jquery array na php array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco Hendriks

Marco Hendriks

27/05/2013 10:43:13
Quote Anchor link
Hoe kan ik de waarde van een jquery array naar een php array krijgen.

Dit is mijn script:

jquery:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
function bindButton() {
        
        var $aantal = $(".focused").length +1;
        
          $(".idboxwrapper").each(function() {
              var $self = $(this);

              $self.find(".info").click(function() {
                  
                  var $array = $(".focused:visible").length;
                //console.log($array);
                
                if ($array < 4){
                      if (!$self.hasClass("focused")) {
                        $self.addClass("focused");
                        resizeBoxes();
                        

                                                // het gaat om deze array
                        var currentId = $self.attr('id');
                        console.log(currentId);
                        idarray.push(currentId);
                        var test = idarray.length;
                        //console.log(test);
                    }
                }    
              });
Gewijzigd op 27/05/2013 10:43:55 door Marco Hendriks
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:25:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2013 10:53:02
Quote Anchor link
JSON.stringify(array) geeft dan een JSON-string. Deze kan je dan via AJAX naar een PHP-script doorsluizen die het dan met json_decode() weer kan omzetten naar een Array.
 
Erwin H

Erwin H

27/05/2013 11:13:48
Quote Anchor link
Of direct meegeven en server side te exploden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<html>
  <head>
    <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.0.0/jquery.min.js"></script>
    <script>
      $(document).ready(function(){
        $('#btSubmit').click(function(){
          $('#array').val(['test',"bla'bla",3]);
          $('#form1').submit();
        });
      });
    </script>
  </head>
  <body>
    <div>
      <?php
        if ( isset( $_POST['array'] ) ){
          $array = explode( ',', $_POST['array'] );
          echo '<pre>';
          print_r( $array );
          echo '</pre>';
        }

      ?>

    </div>
    <form method="post" id="form1">
      <input type="hidden" name="array" id="array">
      <input type="submit" id="btSubmit" value="click">
    </form>
  </body>
</html>
Gewijzigd op 27/05/2013 11:14:13 door Erwin H
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

27/05/2013 11:36:25
Quote Anchor link
Je gebruikt nu: $('#array').val(['test',"bla'bla",3]);

Maar hoe kan ik hier mijn bestaande array aankoppelen genaamd var idarray ?
 
Erwin H

Erwin H

27/05/2013 11:45:05
Quote Anchor link
uh...

$('#array').val(idarray);
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

27/05/2013 11:58:50
Quote Anchor link
dat had ik ook alleen toen werkte het niet maar het werkt nu wel ;) dank je
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.