[JQuery] Datepicker PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper DS

Jasper DS

22/09/2011 19:40:23
Quote Anchor link
Hoi,

ik gebruik de Jquery datepicker maar ik kan nergens vinden hoe ik de waarde ophaal die de gebruiker heeft aan geklikt. Stel nu de gebruiker klikt op 7 januari 2010. Hoe zet ik dit dan in de database?

bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:26:42
 
Lars Groot

Lars Groot

22/09/2011 19:47:21
Quote Anchor link
Je moet de jQuery UI Datepicker zetten (via ID of Class) op een text input en vervolgens een formuliertje eromheen plakken (<form>) en dan in PHP controleren of het een datum is (kan je doen met REGEX) en vervolgens gewoon de text input via een MySQL(i) query in de database zetten ;).

Lijkt me niet super lastig.
 
Jasper DS

Jasper DS

22/09/2011 20:09:21
Quote Anchor link
Ik heb nu een hidden field dat ik eraan moet verbinden maar dat stukje lukt nog niet. De datepicker is trouwens hier te vinden: http://www.eyecon.ro/datepicker/#about

Dit gebruik ik nu: $('input').DatePickerGetDate(formated);
Gewijzigd op 22/09/2011 20:10:58 door Jasper DS
 
Wouter J

Wouter J

22/09/2011 20:18:51
Quote Anchor link
Mijn eerste tip: Gooi die weg en pak de jQuery UI Datepicker: http://jqueryui.com/demos/datepicker/

En dan antwoord op je vraag, als het goed is krijgt de input box de waarde van die datepicker. Bijv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if( form submitted )
{

  $_POST['date']; // De datum van de datepicker
}
?>

<!-- doctype enzo -->
<form action="" method="post">
  <input type="date" name="date" id="date"> <!-- Want Opera ondersteund het zonder jQuery UI datepicker -->
</form>
<!-- laad jQuery en jQuery UI datepicker -->
<script type="text/javascript">
$(function() {

  var elem = document.createElement('input');
  elem.type = 'date';

  if( elem.type != 'date' ) { // Date attribute word niet ondersteund
    $('#date').datepicker();
  }

});
</script>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

22/09/2011 20:30:41
Quote Anchor link
er staat hier ergens al een onderwerp, maar vogens mij is het onBeforeShowDay
 
Jasper DS

Jasper DS

24/09/2011 13:12:02
Quote Anchor link
Ik heb de UI datepicker gebruikt en de ik kan de datum nu uitprinten via php nu moet ik de datum nog juist zetten zodat hij in de database kan. Dat kon via de funcite:
$.datepicker.formatDate('yy-mm-dd', )

Maar wat moet er in de 2de parameter?

En hoe kan ik 2 kalenders weergeven?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

24/09/2011 14:51:03
Quote Anchor link
Quote:
$.datepicker.formatDate( format, date, settings )
 
Jasper DS

Jasper DS

24/09/2011 15:00:03
Quote Anchor link
dat staat dan voor?
code tot dusver:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<script type="text/javascript">
            $(function(){

                // Datepicker
                $('#datepicker').datepicker({
                    inline: true
                });
                
                $.datepicker.formatDate('yy-mm-dd', '#datepicker')
                
            });
</script>
Gewijzigd op 24/09/2011 15:00:13 door Jasper DS
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

24/09/2011 17:23:21
Quote Anchor link
ik neem aan dat date de datum is die je zelf wilt invullen
 
Wouter J

Wouter J

24/09/2011 20:05:45
Quote Anchor link
@Jasper, dat moet je doen via de optie dateFormat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('#datepicker').datepicker('option', 'dateFormat', 'yy-mm-dd');
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.