Jquery en conditional statements

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Moe BE

Moe BE

17/06/2010 17:07:43
Quote Anchor link
Ik probeer met een if...else structuur te achterhalen in welke toestand mijn div zich bevind. Als mijn div 75px breed is en ik klik op deze div zou deze moeten vergroten naar 150px, maar als deze 150px breed is, moet hij verkleinen naar 75px.

Ik hoop dat dat een beetje duidelijk is.

Hoe doe ik dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$(document).ready(function() {
    $("div").click(function(){
        if($(this).css("width") == "75px")
            function(){$(this).animate({width: '150px'}, 2000);
                else
            function(){$(this).animate({width: '75px'}, 2000);
    });
 });

Ondertussen ook al met toggle geprobeerd, maar dat is precies ook niet echt wat ik zoek
Gewijzigd op 17/06/2010 17:20:07 door Moe BE
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 14:54:23
 
Chris -

Chris -

17/06/2010 17:14:44
Quote Anchor link
Aangezien ik een held ben met jQuery (not) maar wel de basis er van weet, denk ik dat ik je op weg kan helpen.

Van het element (je div dus) kun je de style ophalen (getStyle?). Met een "onclick"-event kun je de breedte ophalen, en vervolgens de breedte aanpassen (setStyle).

Heb je op dit moment al code? Plaats deze dan in je beginpost zodat we daar naar kunnen kijken =)
 

17/06/2010 18:35:38
Quote Anchor link
Is het niet handiger om gewoon een class d'r aan te hangen? Dan kan je weer met hasClass kijken of die er is en welke toestand die div zich dan in bevind.
 
Pim -

Pim -

17/06/2010 19:13:04
Quote Anchor link
Pfff google eerst eens:
http://api.jquery.com/width/
 
Moe BE

Moe BE

17/06/2010 20:15:50
Quote Anchor link
@Pim: in plaats van zo te reageren, zou jij beter eerst mijn vraag eens lezen.

@Karl: merci, ik zal dat morgen eens proberen.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

17/06/2010 20:31:31
Quote Anchor link
Ga alsjeblieft eerst leren hoe JavaScript werkt, dan zou je deze code meteen weggooien.

http://javascript.crockford.com/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.