[JQUERY] getClass van TR

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Moe BE

Moe BE

24/08/2010 15:08:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig aan een stukje javascript(jquery) en geraak er niet uit.

Wanneer ik over het input veld ga met mijn muis kleurt deze lichtgrijs. Maar nu zou ik het nog graag voor elkaar krijgen dat wanneer ik dit veld verlaat met mijn muis dat het veld de achtergrond kleur krijgt van de parent tr tag, alleen krijg ik niet direct een functie gevonden waarmee ik de class van deze parent te pakken kan krijgen.

Wie kan mij helpen?

Kort voorbeeldje, dan snap je mss beter wat ik bedoel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<tr class="evenrow">
    <td><input type="text"></td>
</tr>
<tr class="oddrow">
    <td><input type="text"></td>
</tr>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:01:34
 
Veur Heur

Veur Heur

24/08/2010 15:17:36
Quote Anchor link
this.class?
 
Moe BE

Moe BE

24/08/2010 15:21:48
Quote Anchor link
Nee, want dat slaagt dan op dat input veld denk ik.

Ik heb het momenteel zo opgelost.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$("tr:even input").css("background-color" , "#C0C0C0");
$("tr:odd input").css("background-color", "#FFFFFF");

Maar er moeten echt wel mooiere manieren zijn volgens mij, want dit heeft betrekking op alle rijen.
Gewijzigd op 24/08/2010 15:52:02 door Moe BE
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

24/08/2010 15:38:49
Quote Anchor link
Misschien addClass en removeClass? Ik geloof dat als je eerst met jQuery toevoegd, en daarna verwijderd, het dan weer de oude wordt...
 
Moe BE

Moe BE

24/08/2010 15:51:20
Quote Anchor link
@SilverWolf: dat is inderdaad een goede en simpele oplossing. Te makkelijk om zelf op te komen :D
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

24/08/2010 15:52:17
Quote Anchor link
Ik had 't ergens gezien in de jQuery UI pagina, met die icoontjes. Ik dacht er op het goede moment aan ;)
 
Jelmer -

Jelmer -

24/08/2010 15:59:54
Quote Anchor link
Wilde gok:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$('tr input').live('mouseout', function() {
    var row_color = $(this).closest('tr').css('background-color');
    $(this).css('background-color', row_color);
});


Maar volgens mij kan dit ook wel met puur alleen css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
tr input {
    background-color: inherit;
}
tr input:hover {
    background-color: #fff:
}
 
Moe BE

Moe BE

24/08/2010 16:08:54
Quote Anchor link
@Jelmer, dat laatste is inderdaad nog het makkelijkste. Maar ik wou de mogelijkheden in jquery eens bekijken.

Ik zal eens even naar die .closest() kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.