jquery - load() runt geen php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

- Rob -

- Rob -

18/03/2017 22:54:00
Quote Anchor link
Hallo!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$('#instellingen').click(function(){
  $('#dashboard').click(function(){
        document.title = 'Novara Bank - Dashboard';
        window.history.pushState('Dashboard', 'Dashboard', '/');
        $(".content-wrapper").load("/paneel/pages/dashboard.php", function(response, status, xhr) {
        if (status === "error") {
          document.title = 'Novara Bank - 404';
          $('.content-wrapper').load('/paneel/pages/404.php');
          window.history.pushState('404', '404', '404');
        }
        });
      });

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<section class="content-header">
  <h1>
    Dashboard
    <small>Novara Bank</small>
  </h1>
  <ol class="breadcrumb">
    <li><a href="/paneel/"><i class="fa fa-dashboard"></i> Novara Bank</a></li>
    <li class="active">Dashboard</li>
  </ol>
</section>
<section class="content">
  <div class="row">
    <div class="col-lg-3 col-xs-6">
      <div class="small-box bg-aqua">
        <div class="inner">
          <h3>0</h3>
          <p>Promoties</p>
        </div>
        <div class="icon">
          <i class="fa fa-plus"></i>
        </div>
      </div>
    </div>
    <div class="col-lg-3 col-xs-6">
      <div class="small-box bg-green">
        <div class="inner">
          <h3>
          <?php
          $accounts
= $mysqli->query("SELECT * FROM `leden`");
          echo $accounts->num_rows;
          ?>

          </h3>
          <p><?php if ($accounts->num_rows === 1) { echo 'Account'; } else { echo 'Accounts'; }?></p>
        </div>
        <div class="icon">
          <i class="fa fa-users"></i>
        </div>
      </div>
    </div>
    <div class="col-lg-3 col-xs-6">
      <div class="small-box bg-yellow">
        <div class="inner">
          <h3>0</h3>
          <p>Waarschuwingen</p>
        </div>
        <div class="icon">
          <i class="fa fa-ban"></i>
        </div>
      </div>
    </div>
    <div class="col-lg-3 col-xs-6">
      <div class="small-box bg-red">
        <div class="inner">
          <h3>0</h3>
          <p>Unieke bezoekers</p>
        </div>
        <div class="icon">
          <i class="fa fa-pie-chart"></i>
        </div>
      </div>
    </div>
  </div>
</section>


met de volgende code, hoort die dashboard.php te loaden. Maar hij laad 404.php... Als ik de php weghaal van dashboard.php werkt het wel.. Wat heb ik fout gedaan?
Gewijzigd op 18/03/2017 22:58:36 door - Rob -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:53:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/03/2017 22:55:51
Quote Anchor link
Kan je er even code-tags om plaatsen? Dan is het beter leesbaarder.
 
- Rob -

- Rob -

18/03/2017 22:58:11
Quote Anchor link
O dat had ik ook gedaan? Welke code tags moet ik gebruiken voor html?
** OP VERKEERDE PLEK GEDAAN
Gewijzigd op 18/03/2017 22:58:56 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/03/2017 23:02:18
Quote Anchor link
Dat is beter leesbaarder.

Kan je de aanroepen wel los in de browser aanroepen?
En wat zegt de netwerk-tab bij rechtermuis-klik en dan 'Element inspecteren'?
Daarmee kan je prima bekijken waar AJAX-request naartoe leiden en wat je terug krijgt.
 
- Rob -

- Rob -

19/03/2017 07:23:20
Quote Anchor link
Helemaal niet aan gedacht, de error is:
GET domein.nl/paneel/pages/dashboard.php 500 (Internal Server Error)

Maar je kan de pagina wel gewoon bezoeken als je het typt, dus bv. gewoon domein.nl dan zie je die pagina wel als je bent ingelogd...

Toevoeging op 19/03/2017 07:32:34:

Het lijkt net of hij alleen de pagina wil laden en niet het php script zelf...

Toevoeging op 19/03/2017 07:48:52:

Volgensmij ligt het probleem bij de query, als ik die weg haal werkt het wel. Maar dan heb ik dus geen resultaat om te laten zien... Waarom werkt mijn query niet? Av. Bedankt!

Toevoeging op 19/03/2017 08:26:52:

UPDATE
Ik heb mijn query nu boven aan van mijn begin pagina gezet, nu geeft die geen error. Nu is alleen het probleem dat hij $accounts niet echoot, enig idee hoe dit komt? Want gewoon echoen werkt wel, en als ik de pagina reload (Dus als php hem zelf inlaad) werkt die wel en echoot hij gewoon 1.

Toevoeging op 19/03/2017 18:46:21:

Iemand een idee wat het probleem is?

Toevoeging op 19/03/2017 20:34:42:

Kan iemand mij alsjeblieft helpen?
 
- Rob -

- Rob -

20/03/2017 13:48:56
Quote Anchor link
Weet niemand een oplossing? of leest niemand dit topic?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2017 14:27:07
Quote Anchor link
Wanneer echo'ed hij je $accounts wel, en wanneer niet?
 
- Rob -

- Rob -

20/03/2017 14:46:23
Quote Anchor link
Als ik de query in een ander bestand zet, en die opsla in $_SESSION['accounts'], alleen dan kan ik $_SESSION['accounts'] echoen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2017 14:48:31
Quote Anchor link
Ja, maar wat is de vraag nu precies? En als die nog open staat, wat heb je nu aan relevante code inmiddels?
 
- Rob -

- Rob -

20/03/2017 14:53:11
Quote Anchor link
Mijn vraag is, waarom de load() function van jquery mijn php script niet wil uitvoeren als de php in de het laadbestand zit.

Momenteel werkt het alleen zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$_SESSION['accounts'] = $mysqli->query("SELECT * FROM `leden`");
$_SESSION['accounts'] = $_SESSION['accounts']->num_rows;

// andere pagina
<div class="col-lg-3 col-xs-6">
      <div class="small-box bg-green">
        <div class="inner">
          <h3>
          <?php
          echo $_SESSION['accounts'];
          ?>

          </h3>
          <p><?php if ($_SESSION['accounts'] === 1) { echo 'Account'; } else { echo 'Accounts'; }?></p>
        </div>
        <div class="icon">
          <i class="fa fa-users"></i>
        </div>
      </div>
    </div>


wat misschien zou kunnen is dat hij $mysqli niet ken in de gewone pagina, en dat ik die zou moeten includen en uitvoeren..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2017 15:02:08
Quote Anchor link
Het ligt niet aan je load() functie, maar globaal aan je PHP-code.
Je overschrijft $_SESSION['accounts']? Ik vind het wel een beetje merkwaardig om je query-result in een sessie op te slaan. Waarom zou je dat doen? De uitvoer kan ik me nog wel indenken, maar een query?
 
- Rob -

- Rob -

20/03/2017 16:01:41
Quote Anchor link
Ik had die code gister even snel gemaakt, om te kijken of dat wel werkt. Maar Hoe bedoel je dat het globaal aan mijn php code ligt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2017 16:04:45
Quote Anchor link
load() is een client-side functie van jQuery. Die die kan geen invloed op een query hebben.
 
- Rob -

- Rob -

20/03/2017 16:16:39
Quote Anchor link
Nee, maar vgm. is het probleem opgelost als ik boven aan de pagina zet $mysqli = new Database(); Ik zal straks even kijken of dat de oplossing is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.