Jquery onthoud met url welke box visible is.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco Hendriks

Marco Hendriks

16/05/2013 19:39:41
Quote Anchor link
Wat ik wil doen is zo gauw ik een box open (visibile) dat dit zichtbaar word in de URL en dat je op deze manier dus een soort opslag hebt van welke boxes open staan.

Nu is mijn vraag hoe krijg ik dit in de URL en hoe kan ik deze dan uitlezen dat die ook weer open staan als je deze URL bijv plakt in je adres balk.

Het gene dat ik al heb is de jquery code die de boxes opent en de id van de boxs word ook de jquery in gelezen.

Dit is mijn code:

jquery:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
function resizeBoxes() {
    var bodywidth = $(window).width() -40;
        
    $(".idboxwrapper").css("width","150px");                    
    
    var fw = bodywidth / $(".focused").length;
    var framewidth = fw/2;

    
    $("iframe").css( "width", framewidth);
    $("iframe").css( "height", fw/3);    
        
    if ($(".focused").length > 0) {
        $(".focused").css("width", fw+"px");
    }
}

$(document).ready(function() {
                  
      function bindButton() {
        
        var $aantal = $(".focused").length +1;
        
          $(".idboxwrapper").each(function() {
              var $self = $(this);

              $self.find(".info").click(function() {
                  
                  var $array = $(".focused:visible").length;
                //console.log($array);
                
                if ($array < 4){
                      if (!$self.hasClass("focused")) {
                        $self.addClass("focused");
                        resizeBoxes();
                        var currentId = $self.attr('id');
                        console.log(currentId);
                    }
                }    
              });
            
            $self.find(".sluiten").click(function(e) {
                $self.removeClass("focused");
                resizeBoxes();
                var currentId = 0;
                console.log(currentId);
            });
            
          });
    }
    
        
    bindButton();
    
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:56:18
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/05/2013 00:52:21
Quote Anchor link
hoe je de GET variabelen uit de url kunt halen zie je hier
 
Marvin H

Marvin H

17/05/2013 10:51:30
Quote Anchor link
@marco: waarom maak je geen gebruik van cookies? Deze zijn toegestaan zonder goedkeuring als het nodig is om de site correct te laten werken.
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

17/05/2013 13:43:19
Quote Anchor link
Waarom geen cookies... Eigenlijk omdat ik niet zou weten hoe ik dat dan moet aanpakken. En de versie met ids ik de adres balk werd me aan geraden. Maar als cookies makkelijker en logischer is dan wil ik het best proberen heb je misschien een voorbeeld hier van met betrekking tot mij code?
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

21/05/2013 13:33:10
Quote Anchor link
Al vast bedankt voor de link alleen hier kan ik alleen vinden hoe ik de URL kan uitlezen.
Is er ook een manier dat zo gauw ik op een van mijn div's klik de ID in de url zichtbaar word?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.