jQuery / PHP GET result verbergen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ferdi R

Ferdi R

11/12/2015 20:17:26
Quote Anchor link
Ik haal met jQuery data op vanuit een php bestand.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
            $.get('<?php echo $website['adres']; ?>/track.php?zid='+zid, function(trackplay) {
                
            });


Nu kan dus iemand in de broncode zien dat er een bestand track.php bestaat, hoe kan ik nu voor bezoekers de bestand track.php?zid=1 verbergen, maar wel zo dat jQuery wel toegang heeft.


Of niet verbergen maar dat niemand naar track.php?zid= 1 kan gaan en de data kan zien.
Gewijzigd op 11/12/2015 20:18:46 door Ferdi R
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:00:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/12/2015 20:23:58
Quote Anchor link
Simpel... niet!

Wat de browser allemaal ziet en ophaalt zal de bezoeker ook altijd kunnen ophalen.
Misschien kan je er een sessie-controle in bouwen, zodat je alleen de data kan ophalen als je via de index-pagina van je site bent binnengekomen, maar dat verhindert niet dat iemand het kan bekijken.

Hoogstens geautomatiseerde requests kan je mogelijk vermijden. Maar daar valt eenvoudig om heen te werken.
Gewijzigd op 11/12/2015 20:25:03 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/12/2015 00:48:16
Quote Anchor link
- Ariën - op 11/12/2015 20:23:58:
Misschien kan je er een sessie-controle in bouwen, zodat je alleen de data kan ophalen als je via de index-pagina van je site bent binnengekomen, maar dat verhindert niet dat iemand het kan bekijken.

Wellicht ter verduidelijking: met behulp van sessies kun je in een PHP script gebuik maken van functionaliteit die een gebruiker identificeert (authenticatie-laag), hier vallen ook requests die gedaan worden (wederom aan PHP scripts) middels jQuery / AJAX.

Als "zid" je enige controle is dan schiet dat natuurlijk tekort :).
Gewijzigd op 12/12/2015 00:49:32 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.