[jQuery] .remove werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

07/03/2015 12:15:53
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Mijn remove functie werkt niet.
( zon korte omschrijving haha )

IK maak gebruik van een button die onclick javascript moet gebruiken.
Nu werkt deze alleen als ik 2 keer click lijkt wel.

En hij verwijderd de li tag niet na verwijdering.

Hier is de code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
/**
 * Get all tasks from the database.
 * @return {json string} Get all the tasks from the database.
 */
TASK.getAll = function(ol, c) {

    $.get("/dashboard/tasks/get_tasks/", function(data) {

        $(c).append(data.length);

        for (var i = 0; i < data.length; i++) {

            $(ol).append(
                '<li rel="'+ data[i].id +'> ' +
                    '<label><span class="task-description">' + data[i].taskTitle + '</span> <span class="label label-' + data[i].taskColor + '">' + data[i].taskLabel + '</span></label>' +
                    '<div class="options todooptions ng-scope">' +
                        '<div class="btn-group">' +
                            '<button class="btn btn-default btn-xs" onclick="complete(this, item)" rel="'+ data[i].id +'"><i class="fa fa-fw fa-check"></i></button>' +
                            '<button class="btn btn-default btn-xs" onclick="edit(item)" rel="'+ data[i].id +'"><i class="fa fa-fw fa-pencil"></i></button>' +
                            '<button id="delete" class="btn btn-default btn-xs" onclick="TASK.deleteTask(\'#delete\')" rel="'+ data[i].id +'"><i class="fa fa-fw fa-trash-o"></i></button>' +
                        '</div>' +
                    '</div>' +
                '</li>');
        }

    }, 'json');

};

TASK.deleteTask = function(btn) {
    $(btn).on('click', function() {
        delItem = $(this);
        var id = $(this).attr('rel');

        $.post('/dashboard/tasks/delete_task/', {'id': id}, function(o) {

            delItem.parent(".btn-group").parent(".options").parent("label").parent("li").remove();
        }, 'json');
        
        return false;
    });
};


Hoe kan ik dit oplossen ?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 15:58:55
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/03/2015 14:11:50
Quote Anchor link
label is geen parent van div.options maar een sibling :). (en kan dus worden weggelaten)

De parents zijn ook eenduidig, dus waarom zou je al die klasses toevoegen? Je hoeft toch enkel X niveaus omhoog?

Bonus: in de HTML die je in bovenstaande code genereert staan onclick-events, maar dat zijn toch events die je kunt "registreren" bij de opbouw van deze HTML? Deze kun je onderdeel maken van het "gedrag" wat je implementeert in je TASK-functionaliteit.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

07/03/2015 14:22:15
Quote Anchor link
Hallo thomas,

Wist niet helemaal hoe parent werkt ( gebruik niet vaak eigen jquery codes ).
Maar ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt met wat je bedoelt met de events registreren.

Als ik op de knop gebeurt er niks ( best logisch ) maar de taak wordt wel verwijderd wat een beetje wazig is.
Ik probeer via jquery de code dusdanig te maken dat als ik klik hij wordt verwijderd en verdwijnt uit de lijst.

Nu zul jij misschien denken makkie, Maar ik zit hier een beetje sjaggie te worden haha.
zoals ik al zij ik gebruik zelden eigen jquery code ( omdat ik nooit wat speciaals nodig had ) dus mijn javascript/jquery kennis is best laag.

Maar als ik dus siblings gebruik zou het moeten lukken ? 
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/03/2015 14:27:47
Quote Anchor link
parent = bovengelegen element
sibling = naastgelegen element

Je doet net of het label een parent is van div.options, maar dit is een naastgelegen element, wat je kunt zien door het nette inspringen wat je al doet.

Het pad naar de div die je wilt verwijderen klopt dus niet en daarom mislukt die selectie.

Maar daarvoor heb je de desbetreffende task al weggekieperd via een $.post, dus dat dat wel gebeurt is niet zo verwonderlijk.

EDIT: met events registeren bedoel ik zoiets:

In plaats van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
...
$html.append('<div class="whatever" onclick="doeIets()" />');
...


Doe je zoiets
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
...
$html.append($('<div class="whatever" \/>').click(this.doeIets));
....

En op een andere plek:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
this.doeIets = function() {
    ...
}


Bonus: Als je een HTML snippet hebt die je uitschrijft in JavaScript kun je de string over meerdere regels laten lopen met backslashes aan het einde van een regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
html  = '<div>\
            <p>Hello world.<\/p>\
        <\/div>';
Gewijzigd op 07/03/2015 14:39:51 door Thomas van den Heuvel
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

07/03/2015 14:40:16
Quote Anchor link
Oke maar dan zou ik dus een parent, 2 siblings en nog 1 parent moeten hebben om het pad goed te hebben ? 

Heb het nu zo staan : 
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
      delItem.parent(".btn-group").siblings(".options").siblings("label").parent("#deleteID").remove();


Schijnt nog niet te werken dus zal even verder kijken.

Edit :
Nadeel van het "registreren" is dat ik meerdere functie's wil gebruiken.
Dus dan zou ik meerdere click events moeten gebruiken.
Gewijzigd op 07/03/2015 14:42:51 door Wouter Van Marrum
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/03/2015 15:30:22
Quote Anchor link
Neeee....

Je wilt uitgaande van een element X op niveau A een aantal niveau's omhoog in je HTML-structuur.

Met PARENT spreek je een BOVENGELEGEN (omvattend) element aan.

Maar het LABEL zit OP DEZELFDE DIEPTE als DIV.OPTIONS terwijl jij doet alsof dat EEN BOVENGELEGEN ELEMENT is.

Je selectie van bovengelegen elementen is dus fout.

Zucht.

Als je vanuit je delete button naar de te verwijderen div wilt is het af te leggen pad:
div.btngroup > div.options > li
EN DUS NIET
div.btngroup > div.options > label > li

de label omvat div.options niet en is dus GEEN PARENT VAN div.options.

Ik weet niet hoe ik dit duidelijker kan uitleggen...

Okee: doe gewoon:
parent().parent().parent().remove()
in plaats van
parent().parent().parent().parent().remove()

...
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

07/03/2015 15:52:07
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

Dankjewel voor je uitleg.
Snap het nu een stuk beter, maar had in de tussentijd ook al even op google gekeken en daar kwam een ander antwoord uit wat precies zo werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
delItem.closest("#deleteID").remove();


Toch bedankt voor de uitleg, gr Wouter.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/03/2015 16:15:36
Quote Anchor link
Dan hoop ik voor jou dat je niet meerdere keren #deleteID gebruikt (wat dit ook moge zijn) en dat altijd de juiste selectie wordt gemaakt, anders kieper je de verkeerde taak weg.

EDIT: er zit trouwens (nog) een fout in je oorspronkelijke code-fragment. Regel 14 heeft geen afsluitende dubbele quote voor het rel-attribuut.
Gewijzigd op 07/03/2015 16:24:10 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.