jQuery scrollto

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »
Bart C

Bart C

22/11/2012 15:16:28
Quote Anchor link
Hoi,

via php genereer ik een id bij een link. Bij het klikken op de link wordt de pagina herladen terwijl er data weggeschreven wordt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
<a href="http://www.test.be/vast.php?weekday=2&starttime=10:15&endtime=10:29&action=available&reference=220:15" id="220:15"><img ... /></a>
?>


Nu dacht ik met dit stukje code ervoor te zorgen dat de pagina de focus terug zou zetten op de laatst aangeklikte link:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
<script>
$(document).ready(function (){
    $("#220:15").click(function (){
        $('html, body').animate({
            scrollTop: $("#220:15").offset().top
                }, 2000);
        });
    });

</script>

?>


Maar dus niet. Ligt dit aan het feit dat de pagina herladen wordt waardoor de actie 'click' voor het stukje javascript niet in het eerst actieve document zelf plaatsvind maar pas in de nieuwe geopende waar er dan eigenlijk nog geen 'click' gebeurd?

groetjes
Gewijzigd op 22/11/2012 15:16:56 door Bart C
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:26:41
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/11/2012 17:15:32
Quote Anchor link
Bart C op 22/11/2012 15:16:28:
... Ligt dit aan het feit dat de pagina herladen wordt waardoor de actie 'click' voor het stukje javascript niet ...


Ja, inderdaad; daar ligt het aan.

Daarvoor was vroeger een oplossing bedacht: live()

ipv.
$("#220:15").click(function (){
doe je:
$("#220:15").live("click", function (){

Dan wordt dat ook uitgevoerd voor elementen die dynamisch zijn geladen.

Tegenwoordig kan dat ook met on() (en off() om het uit te zetten)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$("#220:15").on("click", function (){


Uitleg en referentie:
http://api.jquery.com/on/
Video tutorial over dit alles (trouwens, bekijk de rest van de tutorial ook, als je tijd hebt):
https://tutsplus.com/lesson/bind-live-delegate-huh/
 
Bart C

Bart C

22/11/2012 22:00:44
Quote Anchor link
Dag Kris,

dank je voor de interessante link!

Ik krijg het niet werkende. Kan het zijn omdat ik het script via php opbouw?

LINK waarop je klikt en waar er opnieuw naartoe gescrolld moet worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$link
= '<a href="vast.php?weekday='.$i.'&starttime='.$row['StartTime'].'&endtime='.$row['EndTime'].'&action=available&reference='.$reference.'" id="'.$reference.'"><img src="./img/edit.png" /></a>';
?>


Wanneer je op deze link klikt wordt de pagina opnieuw geladen en worden de gegevens uit de url weggeschreven.
Dan controleer ik ook of de parameter 'reference' aanwezig is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if (isset($_GET['reference']))
{

    $reference = $_GET['reference'];
}

?>


Nadien wordt deze variabele in deze functie gebruikt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
echo '$(document).ready(function (){
    $(\'#'
.$reference.'\').live("click", function('.$reference.'){
        $(\'html, body\').animate({
            scrollTop: $(\'#'
.$reference.'\').offset().top
                }, 2000);
        });
    });'
;
?>


Kan dit? Zelfs met live()?
Moet ik $('#referentie') of $('referentie') gebruiken.
Ik verwijs dus niet naar de href maar wel naar de id van de <a>-tag.
Gewijzigd op 22/11/2012 22:01:23 door Bart C
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/11/2012 14:04:13
Quote Anchor link
Dat kan, maar dan wel anders.
De functie waarin de reactie wordt gegeven, geef je een parameter e. Die bevat informatie over het evenement (muiscoördinaten van de klik, de target, ...). Je mag dat niet overschrijven door een parameter die je zelf in de functie kan gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
echo '
$(document).ready(function () {
  $("#'
. $reference . '").live("click", function(e) {  // deze paramater e dus niet vervangen door iets anders
    // het aangesproken element kan je bereiken met this.  this is dus dat element waarop de gebruiker geklikt is
    $("html, body").animate({
      scrollTop: $(this).offset().top
    }, 2000);
  });
});'
;
?>



En verder ... Wanneer je javascript genereert met php, controleer altijd wat dat geeft in de HTML broncode; dan pas zie je of je gedaan hebt wat moet.
Want het is soms wat verwarrend; welke accolade of haakje hoort bij php, welke bij javascript ... php-concateneren met punt; js-concateneren met + ...

----

Iets anders ... je kan dit ook allemaal bereiken met ouderwetse HTML.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
bla ... bla
...

<a name="mijn_anker"></a>
<p> tekst die hoort bij dit item mijn_anker</p>

...
<a href="#mijn_anker">Scroll naar mijn_anker</a>
Gewijzigd op 23/11/2012 14:15:53 door Kris Peeters
 
Bart C

Bart C

23/11/2012 14:44:39
Quote Anchor link
Kris Peeters op 23/11/2012 14:04:13:
Je mag dat niet overschrijven door een parameter die je zelf in de functie kan gebruiken.


Dag Kris,

inderdaad, dat was een foutje van mij. Ik had die laten staan.

Ik zou dit inderdaad kunnen met ouderwetse html maar ik wou eens iets anders proberen. Trouwens, heel interessante website die tutsplus.com! Zal ik zeker benutten.

Ik heb het document even online gezet om te testen
http://www.restaurantterpolder.be/wachtkamer/vast.php

De jquery wordt goed opgebouwd maar het werkt niet.
Is het beter om te werken met #refnr in de url ipv ?reference=refnr?
Gewijzigd op 23/11/2012 14:54:19 door Bart C
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/11/2012 15:12:17
Quote Anchor link
O ja ... dat is dus de bedoeling ...

Dan gaat het niet meer om een click event, maar moet die animate uitgevoerd worden als de pagina wordt geladen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<script>
$(document).ready(function (){
  $("html, body").animate({
    scrollTop: $("#717:45").offset().top
    }, 2000
  );
});
</script>
 
Bart C

Bart C

23/11/2012 15:33:24
Quote Anchor link
ok, thx. om het te laten werken heb ik dus nog wat gewijzigd. Ik heb de hashtag toegevoegd als anchor in de url en deze dan zelf in mijn jquery gebruikt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script>
var url = windows.location.pathname;
var hash = url.substring(url.indexOf("#")+1);

$(document).ready(function (){
  $("html, body").animate({
    scrollTop: $("#"+hash"").offset().top
    }, 2000
  );
});
</script>


Dit werkt zoals het zou moeten werken maar nu kom ik erachter dat het systeem niet perfect is :p
Als ik een link aanklik die onderaan de pagina dan reload hij hem, indien mogelijk, boven aan de pagina (wat natuurlijk logisch is met die anchors). Dat zorgt ervoor dat de pagina toch nog af en toe verspringt naar een andere locatie.

Een beter systeem zou zijn om via ajax gewoon dat ene element te herladen. Ik moet de inhoud wel opnieuw inladen (andere link inzetten) maar vooral moet er een andere css-klasse aan toegewezen worden.
Gewijzigd op 23/11/2012 16:14:11 door Bart C
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.