jQuery styling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2011 09:39:45
Quote Anchor link
Ik heb een algemeen vraagje over jQuery.

In deze video tutorial http://blog.themeforest.net/tutorials/jquery-for-absolute-beginners-day-4/ laten ze zien hoe je css classes kunt toevoegen aan een bepaald element. Stel je hebt een lijstje met 10 items, dan kun je via jQuery het 4e item rood kleuren (vraag me niet waarom je dat zou doen, het is maar een voorbeeld). Ook laten ze zien dat je alle links op een pagina die een bepaalde titel hebben via jQuery bijvoorbeeld een bepaalde kleur kunt geven. Dus bijvoorbeeld iedere link waarvan de title 'klik hier' is wordt rood.

Wat ik me nu afvraag is of, en zo ja in hoeverre, jQuery bedoeld is voor het stylen van elementen.

Voor client side scripting snap ik de toepassing helemaal. Dus je klikt ergens op en er gebeurt iets. Maar gebruik je jQuery ook als opmaak tool vraag ik me af?

Het is natuurlijk heel handig om alle links met een bepaalde title een bepaalde kleur te geven, maar je zou deze links ook handmatig een class kunnen meegeven.

css:
a.klik_hier_link {
color:red;
}

Optie 1:
Stylen via css:

<a href="#" title="klik hier" class="klik_hier_link">klik hier<a>

Optie 2:
Stylen via jQuery:

<a href="#" title="klik hier">klik hier<a>

En dan via jQuery:
$('a[title=klik hier]').addClass('klik_hier_link');

Wat is volgens jullie de beste manier?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:28:19
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

27/01/2011 17:43:24
Quote Anchor link
ik denk dat het beter is met css...
waarom zou je onnodig JavaScript gebruiken,
volgens mij maak je je website zo alleen maar langzamer...
 
Jelmer -

Jelmer -

27/01/2011 17:46:53
Quote Anchor link
Ze laten het in die tutorial alleen maar zien zodat ze je dat later kunnen leren doen bij een muisklik. Een statische pagina opmaken met Javascript is nogal doelloos. Maar een element een class geven als je met de muis erop klikt, dat is best praktisch.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2011 17:55:54
Quote Anchor link
Ah oke, thanks. Maar als je bijvoorbeeld een lijstje hebt en je wilt het 4e item een kleur geven, dan kan dit volgens mij niet met css (toch?). Dan zou je dit dus wel met jQuery heek makkelijk kunnen doen, of je moet via PHP telkens een bepaalde class meegeven aan het 4e element. Wat heeft dan de voorkeur?
 
Wouter J

Wouter J

27/01/2011 17:59:52
Quote Anchor link
Dat kan wel met CSS3 het 4e element nemen, dit werkt gewoon precies het zelfde als de selectors in jQ.

En of je jQ of PHP moet gebruiken. Het ligt eraan hoe je je gegevens op haalt. Haal je elk item uit de database dan kan je natuurlijk beter PHP gebruiken. Maar heb je een statische HTML pagina dan ga ik toch voor JS, niet voor jQ.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2011 18:04:46
Quote Anchor link
"Dat kan wel met CSS3 het 4e element nemen, dit werkt gewoon precies het zelfde als de selectors in jQ."
Betekent dit dat de jQuery oplossing niet werkt in browsers die css3 niet ondersteunen?

"En of je jQ of PHP moet gebruiken. Het ligt eraan hoe je je gegevens op haalt. Haal je elk item uit de database dan kan je natuurlijk beter PHP gebruiken. Maar heb je een statische HTML pagina dan ga ik toch voor JS, niet voor jQ."
Hoe bedoel je dit? Je bouwt iedere pagina toch zelf op. Wat is het verschil of het wel of niet uit de database komt?
 
Jelmer -

Jelmer -

27/01/2011 18:09:16
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/01/2011 18:04:46:
"Dat kan wel met CSS3 het 4e element nemen, dit werkt gewoon precies het zelfde als de selectors in jQ."
Betekent dit dat de jQuery oplossing niet werkt in browsers die css3 niet ondersteunen?

Nee
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2011 18:13:29
Quote Anchor link
Dus als een browser geen css3 ondersteunt, dan werkt het met jQuery wel?
 
Jelmer -

Jelmer -

27/01/2011 18:15:11
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/01/2011 18:13:29:
Dus als een browser geen css3 ondersteunt, dan werkt het met jQuery wel?

Ja
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2011 18:15:52
Quote Anchor link
oke :)
 
Wouter J

Wouter J

27/01/2011 19:11:47
Quote Anchor link
Ja, jQ heeft alleen de selectors van CSS3 overgenomen. Maar de manier van selecteren heeft hij met javascript gedaan. Dit werkt dus gewoon overal.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2011 19:24:30
Quote Anchor link
oke, duidelijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.