[jquery] trage animatie veel statestieken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »
Php knipper

php knipper

27/04/2014 21:04:49
Quote Anchor link
Hallo,

Ik gebruik http://www.chartjs.org/ voor het maken van mijn statestieken, echter kunnen dit er soms redelijk wat woren op 1 pagina. Nu is mijn vraag hoe ik er voor kan zorgen dat dit niet heel de pc trager maakt (alles tergelijk laden geeft problemen).

Ik zat te denken om ieder <script></script> blok na elkaar te laten starten maar ik zou niet weten hoe ik dit moet doen.

Kunnen jullie me op weg helpen of weten jullie een betere manier?

Mvg. Knipper
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:23:23
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/04/2014 21:47:02
Quote Anchor link
als je goed oplet doet chartjs.org zelf pas de animaties als de elementen in de viewport komen.

google eens op 'animate if in viewport'
 
Php knipper

php knipper

27/04/2014 21:59:40
Quote Anchor link
bij mij gebeurt alles op het zelfde moment, ik denk dat de demo pagina gebruik maakt van iets extra.

Ik heb dit gevonden.

http://jsfiddle.net/moagrius/wN7ah/
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/04/2014 22:02:05
Quote Anchor link
precies...
 
Php knipper

php knipper

27/04/2014 22:05:19
Quote Anchor link
maar hoe kan ik dit het beste gebruiken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$(document).on( 'scroll', 'body', function(){
    console.log('Event Fired');
});


en dan een each uitvoeren?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/04/2014 22:55:10
Quote Anchor link
ik heb even een demo gemaakt. er wordt inderdaad van een .each() gebruikgemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
<!doctype html>
<html lang="en">
<head>
  <meta charset="utf-8">
  <title>scroll demo</title>
  <style>
  p {
    margin-bottom:100px;
  }
  span {
    color: red;
    display: none;
  }
  </style>
  <script src="//code.jquery.com/jquery-1.10.2.js"></script>
</head>
<body>
 
<div>Try scroll</div>
<p>Grafiek - <span>Geanimeerd!</span></p>
<p>Grafiek - <span>Geanimeerd!</span></p>
<p>Grafiek - <span>Geanimeerd!</span></p>
<p>Grafiek - <span>Geanimeerd!</span></p>
<p>Grafiek - <span>Geanimeerd!</span></p>
<p>Grafiek - <span>Geanimeerd!</span></p>
<p>Grafiek - <span>Geanimeerd!</span></p>
<p>Grafiek - <span>Geanimeerd!</span></p>
 
<script>
/*
In de HTML hierboven zien we acht paragrafen die ieder even dienst doen als een grafiek. de span binnen de paragraaf wordt met css verborgen gehouden.
De functie hieronder kijkt voor iedere paragraaf afzonderlijk of deze zichtbaar is in de viewport door de functie isOnScreen aan te roepen.
Als de functie TRUE teruggeeft dan wordt de span langzaam zichtbaar gemaakt. Dit moet de annimatie voor de grafiek voorstellen.
*/
function animateInsideViewport() {
    $("p").each(function( i ) {
        if($(this).isOnScreen())
            $(this).find("span").show(10000);
    })
}

// deze functie wordt automatisch aangeroepen als de pagina geladen is
$( document ).ready(function() {
    animateInsideViewport();
});

// deze functie wordt telkens aangeroepen als er gescrolld wordt
$( window ).scroll(function() {
    animateInsideViewport();
});

// functie die kijkt of een html element zichtbaar is in de viewport
$.fn.isOnScreen = function(){
    
    var win = $(window);
    
    var viewport = {
        top : win.scrollTop(),
        left : win.scrollLeft()
    };
    viewport.right = viewport.left + win.width();
    viewport.bottom = viewport.top + win.height();
    
    var bounds = this.offset();
    bounds.right = bounds.left + this.outerWidth();
    bounds.bottom = bounds.top + this.outerHeight();
    
    return (!(viewport.right < bounds.left || viewport.left > bounds.right || viewport.bottom < bounds.top || viewport.top > bounds.bottom));
    
};
</script>
 
</body>
</html><!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
</body>
</html>
 
Php knipper

php knipper

03/05/2014 21:51:51
Quote Anchor link
Sorry voor het late antwoord,

Hartelijk bedankt dat je tijd stak in het maken van het voorbeeld, het is heel handig.
Is het ook mogelijk om in de plaats van een each() op "script" te doen in plaats van "p" of een "script" een class te geven, en deze script tags uit te triggeren door het script?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/05/2014 00:27:13
Quote Anchor link
Het moet een HTML element, een HTML/CSS class of een HTML/CSS id zijn:

HTML elementen: p, div, lu, li, span en zo verder

eigenlijk gelden de normale css regels.

Het vormt een soort while() lus die alle elementen één voor één behandelt. er wordt in mijn voorbeeld dus voor elke <p></p> element bekeken of deze zichtbaar is in het venster en zo ja dan wordt de animatie gestart.

Toevoeging op 04/05/2014 00:37:59:

Je kan gewoon de code in de each loop zetten die je wilt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<p>Grafiek A</p>
<p>Grafiek B</p>
 
<script>
    $("p").each(function( i ) {
    // doe wat je wilt en vergeet niet dat $(this) naar het element wijst dat we nu behandelen. kijk maar:
    alert($(this).html());
    })
</script>
Gewijzigd op 04/05/2014 00:30:11 door Frank Nietbelangrijk
 
Php knipper

php knipper

04/05/2014 01:10:37
Quote Anchor link
dat snap ik, maar mag je ook een <sc ript></scri pt> tag een class geven zodat deze door de each kan.

en kan je dan in een pagina een aantal van deze script tags zetten met daar een code in zonder dat deze word uitgevoerd aan het begin van de pagina maar pas wanneer de each() deze triggert?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/05/2014 01:27:42
Quote Anchor link
Nee dat gaat niet en dat moet je ook niet willen. Gebruik in plaats daarvan een functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function doeiets(deze)
{
    alert(deze.html());
}

<script>
$("p").each(function( i ) {
    doeiets($(this));
})
</script>
 
Php knipper

php knipper

04/05/2014 09:59:26
Quote Anchor link
als ik voor iedere statistiek een functie schrijf dan weet de each toch niet welke functie hij moet starten?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/05/2014 10:16:10
Quote Anchor link
ah op die manier :-)

zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<p id="grafiek A">Grafiek - <span>Geanimeerd!</span></p>
<p id="grafiek B">Grafiek - <span>Geanimeerd!</span></p>

function doeiets1(deze)
{
    alert(deze.html());
}

function doeiets2(deze)
{
    alert(deze.html());
}

<script>
$("p").each(function( i ) {
    
    switch($(this).attr("id"))
    {
        case 'grafiek A':
              doeiets1($(this));
              break;
        case 'grafiek B':
              doeiets2($(this));
              break;
        default:
              break;
}})
</script>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.