[jQuery] TypeError: Value undefined (result of expression $) is not object.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pepijn de vos

pepijn de vos

16/07/2008 11:53:00
Quote Anchor link
ik krijg een error in mijn javascript...

dit is mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$(function() {
    alert("hoi");
});

dit is de header die er bij hoort:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="en-US">
<head profile="http://gmpg.org/xfn/11">
    <title>Pepijns&#8217;s werk &raquo; Just another WordPress weblog</title>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://localhost:8888/myblog/wp-content/themes/sandbox/style.css" />
    <link rel="alternate" type="application/rss+xml" href="http://localhost:8888/myblog/?feed=rss2" title="Pepijns&#039;s werk Posts RSS feed" />
    <link rel="alternate" type="application/rss+xml" href="http://localhost:8888/myblog/?feed=comments-rss2" title="Pepijns&#039;s werk Comments RSS feed" />
    <link rel="pingback" href="http://localhost:8888/myblog/xmlrpc.php" />
<link rel="EditURI" type="application/rsd+xml" title="RSD" href="http://localhost:8888/myblog/xmlrpc.php?rsd" />
<link rel="wlwmanifest" type="application/wlwmanifest+xml" href="http://localhost:8888/myblog/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
<script type='text/javascript' src='http://localhost:8888/myblog/wp-includes/js/jquery/jquery.js?ver=1.2.6'></script>
<script type='text/javascript' src='http://localhost:8888/myblog/wp-content/themes/sandbox/custom.js?ver=2.6'></script>
<meta name="generator" content="WordPress 2.6" />
 
 
</head>


het lijkt mij of hij jQuery niet laad, maar bij web inspector staat hij er wel...
iemand een idee?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pepijn de vos
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:38:25
 
- SanThe -

- SanThe -

16/07/2008 12:09:00
Quote Anchor link
http://localhost ............. ???
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

16/07/2008 12:17:00
Quote Anchor link
ja, dat klopt, ik draai het op mamp, en het is een wp installatie, vandaar de ingebouwde jQuery.

ik heb trouwens deze code voor het ibouwen van die script tags:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php wp_enqueue_script('jquery'); wp_enqueue_script('custom', get_bloginfo('template_url')."/custom.js"); wp_head(); ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

16/07/2008 12:22:00
Quote Anchor link
Maar als de webserver en de clientmachine niet dezelfde bak is dan werkt localhost niet uiteraard.
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

16/07/2008 12:36:00
Quote Anchor link
luister nou eventjes... ik ben niet zo dom als dat groen-witte stipje(<<<) er uit ziet hoor...
ik zit zelf ook op diezelfde localhost, en de safari developer geeft ook geen 404 error, als ik op de bestanden klik dan zijn ze er ook, als ik een losse alert in dat javascript bestand zet werkt het wel, ze worden dus allebei gevonden! alleen jQuery werkt niet...

er zit dus gewoon een fout in mijn script of in de jQuery versie die bij wordpress komt.
of zou het kunnen dat hij mijn code eerder heeft geladen dan die jquery waardoor op dat moment die functie nog niet bestaat?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door pepijn de vos
 

16/07/2008 12:48:00
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

16/07/2008 16:35:00
Quote Anchor link
zie header.... zie jij prototype staan?
dat is inderdaad ook het enige dat ik met google vind...

ik weet wel van iemand anders dat wordpress vaak problemen heeft met paden naar bestanden, omdat alles 3 lagen diep in thema folders zit. maar de jQuery lost wordpress helemaal zelf op en template-url is ook van wordpress zelf, en dat klopt allemaal! als ik er een alert in zet zonder die ready functie werkt het wel.

het enige wat ik me kan bedenken is dat de jQuery die bij wordpress oud is of stuk....
ik kan eens opzoeken of ik die versie zomaar kan vervangen, of dat ik dan andere dingen sloop.

Edit:

je had blijkbaar toch gelijk: http://wordpress.org/support/topic/141394
[\edit]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door pepijn de vos
 

16/07/2008 17:45:00
Quote Anchor link
Ik zie daar geen prototype staan in die header, maar ik dacht dat het misschien op een andere manier een zelfde soort conflict kon maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.