JQuery verschil laten zien tussen klik en dubbelklik

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/12/2011 22:50:12
Quote Anchor link
Ik heb deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$(function() {
    $('.item').dblclick(function() {
        alert('test dubbele klik');
    });

    $('.item').click(function() {
        alert('test enkele klik');
    });
});

Maar hoe kan je jQuery het verschil laten zien tussen een dubbelklik en een normale klik?

Als ik nu dubbelklik, wordt het behandeld als een enkele klik. Of ik moet echt heel snel dubbelklikken.

Een oplossing iemand? Of moet ik anders maar wat anders verzinnen?
Gewijzigd op 10/12/2011 23:00:24 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 22:20:14
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

10/12/2011 23:26:58
Quote Anchor link
Het is zo als het is. En waarom wil je een single en double click event op 1 element id / class hebben?

Je zult dus inderdaad iets anders moeten bedenken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/12/2011 23:28:28
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 10/12/2011 23:26:58:
Het is zo als het is. En waarom wil je een single en double click event op 1 element id / class hebben?

Omdat ik dat gewoon wil voor mijn userinterface. Als het echt niet kan, dan verzin ik wel wat anders.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

10/12/2011 23:34:02
Quote Anchor link
Ik zie zo snel geen oplossing om deze events op 1 element id te hebben staan. Het is dus een keuze een single click of een double click als event.
 
Arjan -

Arjan -

11/12/2011 00:16:13
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 10/12/2011 23:34:02:
Ik zie zo snel geen oplossing om deze events op 1 element id te hebben staan. Het is dus een keuze een single click of een double click als event.


beide events kunnen inderdaad niet op hetzelfde element toegepast worden. Wat je kan doen om te achterhalen of het een enkele of dubbele klik is, is gebruik te maken van een interval. Door een korte interval te plaatsen na een enkele klik kan je controleren of er binnen dat interval nog een klik is gemaakt.zo ja, dan is het een dubbelklik en anders en enkele.ik zit nu op mijn mobiel maar kan morgen wel even kijken naar een voorbeeld.
Gewijzigd op 11/12/2011 00:20:45 door Arjan -
 
- Roland -

- Roland -

11/12/2011 11:08:21
Quote Anchor link
Onzin !

(ik heb ook zoiets gelezen in de doc.... , maar gewoon toegepast ! )

Nog geen enkel probleem :
mouseover dblclick en click op 1 element

ik click wat af :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/12/2011 11:12:11
Quote Anchor link
Hoe heb jij het dan opgelost?
 
- Roland -

- Roland -

11/12/2011 11:23:27
Quote Anchor link
mijn element(en) komen pas na actie tevoorschijn dus ik moest Live gebruiken..

$('.klik_memb').live({
"mouseover" : function(){
$('#more').html($(this).text());
},
"dblclick" : function(){
id=$(this).attr('id');
$('#info').load('info_m.php?id='+id).slideDown('900');

......
},
"click" : function(){
$(this).find('#details').slideToggle();
......
.....
}
});
 
Wouter J

Wouter J

11/12/2011 11:31:27
Quote Anchor link
@roland, live is niet aan te raden om te gebruiken. Gebruik de nieuwe jQuery.on() functie in jQuery 1.7.x

@aar, misschien dat je hier wat aan hebt: http://stackoverflow.com/questions/5471291/javascript-with-jquery-click-and-double-click-on-same-element-different-effect
 
Arjan -

Arjan -

11/12/2011 19:37:24
Quote Anchor link
- Roland - op 11/12/2011 11:08:21:

Onzin !

(ik heb ook zoiets gelezen in de doc.... , maar gewoon toegepast ! )

Nog geen enkel probleem :
mouseover dblclick en click op 1 element

ik click wat af :)


Bij een dubbelklik zal altijd ook de functie van de enkele klik worden uitgevoerd.dat het bij jou werkt is wellicht geluk. De link die wouter geeft laat dezelfde oplossing zien die ik aandroeg, maar als daar niet op ingegaan wordt dan is dat jammer....
Gewijzigd op 11/12/2011 19:39:21 door Arjan -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.