JQuery vragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 16:08:57
Quote Anchor link
Aangezien mijn vorig topic al meerdere vragen bevatte, open ik een nieuw voor devolgende vraag over JQuery

Ik heb nu een scriptje geschreven voor het tonenen van gegevens. Eerst moet een form worden ingevuld en aan de hand daarvan worden bepaalde gegevens gegenereerd op een andere pagina de dan in diezelfde div getoond moet worden.

Echter wordt de div niet opnieuw gevuld. Wat doe ik fout?

Groeten,
Olivier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<div id="controle">
Geef eerst de benodigde gegevens op!<br />
<form>
<label>Life-nr: </label><input type="text"></input><br />
<label>Geboortedatum: </label><input type="text"></input> ----> Hier moet ik een datumselector koppelen!<br />
<!-- Ook dit is voor de datepicker => wegens moeilijke gebruikbaarheid wordt dit tijdelijk verboren -->
<!-- <div id="datepicker"></div> -->
<!-- Einde datepicker -->

<input type="submit" value="Controleer" id="Controle">
</form>

<script type="text/javascript">
$("#Controle").click(function() {
  $.get('lifenr.php', { Lifenr: '......' }, function (data) {
      $('#controle').html(data);
      });
});
</script>
Gewijzigd op 26/06/2012 16:17:26 door Olivier Peeters
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:10:46
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 16:16:40
Quote Anchor link
Zou je misschien je code tussen [code] tags willen plaatsen?

Wat doe je fout: ga niet 2 keer bijna dezelfde naam gebruiken. Hou id values graag lower case en noem de submit button bijv. controle-submit.
voor de rest lijkt alles goed, behalve dat ik geen jQuery zie ingeladen.

wat krijg je als je in de console kijkt? En als je de JavaScript eens door haalt en die opmerkingen aanpast, waar mogelijk?
Maak anders even een JSfiddle, als je niet weet hoe dat moet, lees dan dit eens: http://wouterj.nl/overig/deel-je-scripts-makkelijk-met-jsfiddle/450/
 
John Cena

John Cena

26/06/2012 16:19:00
Quote Anchor link
Komt er uberhaupt iets terug?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 16:21:00
Quote Anchor link
Er komt niks terug!

Dit staat in de head:
<script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script>

Fouten in de JSHint:
Line 2: $.get('lifenr.php', { Lifenr: '......' }, function (data) {
Missing "use strict" statement.

Line 3: $('#controle').html(data);
Mixed spaces and tabs.

Line 4: });
Mixed spaces and tabs.

Line 1: $("#Controle").click(function() {
'$' is not defined.

Line 2: $.get('lifenr.php', { Lifenr: '......' }, function (data) {
'$' is not defined.

Line 3: $('#controle').html(data);
'$' is not defined.


Groeten,
Olivier
Gewijzigd op 26/06/2012 16:25:52 door Olivier Peeters
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 16:25:41
Quote Anchor link
Hmm, dat zijn dus allemaal tips die je gewoon mag vergeten (behalve spaces en tabs mixen, het is goed om 1 standaard aan te houden, of tabs of spaces).

En wat krijg je in de console? En misschien een live voorbeeldje/jsfiddle?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 16:26:19
Quote Anchor link
Console zal ik nu ff fixen, de code nu is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script type="text/javascript">
$("#controle-button").click(function() {
  $.get('lifenr.php', { Lifenr: '......' }, function (data) {
      $('#controle').html(data);
      });
});
</script>
 
John Cena

John Cena

26/06/2012 16:28:25
Quote Anchor link
Je gebruikt een hoofdletter in je script en geen hoofdletter in de div, dus dat is zowieso een fout.
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 16:31:03
Quote Anchor link
Nee, Chi Lion. Die #Controle in jQuery was op de submit button die id="Controle" heette, maar dat heeft olivier nu veranderd naar #controle-button.
 
John Cena

John Cena

26/06/2012 16:32:43
Quote Anchor link
Ah, mijn fout!

Olivier, wat doet je andere bestand?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 16:34:36
Quote Anchor link
De code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<!HTML>
<html>
  <head>
        <title>Testen!</title>
    <link href="index.css" rel="stylesheet" type="text/css">
    <script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script>
  </head>
  <body>
 
<!-- Hieronder word de tabel weergegeven met vraag om de lifenr in te vullen! -->

  <!-- Ingeven van de lifenr. -->
<div id="controle">
Geef eerst de benodigde gegevens op!<br />
<form>
<label>Life-nr: </label><input type="text"></input><br />
<label>Geboortedatum: </label><input type="text"></input> <!-- Hier moet ik een datumselector koppelen! --><br />

<input type="submit" value="Controleer" id="controle-button">
</form>

<script type="text/javascript">
$("#controle-button").click(function() {
  $.get('lifenr.php', { Lifenr: '......' }, function (data) {
      $('#controle').html(data);
      });
});
</script>
</div>
</body>
</html>


Mogelijks code van de andere pagina (lifenr.php)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo 'Olivier';
?>


// JS Live ding werkt niet (ik blijf het even uitzoeken....

Groeten,
Olivier
Gewijzigd op 26/06/2012 16:36:23 door Olivier Peeters
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 16:39:09
Quote Anchor link
Ik heb even snel een JSfiddle gemaakt: http://jsfiddle.net/8FF25/

Probleem: De submit van het form gaat door en die gaat voor de AJAX request.
Snelle Oplossing: plaats als parameter van de callback de variabele e (of event) en doe daaronder e.preventDefault() (stop normale events op dit element).
Betere Oplossing: Maak geen submit.onclick event, maar een form.onsubmit. Hierdoor geef je de form een id mee en doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$('#controle-form').submit(function(e) {
    // AJAX get request
});
 
John Cena

John Cena

26/06/2012 16:40:49
Quote Anchor link
Als het enige wat lifenr.php doet, kijk dan eerst eens of je ook wat terugkrijgt als je geen vars meegeeft in je jQuery

Toevoeging op 26/06/2012 16:41:22:

Beter pak je eerst Wouters opmerking :)
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 16:45:47
Quote Anchor link
Kan ik dit ook oplossen door de button los te koppelen van het form? Moet wel deze twee gegevens in het PHP form op de andere pagina (lifenr.php) in een volgende stap laten verwerken...

Zou de code zo moeten zijn? (werkt nog altijd niet)...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<!HTML>
<html>
  <head>
    <title>Hier komt de inschrijvingsfiche!</title>
<link href="index.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script>
  </head>
  <body>
 
<!-- Hieronder word de tabel weergegeven met vraag om de lifenr in te vullen! -->

  <!-- Ingeven van de lifenr. -->
<div id="controle">
Geef eerst de benodigde gegevens op!<br />
<form id="controle-form" method="POST">
<label>Life-nr: </label><input type="text"></input><br />
<label>Geboortedatum: </label><input type="text"></input> ----> Hier moet ik een datumselector koppelen!<br />
<!-- Ook dit is voor de datepicker => wegens moeilijke gebruikbaarheid wordt dit tijdelijk verboren -->
<!-- <div id="datepicker"></div> -->
<!-- Einde datepicker -->

<input type="submit" value="Controleer">
</form>

<script type="text/javascript">
$('#controle-form').submit(function(e) {
  $.get('lifenr.php', { Lifenr: '......' }, function (data) {
      $('#controle').html(data);
      });
});
</script>
</div>
</body>
</html>
 
John Cena

John Cena

26/06/2012 16:47:46
Quote Anchor link
Gebruik dit voorbeeld eens en pas het aan naar jou situatie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<script>
  /* attach a submit handler to the form */
  $("#searchForm").submit(function(event) {

    /* stop form from submitting normally */
    event.preventDefault();
        
    /* get some values from elements on the page: */
    var $form = $( this ),
        term = $form.find( 'input[name="s"]' ).val(),
        url = $form.attr( 'action' );

    /* Send the data using post and put the results in a div */
    $.post( url, { s: term },
      function( data ) {
          var content = $( data ).find( '#content' );
          $( "#result" ).empty().append( content );
      }
    );
  });
</script>
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 16:47:47
Quote Anchor link
Sorry, mijn fout. Je moet hier ook nog e.preventDefault() gebruiken. Voorbeeldje: http://jsfiddle.net/8FF25/1/
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 17:18:37
Quote Anchor link
Hallo Wouter het werkt! Mijn dank voor de medewerking. Mag ik vragen of u ook een antwoord weet op volgende vraag.

Hier wordt de geboortedatum gevraagd (ingegeven)
<label>Geboortedatum: </label><input type="text"></input>

Maar ik zou deze in de zin hieronder willen laten verwerken:
...$.post('lifenr.php', { Geboortedatum: '$_GET['Geboortedatum]' }, function (data)...

Enig idee hoe ik dit doe? Bovenstaande code werkt niet :s

Groeten,Olivier
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 17:20:30
Quote Anchor link
$_GET is gewoon iets van PHP, eigenlijk gewoon een array die PHP ergens achterin definieert.

In JS zal je de input moeten selecteren en dan met $('select input veld').val() de value van het input ophalen.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 17:29:04
Quote Anchor link
Dat had ik ondertussen ook al door. Was (zoals wel meer) te snel met het posten, zal in het vervolg eerst zoeken en dan posten ;-)

Ik doe dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$("#controle-form").submit(function(e) {
    e.preventDefault();
    
  $.post('lifenr.php', { Geboortedatum: '$('Geboortedatum').val()' }, function (data) {
      $('#controle').html(data);
      });
  $("#confirmatie").show();
});


Maar dit werkt niet ö

Groeten,
Olivier
Gewijzigd op 26/06/2012 17:33:13 door Olivier Peeters
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 17:36:09
Quote Anchor link
Allereerst, heb je een element die <Geboortedatum> heet? Lijkt me niet.

Vervolgens, ooit wel eens in de console gekeken? Je moet nu een hele hoop foutmeldingen krijgen. Want JS ziet nu '$(' als een stukje tekst (string), vervolgens Geboortedatum als een variabele en dan weer ').val()' als een stukje tekst (string).
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 17:48:35
Quote Anchor link
<input type="text" name="Geboortedatum">
^^ Deze noemt toch geboortedatum?

Deze code die ik geschreven heb klopt inderdaad niet, maar ikzelf zie de oplossing ook niet? Daarom een kleine link of opzet zou handig zijn (ondertussen zoek ik zelf op de (nederlandse) google)

Groeten
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 17:52:49
Quote Anchor link
Die noem je niet Geboortedatum. Ofwel je selecteert hem met de attribuut selector of je geeft hem een ID en selecteert hem met de ID selector.

En de rest mag je zelf uitvogelen, is het zelfde als in PHP. Wat is er nou echt verboden in PHP? Tipje: .... buiten quotes houden Kijk eens naar wat je hebt getypt.
Nog steeds niet door? Bekijk dan eens het eerste voorbeeld van deze pagina...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.