[JS] Complexe formulier validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »
Jeroen G

Jeroen G

27/07/2008 11:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form>
    <input type="checkbox" name="getactivity[]" id="Agetactivity1" />
    <input type="checkbox" name="getactivity[]" id="Agetactivity2" />
    <input type="checkbox" name="getactivity[]" id="Agetactivity3" />
    <input type="checkbox" name="getactivity[]" id="Bgetactivity4" />
    <input type="checkbox" name="getactivity[]" id="Bgetactivity5" />
    <input type="checkbox" name="getactivity[]" id="Cgetactivity6" />
...
</form>


Nu wil ik de volgende validatie met Javascript;

- Nooit meer dan 1 checkbox aangevinkt die een andere beginletter heeft (A,B,C, etc)
- Minimaal 1 checkbox aangevinkt

Ik weet niet echt waar ik moet beginnen met javascript. Kan iemand me hier mee helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen G
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 05:44:17
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/07/2008 11:29:00
Quote Anchor link
Jeroen schreef op 27.07.2008 11:28:
- Nooit meer dan 1 checkbox aangevinkt die een andere beginletter heeft (A,B,C, etc)

Deze moet je even uitleggen?
 
Jeroen G

Jeroen G

27/07/2008 11:31:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 27.07.2008 11:29:
Deze moet je even uitleggen?


De id's van de formulier elementen beginnen allemaal met een ander nummer of cijfer.

Dus Agetactivity1 en Agetactivity2 mogen WEL tegelijk aangevinkt en verstuurd worden. En Agetactivity1 BAgetactivity3 bijvoorbeeld niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen G
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/07/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Jeroen schreef op 27.07.2008 11:31:
De id's van de formulier elementen beginnen allemaal met een ander nummer of cijfer.

Dat is niet waar. In je voorbeeld zijn er drie die met een A beginnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jeroen G

Jeroen G

27/07/2008 11:34:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 27.07.2008 11:33:
Dat is niet waar. In je voorbeeld zijn er drie die met een A beginnen.


Klopt, het aantal is variabel. Het zouden er ook 10 kunnen zijn.

Dus je hebt bijvoorbeeld

Agetactivity1
Agetactivity2
Agetactivity3
Agetactivity5
Agetactivity6
Bgetactivity7
Bgetactivity8
Bgetactivity9
Bgetactivity10

ect, ect

of eventueel met nummers zou ook kunnen. Ik kan me indenken dat dit in javascript een stuk eenvoudiger is.. dus dan zou het zo worden.


1getactivity1
1getactivity2
1getactivity3
1getactivity4
2getactivity5
2getactivity6
2getactivity7
2getactivity8

etc, etc, etc.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen G
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/07/2008 11:36:00
Quote Anchor link
Quote:
En Agetactivity1 BAgetactivity3 bijvoorbeeld niet.

BAgetactivity komt in je voorbeeld niet voor?

Edit: bedoel je dat de user minstens een checkbox moet aanvinken en dat er alleen checkboxen aangevinkt mogen worden met dezelfde beginletter?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jeroen G

Jeroen G

27/07/2008 11:37:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 27.07.2008 11:36:
BAgetactivity komt in je voorbeeld niet voor?


Dat was een spelfout.. :S
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/07/2008 11:40:00
Quote Anchor link
Ja, die zijn dodelijk met programmeren. Kijk nog even naar de edit van mijn vorige post. Is dat de bedoeling?
 
Jeroen G

Jeroen G

27/07/2008 11:42:00
Quote Anchor link
Quote:
Edit: bedoel je dat de user minstens een checkbox moet aanvinken en dat er alleen checkboxen aangevinkt mogen worden met dezelfde beginletter?


Dat bedoel ik inderdaad. Maar wellicht makkelijker met een begin nummer
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen G
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/07/2008 11:43:00
Quote Anchor link
Okee. Ik denk dat het het slimst is om alle checkboxen met dezelfde beginletter in een fieldset te zetten. Als je die fieldsets een id geeft, kun je met JavaScript kijken of er binnen elke fieldset een checkbox aangevinkt is.
Quote:
Dat bedoel ik inderdaad. Maar wellicht makkelijker met een begin nummer

id's met een nummer laten beginnen is geloof ik niet toegestaan, dus een letter is handiger.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jeroen G

Jeroen G

27/07/2008 11:52:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<fieldset id="Area1">
<input type="checkbox" name="getactivity[]" id="getactivity1" />
<input type="checkbox" name="getactivity[]" id="getactivity2" />
...
</fieldset>

<fieldset id="Area2">
<input type="checkbox" name="getactivity[]" id="getactivity3" />
<input type="checkbox" name="getactivity[]" id="getactivity4" />
...
</fieldset>

<fieldset id="Area3">
<input type="checkbox" name="getactivity[]" id="getactivity5" />
<input type="checkbox" name="getactivity[]" id="getactivity6" />
...
</fieldset>


Deze markup heb ik nu.. Ik neem aan dat je dit bedoeld?

edit: Is het dan dit in JS:
document.form.fieldset.item.value?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen G
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/07/2008 11:57:00
Quote Anchor link
Opzetje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<?php
    header ('Content-type: text/html; charset=UTF-8');
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL | E_STRICT);
    
    $config = array (
        'title' => 'Jan Koehoorn | Examples | Onderdeel | Titel'
        );
?>



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title><?php echo $config['title']; ?></title>
    
    <script type="text/javascript" src="mootools/mootools.js"></script>
    <script type="text/javascript">
        window.addEvent ('domready', function () {
            $$('fieldset').each (function (item) {
                item.getChildren ().each (function (box) {
                    // hier je controle
                });
            });
        });
    </script>
    
    <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="reset.css" />
    <style type="text/css" media="screen">
        div#container                    {margin: 10px auto; padding: 10px; width: 800px; background: #fe6;}
    </style>
</head>

<body>
    
    <div id="container">
        <div id="header">
            <h1><?php echo $config['title']; ?></h1>
        </div>
        
        <div id="content">
        <form method="post" accept-charset="UTF8" action="test.php">
            <fieldset id="set_a">
                <input name="activity[]" type="checkbox" value="1" />1
                <input name="activity[]" type="checkbox" value="2" />2
                <input name="activity[]" type="checkbox" value="3" />3
            </fieldset>

            <fieldset id="set_b">
                <input name="activity[]" type="checkbox" value="1" />1
                <input name="activity[]" type="checkbox" value="2" />2
                <input name="activity[]" type="checkbox" value="3" />3
            </fieldset>

            <fieldset id="set_c">
                <input name="activity[]" type="checkbox" value="1" />1
                <input name="activity[]" type="checkbox" value="2" />2
                <input name="activity[]" type="checkbox" value="3" />3
            </fieldset>
        </form>
        </div>
        
        <div id="footer">
        
        </div>
    </div>
    
</body>
</html>
 
Jeroen G

Jeroen G

27/07/2008 12:09:00
Quote Anchor link
@Jan;

Ik snap de opzet niet helemaal. Ik ben niet zo goed in Javascript... Zou het dan uiteindelijk zoiets moeten worden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
    function checkform() {
        window.addEvent ('domready', function () {
            $$('fieldset').each (function (item) {
                item.getChildren ().each (function (box) {
                    if (!document.form.activity.checked) {
                     alert ( "Error" );
                    }
                });
            });
        });
    };
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.