js datum probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim

Pim

07/04/2005 14:07:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik maak met een javascript een datestamp maar ik wil graag weten waar deze datum vandaan komt

ik gebruik dit
datum=new Date();
datum2=datum.getYear()+'-'+datum.getMonth()+'-'+datum.getDay();

maar dat geeft in IE 2005-3-4
en in FF 105-3-4

op de server staat de datum op 07-04-2005


dit gebruik ik voor de tijd en wil hier graag een leading zero hebben maar daar kom ik ook niet uit.

var the_date = new Date();
var the_hour = the_date.getHours();
var the_minute = the_date.getMinutes();
var the_second = the_date.getSeconds();
var the_time = the_hour + ":" + the_minute + ":" + the_second ;

Wie helpt mij hier een goede datum uit te halen?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 02:21:25
 
Pim

Pim

07/04/2005 14:30:00
Quote Anchor link
getday = 1..7
getdate = 1..31

getmonth = 0..11

datum.getYear()+'-'+(datum.getMonth()+1)+'-'+datum.getDate();
 
- SanThe -

- SanThe -

07/04/2005 14:59:00
Quote Anchor link
function showFilled(Value) {
return (Value > 9) ? "" + Value : "0" + Value;
}

TheTime = new Date();

TimePrint = showFilled(TheTime.getHours()) + ":" + showFilled(TheTime.getMinutes()) + ":" + showFilled(TheTime.getSeconds());

DatePrint = showFilled(TheTime.getDay()) + "-" + showFilled(TheTime.getMonth()) + "-" + TheTime.getYear());
Gewijzigd op 07/04/2005 15:02:00 door - SanThe -
 
- SanThe -

- SanThe -

07/04/2005 15:04:00
Quote Anchor link
SanThe:
function showFilled(Value) {
return (Value > 9) ? "" + Value : "0" + Value;
}

TheTime = new Date();

TimePrint = showFilled(TheTime.getHours()) + ":" + showFilled(TheTime.getMinutes()) + ":" + showFilled(TheTime.getSeconds());

DatePrint = showFilled(TheTime.getDay()) + "-" + showFilled(TheTime.getMonth()) + "-" + TheTime.getYear());

Edit: Als month 0..11 geeft wordt het;

DatePrint = showFilled(TheTime.getDay()) + "-" + showFilled(TheTime.getMonth()+1) + "-" + TheTime.getYear());
 
Pim

Pim

07/04/2005 15:07:00
Quote Anchor link
Dank je het werkte al maar zoals jij het post is het netter!

Bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.