[JS] Javascript textbox value

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

30/01/2013 21:15:33
Quote Anchor link
Beste iedereen,

Ik heb een klein vraagje, wat gaat hier verkeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<input id="mytextbox" type="text" placeholder="Station...">

<div id="station">
<script type="text/javascript">
xmlDoc=loadXMLDoc("ns.php?station="+document.getElementById("mytextbox"));
var M = xmlDoc.getElementsByTagName("article");
for (i=0;i<M.length;i++){
document.write("<div style='width:450px;'>")
document.write("<h2>"+xmlDoc.getElementsByTagName("time")[i].childNodes[0].nodeValue+"</h2>");
document.write(""+xmlDoc.getElementsByTagName("besteming")[i].childNodes[0].nodeValue+" - <small>"+xmlDoc.getElementsByTagName("via")[i].childNodes[0].nodeValue+"</small>");
document.write("<img src='img/platform/"+xmlDoc.getElementsByTagName("spoor")[i].childNodes[0].nodeValue+".png' />");
document.write("</div>")
}
</script>
</div>


Ik wil dat als ik iets typ hij die hier toevoegt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
xmlDoc=loadXMLDoc("ns.php?station="+document.getElementById("mytextbox"));


Ik wil dit doen zonder get ofzo. ik wil dat als je op submit button drukt hij aanpast wat er staat.
zonder en of anderen browser refresh.
is dat mogelijk? zo ja hoe?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:50:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/01/2013 22:02:09
Quote Anchor link
Als ik even een opmerking mag geven. Erg fijn dat je bezig bent met programmeren, en dat je veel wilt leren. Dat kan ik je zeker toejuichen.

Maar...Ik zie je behoorlijk van de hak op de tak springen. Een paar weken geleden werd je geadviseerd om eens wat PHP-basics te doen, omdat je liet weten dat je MySQL niet beheerst en al met XML bezig was en nu opeens met Javascript....

Ik wil je niks kwalijk nemen en je ook niks verbieden, maar het enige wat ik kan aanraden is om niet als een ongeleid projectiel allemaal dingen te willen leren waarbij je van alles eindelijk maar halve kennis hebt. Geloof me, die tijd komt allemaal nog wel...

Ik hoop van harte dat je wat met dit advies zal doen.
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

30/01/2013 22:13:10
Quote Anchor link
@aar,

U heeft gelijk alleen zijn er een paar dingen die niet helemaal kloppen.

Ik wou een autoselect menu maken maar aangezien ik daar voor mysql moet leren(waar ik mee bezig ben) zet ik dat aan de kant. Nu wil ik wel nog dingen doen die wel lukken en die ik ook nog redelijk beheers maar ik loop vast op dit stukje.
Dat met xml is trouwens gelukt: http://ns.bussenentreinenforum.nl/test/ns.php?station=amersfoort
Nu ben ik langzamerhand bezig met de app.

Dus ik ben bezig met mysql (om te leren) en bezig met de app (om te bouwen).
Ik hoop dat je me begrijpt.

Toevoeging op 30/01/2013 22:17:08:

Trouwens ik doe/lees dingen in het boek: PHP Kookboek van Ward van der Put. (Offtopic: Is zeker aan te raden). Daar lees ik elke dag uit en oefen er wat mee, behalve met mysql dat wou ik nog even overslaan omdat ik dan misschien te veel hooi op me vork neem...
Gewijzigd op 30/01/2013 22:18:35 door Keizer Webdesign
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/01/2013 22:22:16
Quote Anchor link
Ik denk dat het beter is om die auto select-even te vergeten, en je eerst met HTML, CSS en PHP/MySQL bezig te houden. En daar wat scripts mee te maken.
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

30/01/2013 22:25:09
Quote Anchor link
R-J K op 30/01/2013 22:13:10:

Ik wou een autoselect menu maken maar aangezien ik daar voor mysql moet leren(waar ik mee bezig ben) zet ik dat aan de kant. Nu wil ik wel nog dingen doen die wel lukken en die ik ook nog redelijk beheers maar ik loop vast op dit stukje.
Dat met xml is trouwens gelukt: http://ns.bussenentreinenforum.nl/test/ns.php?station=amersfoort




Toevoeging op 30/01/2013 22:28:32:

Ik wil eerst zorgen dat dit loopt en me dan pas focussen op het moeilijkere gedeelte.
Dus kunt u me helpen of niet?
Gewijzigd op 14/05/2013 20:36:37 door Nick Dijkstra
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/01/2013 23:06:39
Quote Anchor link
Je bent naar mijn mening al met het moeilijke gedeelte bezig, terwijl je de makkelijkere basis nog niet beheerst.
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

30/01/2013 23:20:17
Quote Anchor link
Maar ik heb nu helemaal geen mysql nodig dus wilt u me alstublieft even helpen met bovenstaande code
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.