[JS] tijd in australische tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Menno

menno

25/10/2008 12:41:00
Quote Anchor link
Beste PHPhulpers,

Ik heb dit script gevonden wat de nederlandse tijd toont.
Maar nu wil ik daar de australische tijd van maken, die in Perth.
Daar is het precies 6 uur later.

Nu heb ik geprobeerd om er 6 uur bij op te tellen, maar dan krijg je bijv. 29:00 als het hier 23:00 uur is.

dit is mijn script :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<script language="JavaScript">
function NeemDeTijd()
{
    var mydate=new Date()
    var uren=mydate.getHours();
    var minuten=mydate.getMinutes()
    var seconden=mydate.getSeconds()
        

    if(uren<=9)
        uren="0"+uren
    if (minuten<=9)
        minuten="0"+minuten
    if (seconden<=9)
        seconden="0"+seconden

    var cdate=uren+":"+minuten+":"+seconden
    if (document.all)
        document.all.nl.innerHTML=cdate
    else if (document.getElementById)
        document.getElementById("nl").innerHTML=cdate
    else
        document.write(cdate)
}

if (!document.all&&!document.getElementById)
NeemDeTijd()

function GaVoorHet()
{
    if (document.all||document.getElementById)
        setInterval("NeemDeTijd()",1000)
}
</script>


Heeft iemand een idee?
Hartelijk dank
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 09:09:44
 
Niek Weevers

Niek Weevers

25/10/2008 12:52:00
Quote Anchor link
Ik heb deze pagina gevonden. Kijk eens naar dit script
http://www.java-scripts.net/javascripts/World-Time-for-22-World-Capitals.phtml
 
Eddy E

Eddy E

25/10/2008 14:12:00
Quote Anchor link
In PHP heb je de functie strftime().
Daarmee kan je gewoon ( met set_locale() ...) de locatie/land opgeven en krijg je vanzelf de goede tijd etc.
Ook met wintertijden/oud-en-nieuw etc.

Mocht je nog over willen stappen op een betrouwbaarder systeem dan jouw javascript...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eddy E
 
Menno

menno

25/10/2008 16:51:00
Quote Anchor link
Niek, helaas werkt dat script niet.

Eddy, ik wil een lopende klok hebben, dat ga ik met PHP helaas niet bereiken :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/10/2008 17:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mydate.setHours(mydate.getHours() + 6);

Dit zal ook goed gaan als de tijd > 24:00:00 zou uitkomen. Javascript telt dan automatisch door in de volgende dag...
 
Menno

menno

25/10/2008 17:36:00
Quote Anchor link
voorbeeld : http://joopdownunder.nl/
deze werkt dus helaas ook niet helemaal :(
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/10/2008 17:59:00
Quote Anchor link
Zeker dat dat wel werkt. Zie dit voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function getDates()
{
    var datetime = new Date();
    
    var nlHours, nlMinutes, nlSeconds;
    
    nlHours = datetime.getHours();
    nlMinutes = datetime.getMinutes();
    nlSeconds = datetime.getSeconds();
    nlTime = nlHours + ':' + nlMinutes + ':' + nlSeconds;
    
    datetime.setHours(datetime.getHours() + 6);
    
    auHours = datetime.getHours();
    auMinutes = datetime.getMinutes();
    auSeconds = datetime.getSeconds();
    auTime = auHours + ':' + auMinutes + ':' + auSeconds;
    
    document.getElementById('nl').innerHTML = nlTime;
    document.getElementById('au').innerHTML = auTime;
    setTimeout(getDates, 1000);
}
</script>
</head>

<body onload="getDates()">
<div id="nl"></div>
<div id="au"></div>
</body>
</html>
 
Menno

menno

26/10/2008 20:05:00
Quote Anchor link
Ja bedankt :)
Hij werkt perfect ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.