JS tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Rob -

- Rob -

08/01/2017 13:34:46
Quote Anchor link
hallo!

Ik wil op mijn website graag een functie dat de tijd ergens op mijn website staat. En dat hij alleen het jaar, maand, dag, uur en minuten pakt. En als er een volgende minuut is dat het gelijkt geupdate is.. Dus gelijk updaten van de tijd. Bij het programmeer programma hebben ze ook zo'n soort timer, die dan de tijd aangeeft wat het nu is. Ik heb geen flauw benul hoe ik dit moet opzoeken, dus enige ideeën?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:47:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/01/2017 13:42:28
Quote Anchor link
Al gedacht die te Googlen op Javascript+clock? Dan kom ik al heel veel tegen.
 
- Rob -

- Rob -

08/01/2017 13:42:39
Quote Anchor link
(Het moet wel UTC tijd zijn)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/01/2017 13:47:56
Quote Anchor link
Ik vind dit in enkele tellen zoeken. Met het uur valt te spelen gezien het een integer is. Let er wel op dat JavaScript de tijd van de cliënt haalt. En dus aan de andere kant van de wereld nu 19:48 kan aangeven.

http://www.w3schools.com/js/tryit.asp?filename=tryjs_timing_clock
 
Mitch PHP

Mitch PHP

08/01/2017 16:56:45
Quote Anchor link
Dit kun je als volgt oplossen, Javascript code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
function voegNulToe(i) {
    if (i < 10) {
        i = "0" + i;
    }
    return i;
}

function tijdWeergeven() {
    //variabelen aanmaken om de tijd weer te geven
    var vandaag = new Date();
    var uur = vandaag.getHours();
    var minuut = vandaag.getMinutes();
    var seconden = vandaag.getSeconds();
    var dag = ['Zondag','Maandag','Dinsdag','Woensdag','Donderdag','Vrijdag','Zaterdag'];
    var maand = ['Januari','Februari','Maart','April','Mei','Juni','Juli','Augustus','September','Oktober','November','December'];

    //nul wordt hier toegevoegd als minuut en seconden kleiner zijn dan 10
    minuut = voegNulToe(minuut);
    seconden = voegNulToe(seconden);

    //Print het resultaat naar een element met het ID "tijd" (in je HTML)
    document.getElementById('tijd').innerHTML = "Het is vandaag " + dag[vandaag.getDay()] + " " + vandaag.getDate() + " " + maand[vandaag.getDay()] + " om " + uur + ":" + minuut + ":" + seconden;

    //Update de time elke 1000 miliseconden (1 seconde)
    t = setTimeout(function () {
        tijdWeergeven()
    }, 1000);
}

//Start de functie
tijdWeergeven();


Dit script print de tijd naar een element met het ID "tijd" in je HTML en update automatisch.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="tijd"></div>


Ik heb deze Fiddle als uitgangspunt genomen om dit resultaat te krijgen.

Je hebt ook verschillende handige tools die dit makkelijker maken, zoals Moment.js

Hopelijk helpt dit je een beetje op weg :)
Gewijzigd op 08/01/2017 17:01:09 door Mitch PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.