[JS] X en Y op een afbeelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

JeffreyG

JeffreyG

01/05/2007 15:10:00
Quote Anchor link
zoals de titel zegt zoek ik een Javascriptje welke de X en Y coördinaten weergeeft in een formuliertje waar je in de afbeelding geklikt hebt
ik heb al behoorlijk wat geGoogled maar kan niks vinden
ik hoop dat jullie me kunnen helpen

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:03:35
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

01/05/2007 15:11:00
Quote Anchor link
Gebruik je een plaatje als submit, of is het een plaatje dat 'zomaar' in het formulier staat?

Elwin
 
Jelmer -

Jelmer -

01/05/2007 15:13:00
Quote Anchor link
Als je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="image" />

gebruikt in je formulier, en je drukt op dat plaatje, worden als het goed is de coördinaten meegestuurd.

Middels dat principe werkt de kaart rechts dit scriptje.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
JeffreyG

JeffreyG

01/05/2007 15:13:00
Quote Anchor link
je hebt zomaar een plaatje en als je daarop klikt moet hij de X en Y coördinaten van de muis weergeven, zodat ik deze coördinaten vervolgens in de database kan zetten
 
Jelmer -

Jelmer -

01/05/2007 15:16:00
Quote Anchor link
Hmm, misschien is dit probeerseltje dan nuttig voor je.
 
JeffreyG

JeffreyG

01/05/2007 15:25:00
Quote Anchor link
dus als ik dat van Jelmer goed begrijp krijg ik dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img id="img" src="city.jpg" />


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<script type="text/javascript"><!--
var img      = document.getElementById('img');

img.onclick = function(e) {
        var x = e ? e.pageX : window.event.x;
        var y = e ? e.pageY : window.event.y;
        }
//--></script>


en dan hoef ik dus alleen nog maar variabele X en Y in een formuliertje te zetten
als ik het goed begrijp, ga het gelijk proberen
 
JeffreyG

JeffreyG

01/05/2007 15:35:00
Quote Anchor link
ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<form name="Show">
<img id="img" src="gun_hand.jpg" /><br />
<input type="text" name="MouseX" value="0" size="4"> X<br />
<input type="text" name="MouseY" value="0" size="4">Y<br />
</form>

<script type="text/javascript"><!--
var img = document.getElementById('img');

img.onclick = function(e) {
    var x = e ? e.pageX : window.event.x;
    var y = e ? e.pageY : window.event.y;
    document.Show.MouseX.value = x
    document.Show.MouseY.value = y
        }
//--></script>


hij weergeeft nu de X en Y coördinaten
alleen als ik het plaatje naar beneden plaats doormiddel van <br />'s en dan op hetzelfde punt klik dan word de Y-coördinaat ook anders
ik moet dus alleen de Y-coördinaat van de afbeelding hebben en dan niet ook nog die extra ruimte tussen browser en afbeelding

anybody?
 
Manaus

Manaus

01/05/2007 17:58:00
Quote Anchor link
<script type="text/javascript">
function findPosX(obj)
{
var curleft = 0;
if (obj.offsetParent)
{
while (obj.offsetParent)
{
curleft += obj.offsetLeft
obj = obj.offsetParent;
}
}
else if (obj.x)
curleft += obj.x;
return curleft;
}

function findPosY(obj)
{
var curtop = 0;
if (obj.offsetParent)
{
while (obj.offsetParent)
{
curtop += obj.offsetTop
obj = obj.offsetParent;
}
}
else if (obj.y)
curtop += obj.y;
return curtop;
}

function reken (tevent,tthis) {
links=tevent.clientX-parseInt(findPosX(tthis))
boven=tevent.clientY-parseInt(findPosY(tthis))
document.getElementById ('x').value = links;
document.getElementById ('y').value = boven;
}

</script>


<form method="post"><img border="0" src="'kutje.png" id="id" onmousedown ="reken(event,this)"><br>Click on pic where u want the text
<input type="text" id="x" name="coords1" readonly="yes" value="click pic for coors">
<input type="text" id="y" name="coords2" readonly="yes" value="click pic for coors">
 
JeffreyG

JeffreyG

01/05/2007 19:20:00
Quote Anchor link
ik weet niet hoe het komt, maar de X-coördinaten zijn teveel en de Y-coördinaten te weinig (zit in de min?)
in ieder geval bedankt voor de moeite :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/05/2007 20:54:00
Quote Anchor link
Voorbeeldpagina: mous position on image
 
JeffreyG

JeffreyG

01/05/2007 22:11:00
Quote Anchor link
mijn dank is groot Jan Koehoorn :D
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/05/2007 22:14:00
Quote Anchor link
Graag gedaan hoor. Die pagina heb ik trouwens een tijd geleden al eens gemaakt naar aanleiding van een ander topic. Ik moest hem alleen ff opzoeken ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.