JSON ophalen met JqueryUI autocomplete

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2013 12:40:49
Quote Anchor link
Ikzelf zit me af te vragen wat nou eigenlijk de manier is om een JSON-result via de JqueryUI autocomplete in te laden?

Ikzelf heb deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
function log(message) {
            $( "<div>" ).text( message ).prependTo( "#log" );
            $( "#log" ).scrollTop( 0 );
}

$(document).ready(function(){
 $("#stationsearch").autocomplete({
            source: "station_suggest.php",
        minLength: 2,
        select: function( event, ui ) {
            log( ui.item ?
                "Selected: " + ui.item.places.plaats + " aka " + ui.item.places.afkorting :
                "Nothing selected, input was " + this.value );
        }
 });
});

Maar ik vraag me af hoe ik de waardes uit mijn station_suggest.php kan ophalen? Tot nu toe toont de autocomplete niks.

De JSON-result ziet er als bijv. volgt uit (is aanpasbaar via de ?term=helmond paramater...)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"count":4,"places":[{"plaats":"Helmond","afkorting":"hm"},{"plaats":"Helmond 't Hout","afkorting":"hmh"},{"plaats":"Helmond Brandevoort","afkorting":"hmbv"},{"plaats":"Helmond Brouwhuis","afkorting":"hmbh"}]}


Tot nu toe tonen ui.item.places.plaats, nog niks, dus dit is fout. Hoe moet het dan wel?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 21:27:38
 
Tim S

Tim S

20/03/2013 13:02:58
Quote Anchor link
oh, nvm sorry
Gewijzigd op 20/03/2013 13:04:15 door Tim S
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2013 18:57:26
Quote Anchor link
Opgelost, ik hem maar eens geen multidimensionale JSON-result gebruikt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[{"lable":"Helmond","id":"hm"},{"lable":"Helmond 't Hout","id":"hmh"},{"lable":"Helmond Brandevoort","id":"hmbv"},{"lable":"Helmond Brouwhuis","id":"hmbh"}]


Lijkt erop dat jQueryUI verplicht een id en een label nodig heeft. Jammer dat het niet instelbaar is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.