JSON probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

24/07/2013 14:51:54
Quote Anchor link
Hoi,

Ik zou een controle willen toevoegen voor email al in gebruik.
Deze code heb ik een tijdje geleden hier gekregen.
Als ik mijn validateEmail.php aanroep krijg ik geen fouten.
Ik heb deze ook eventjes op get gesteld zodat ik het kon testen en daar leek alles OK.
Ik krijg geen foutmelding maar emailcheck2 wordt niet ingevuld.

Kan iemand zien wat ik fout doe?

Jan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$.ajax({
    url: 'validateEmail.php',
    type: "POST",
    dataType: "json",
    data: ({email: email,
    id: id}),
    success: function(reply) {
        if(reply.valid) {
            //wel valid.  Zie zelf wat je hier doet
            $('#emailcheck2').html(reply.message);
            $("#emailcheck2").css("background-color","Blue");//#00FF00
        }
        else
        {
            $('#emailcheck2').html(reply.message);
            $("#emailcheck2").css("background-color","red");
        }
    }
    ,error: function(){
            $('#emailcheck2').html("Oeps Fout");
            $("#emailcheck2").css("background-color","green");
    }
});
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 03:39:00
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/07/2013 15:06:45
Quote Anchor link
Wat zegt je console? Heb je misschien een pagina waar we het kunnen zien?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 15:09:22
Quote Anchor link
Dat lijkt me correct.

Het eerste waar ik nu aan denk is, een fout in de JSON data.
Of het wordt niet erkend als json.

- Wat kan helpen, is dit toevoegen aan validateEmail.php (helemaal bovenaan)
header('Content-Type: application/json');
header('Content-Type: text/javascript');


- Er mag ook niets anders terggegeven worden. bv. een warning of notice in validateEmail.php mag absoluut niet voorkomen.


---
Kan je
- validateEmail.php eens tonen?

- Test zelf ook eens uit.
bv. Chrome developer tools -> Network.
Daar kan je zien of de request geslaagd is; krijg je te zien wat de respons was.
Gewijzigd op 24/07/2013 15:47:18 door Kris Peeters
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/07/2013 15:11:09
Quote Anchor link
Kris Peeters op 24/07/2013 15:09:22:
- Test zelf ook eens uit.
bv. Chrome developer tools -> Network.
Daar kan je zien of de request geslaagd is; krijg je te zien wat de respons was.


Gewoon op F12 drukken, dat werkt in meerdere browsers ;)
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

24/07/2013 15:35:22
Quote Anchor link
Kris Peeters op 24/07/2013 15:09:22:
- Wat kan helpen, is dit toevoegen aan validateEmail.php (helemaal bovenaan)
header('Content-Type: text/javascript');

Het correct content type voor JSON is application/json, dus je zult erboven moeten zetten header('Content-Type: application/json');
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 15:40:25
Quote Anchor link
O ja, inderdaad
Gewijzigd op 24/07/2013 15:46:19 door Kris Peeters
 
Jan R

Jan R

24/07/2013 18:18:03
Quote Anchor link
Allen bedankt.
met de hulp van U allen en chrome ben ik er door geraakt.
Er zaten dus nog echo's in de code. Ik wist niet dat dit niet mocht :( Deze zaten al in mijn voorbeeld code. en nog een paar schoonheidsfoutjes :)
mysqli_close in de verkeerde if structuur
 
Erwin H

Erwin H

24/07/2013 18:24:49
Quote Anchor link
Voor een volgende keer, roep de pagina direct aan in je browser. Dan krijg je de output ook direct in je browser scherm te zien, inclusief alle niet bedoelde echo's. Stuk makkelijker om te debuggen, ook omdat je dan tbv het debuggen nog echo's kunt plaatsen die je gewoon direct ziet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/07/2013 18:28:09
Quote Anchor link
en.. dan kun je de json in de browser selecteren en kopieren en dan op http://jsonviewer.stack.hu/ weer plakken en die laat op een mooie boomstructuur zien hoe je json is opgebouwd.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/07/2013 18:31:33
Quote Anchor link
Als je dan een proxy zoals Fiddler ( http://fiddler2.com/ ) gebruikt kun je precies zien wat er tussen je browser en de server verstuurd wordt. Daarin zit o.a. een json viewer
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/07/2013 18:35:22
Quote Anchor link
Goeie tip TJVB.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 18:39:35
Quote Anchor link
(even ter herinnering)
1 van de punten was wel dat het Ajax-verzoek met method='post' is. Met extra data van de gebruiker.
Dat maakt het net iets moeilijker om het eindresultaat te testen in een apart venster.

Nu ja ... daar valt nog steeds wel van alles aan te doen
 
Erwin H

Erwin H

24/07/2013 18:45:12
Quote Anchor link
Eens, maar als het om te testen is kan je de POST waardes even aan het begin van je script hardhandig invoeren.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/07/2013 18:46:00
Quote Anchor link
Daarom gebruik ik dus fiddler, ik zie het request langs komen. Kan het herhalen maar ook de waardes wijzigen :)
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

24/07/2013 18:52:13
Quote Anchor link
Ik gebruik altijd de Chrome extensie Postman om deze requests te simuleren.
 
Jan R

Jan R

25/07/2013 08:07:15
Quote Anchor link
Ik gebruik maar weinig ajax, dus ook weinig ervaring :)
Toch zal ik eens kijken naar beide vernoemde programma's/extensies

@kris peeters: Wat valt er aan te doen? Ik heb al om te testen get gebruikt en daar werkte het. natuurlijk bij de post blokkeerde mijn echo's voor een juist resultaat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.