Kan dit met een join?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen G

Jeroen G

09/03/2009 18:43:00
Quote Anchor link
Query resultaat van Tabel 1

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
shortname | name
-----------------------------------
brood     | Heerlijk brood
tabak     | Heerlijke tabak
ei        | Vers eitje


Query resultaat van Tabel 2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
shortname
-----------------------------------
brood
tabak


Is het mogelijk om BINNEN een nieuwe mysql query alléén de rijen te laten zien die NIET in beide queries voorkomen, dus de dubbele weglaten. (de shortname als unieke waarde)

In dit geval zou het gewenste resultaat dit moeten zijn..

Query resultaat van Tabel 1 & 2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
shortname | name
-----------------------------------
ei        | Vers eitje


Is dit mogelijk binnen 'n query? Of moet ik het gewoon in php afhandelen? Performance is niet echt een issue. De lijst zal nooit langer dan 10 records worden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen G
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 20:41:40
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

09/03/2009 18:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT shortname, name
FROM Tabel1
WHERE shortname NOT IN (SELECT shortname FROM Tabel2);
 
Jeroen G

Jeroen G

09/03/2009 18:47:00
Quote Anchor link
@Jezpur

heel mooi. NOT IN < was ik nog niet mee bekend.. Ik zie dan (WHERE %S IN) ook werkt. :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen G
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.