Kan dit misschien beter???

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »
Arno van Zanten

Arno van Zanten

19/04/2023 17:21:17
Anchor link
Ik weet, maar hier ben ik weer ;)
Ik neem alle adviezen zeker ten harte en ik leer er ook van en pas ze zeker toe (of later)
Maar ik ben even bezig geweest met het kijken of dit misschien goed is of beter kan.
wat het script doet, is kijken of de user een bepaalde service aan heeft of niet.
Ik heb het op deze manier gedaan en het werkt, maar ik vraag me af, kon/kan het het beter?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
        /* Services & Options page */
    
        /* In this table are all the user_id`s with the corrensponding services_id */

        $sql = 'SELECT * FROM Services ORDER BY ID';
        $result = mysqli_query($connect, $sql);
        $Options = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
        
        foreach($Options as $option) {
            $MySql = 'Select UserServices.Services_ID, Services.Services FROM UserServices INNER JOIN Services ON Services.ID WHERE Services.ID = UserServices.Services_ID AND User_ID ='.$_SESSION['ID'].';';
            $myresult = mysqli_query($connect, $MySql);
            $uoptions = mysqli_fetch_all($myresult, MYSQLI_ASSOC);
                
                echo $option['Services'];
                    
                foreach($uoptions as $services) {
                    if(!empty($services['Services_ID'] == $option['ID'])){
                        echo " this is checked";
                    }
                }

                echo "<br>";
        }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:21:13
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/04/2023 19:03:48
Anchor link
Het is hier geen afhaalbalie.

Ik ben geneigd je gemakzuchtige vraag op slot te zetten, maar ik gun je graag nog een laatste kans.

Leg bijvoorbeeld uit waarom je voor deze oplossing hebt gekozen. Of waarom je vermoedt dat het beter kan.

Zie je zelf waar het fout kan gaan? En waarom?
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/04/2023 20:52:58
Anchor link
Verbeterpunten:
- de eerste tab op elke regel voegt niets toe
- de PHP-sluit tag (?>) kan je beter vermijden
- variabelen die maar 1x gebruikt worden kunnen weg
- gemengd hoofdlettergebruik in variabele namen is verwarrend
- je code is onveilig op het gebied van SQL-injectie
- variabele definitie binnen for(each)-lus is onnodig traag
- SQL kan je beter in heredoc- of nowdow formaat in de code opnemen
- deze constructie is onduidelijk: if(!empty($services['Services_ID'] == $option['ID']))

Deze code heb ik niet kunnen testen, maar zo iets zou het kunnen zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$stmt
= $connect->prepare( <<<'EOQ'
SELECT
  UserServices.Services_ID,
  Services.Services
FROM UserServices
  INNER JOIN Services
    ON Services.ID = UserServices.Services_ID
WHERE UserServices.User_ID = ?
EOQ );
$stmt->bind_param('s', $_SESSION['ID']);
$stmt->execute();
$res = $stmt->get_result();          

header('Content-type: text/plain');  // geen HTML nodig
$res = $connect->query($connect, 'SELECT * FROM Services ORDER BY ID');
foreach (mysqli_fetch_all($res, MYSQLI_ASSOC) as $option) {
  echo $option['Services'];  
  foreach($res->fetch_array() as $services) {
    if(!empty($services['Services_ID'] == $option['ID'])){
      echo " this is checked";
    }
  }

  echo PHP_EOL;
}


$stmt->free();
?>
(minus de PHP-sluit tag van PHPHulp)

Vervolgens vergelijk je in PHP de uitkomsten van 2 SQL queries, terwijl de database daar veel beter in is. Dat kan ook in 1 query en scheelt de helft van de PHP-code.
Gewijzigd op 19/04/2023 21:24:56 door Ad Fundum
 
Ivo P

Ivo P

19/04/2023 21:12:55
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT * FROM Services ORDER BY ID

Select UserServices.Services_ID, Services.Services
FROM UserServices
INNER JOIN Services ON Services.ID
WHERE Services.ID = UserServices.Services_ID AND User_ID ='.$_SESSION['ID'].

die 2e query is raar.

Dat zou ik schrijven als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Select UserServices.Services_ID, Services.Services
FROM UserServices
INNER JOIN Services ON Services.ID = UserServices.Services_ID
WHERE User_ID ='.$_SESSION['ID'].


Maar is er een verband tussen die 2 query's?

Je voert eerst de eerste uit. Zeg dat daar 20 resultaten uitkomen.
Dan ga je in een loop 20x de 2e query uitvoeren?
En vervolgens test je de resultaten van de 2e query om alles te negeren dat niet de ID van de eerste query heeft.


Dat doe je dus liever in 1 query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
Select Services.*,  UserServices.Services_ID
FROM Services
LEFT JOIN UserServices ON UserServices.Services_ID = Services.ID
INNER JOIN Services ON Services.ID
WHERE Services.ID = UserServices.Services_ID AND User_ID ='.$_SESSION['ID'].
ORDER BY Services.ID
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/04/2023 21:20:56
Anchor link
@Ivo, we zijn het eens, alleen:
- is het onnodig om 2x met dezelfde tabel te joinen
- is de join conditie van de inner join onvolledig, die staat in de where als eerste
- moet er nog wel iets gedaan worden tegen SQL-injectie
- de logica in PHP voor weergave kan ook meteen in de SQL query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
  CONCAT(Services.Services,
    CASE WHEN UserServices.User_ID IS NOT NULL
      THEN ' this is checked'
      ELSE ''
    END
  ) AS optie
FROM UserServices
  LEFT JOIN Services
    ON Services.ID = UserServices.Services_ID
    AND UserServices.User_ID = ?
ORDER BY Services.ID
Gewijzigd op 19/04/2023 21:22:49 door Ad Fundum
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2023 23:26:19
Anchor link
@Ad en @Ivo

Opmerking Ward gelezen?

Ward van der Put op 19/04/2023 19:03:48:
Het is hier geen afhaalbalie.

Ik ben geneigd je gemakzuchtige vraag op slot te zetten, maar ik gun je graag nog een laatste kans.

Leg bijvoorbeeld uit waarom je voor deze oplossing hebt gekozen. Of waarom je vermoedt dat het beter kan.

Zie je zelf waar het fout kan gaan? En waarom?

Ik snap dat jullie het goed bedoelen, maar laten we eerst even het antwoord van de TS (Arno) op de vragen van Ward afwachten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/04/2023 23:32:16
Anchor link
Zo blijkt maar weer. Je kan 1.001 verbeteringen aangediend krijgen. Je zou dit zelfs in een MVC model kunnen gieten, in losse functies, of in een Symfony framework. Hoever zou je willen gaan? Dus kom gewoon met een goede argumentatie en beredeneringen in plaats van dat je hier een lap code neersmijt.

Maar als je gewoon een goede tutorial volgt, dan weet je dat:

- escaping van je query belangrijk is
- het filteren van schadelijke tekens met htmlspecialchars() in je uitvoer belangrijk is.
- dat je beter met mysqli_fetch_assoc een result kan halen uit je database, en als je expliciet meerdere records hebt gebruik je while. De combinatie van mysqli_fetch_all en foreach() heb ik nooit eerder gezien.
- foutafhandeling zeer handig is.
- En verder zijn er nog meer tips gegeven. Doe er wat mee!!!!!!

Dus ik hoop dat de volgende topics van beter niveau zijn dan dit topic is. Ik laat deze open, maar ook ik zou bijna de neiging gekregen hebben om dit topic te sluiten.
Gewijzigd op 19/04/2023 23:33:09 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

20/04/2023 00:26:08
Anchor link
Ward van der Put op 19/04/2023 19:03:48:
Het is hier geen afhaalbalie.

Ik ben geneigd je gemakzuchtige vraag op slot te zetten, maar ik gun je graag nog een laatste kans.

Leg bijvoorbeeld uit waarom je voor deze oplossing hebt gekozen. Of waarom je vermoedt dat het beter kan.

Zie je zelf waar het fout kan gaan? En waarom?


De code moet als volgt te werk gaan.
Kijk welke services is aangevinkt bij de des betreffende User, zet daar checked bij, is dit niet het geval, zet er dan niks achter.

In principe werkt het, echter bij een andere gebruiker is maar 1 services aangevinkt, maar zet bij 2 services een checked achter.
Dus dat ben ik aan het uitzoeken hoe dat kan, maar kan ook zijn dat hij de ID`s met User_ID en Services_ID verdraaid of vergelijkt.
Bij de andere gebruiker werkt het wel en staat alles gewoon goed.Vreemd genoeg snap ik even niet hoe dat weer kan.

En alles moet in een form terecht komen met checkboxen.

Klein voorbeeld hoe ik het nu heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
        /* Services & Options page */
    if($_GET['menu'] == 'services' && $_GET['action'] == 'postservices') {
        if(isset($_POST['submit'])) {
            
            $test = $_POST['services'];
                foreach($test as $mytest) {
                    $mysql = 'SELECT * FROM Services WHERE Services ="'.$mytest.'" ';
                    $result = mysqli_query($connect, $mysql);
                    while($cool = mysqli_fetch_object($result)) {
        
                        echo $cool->ID." - ".$mytest."<br />";
                    }
                }
        }
    }
else {
    
        /* In this table are all the user_id`s with the corrensponding services_id */
        $sql = 'SELECT * FROM Services ORDER BY ID';
        $result = mysqli_query($connect, $sql);
        $Options = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
        
        $checkbox = ">";
        echo "<form action='index.php?menu=services&action=postservices' method='POST'>
                <div class='services-grid'>"
;
        foreach($Options as $option) {
        
            $MySql = 'Select UserServices.Services_ID, Services.Services FROM UserServices INNER JOIN Services ON Services.ID WHERE Services.ID = UserServices.Services_ID AND User_ID ='.$_SESSION['ID'].';';
            $myresult = mysqli_query($connect, $MySql);
            $uoptions = mysqli_fetch_all($myresult, MYSQLI_ASSOC);
                
                echo "<div class='services-item'><input type='checkbox' name='services[]' value='".$option['Services']."'".$checkbox, $option['Services']."</div>";
                    
                foreach($uoptions as $services) {
                    if(empty($services['Services_ID'] == $option['ID'])){
                        $checkbox = " checked>";
                    }
else {
                        $checkbox = ">";
                    }
                }
        }

        echo"    </div>
                <div class='button'><input type='submit' name='submit' value='Preview'></div>
            </form>"
;
    }

?>

Deels werkt het, maar bij de andere gebruiker waar maar 1 optie aangevinkt staat, zet hij bij 2 en 4 een checked achter, terwijl het alleen bij 2 moet zijn.
De andere gebruiker heeft 2 en 3 en daar staat wel alles goed met checked.
Dus er is iets in de code wat ik fout heb staan, maar ik zie het niet.
Gewijzigd op 20/04/2023 00:29:33 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2023 00:31:35
Anchor link
Er is al vaker de tip gegeven om te debuggen met wat echo's rond te strooien, en de informatie uit variabelen uit te lezen.
Probeer die stap in het vervolg eens te volgen. Zo weet je wat er gebeurt en komt dit niet over als een afhaalbalie opdracht. Ik hoor je nu alleen over aannames, en daar heb je niks aan.

We willen je hier echt niet weg hebben, maar ik denk dat je zo wel een gros van je topics kan besparen. Het begint namelijk wel op te vallen als je per week een grote hoeveelheid topics opent, en vaak opeens na korte tijd al het probleem opeens opgelost hebt.

Zie het forum niet als eerste redmiddel. Ga eerst debuggen, en in je hoofd of op papier redeneren wat er aan de hand is. Check ook php.net, benut var_dump, print_r en de echo's, en kijk wat er gebeurt. Vaak zul je zien dat een topic dan overbodig is.
Gewijzigd op 20/04/2023 00:37:59 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

20/04/2023 05:16:51
Anchor link
Nu weet ik het zeker, hij pakt ook de $_SESSION['ID'] en vergelijkt die met de Services_ID.
Dat moet dus niet, ik heb alles met een echo nagekeken en daar zag ik dat de Services_ID gelijk is aan de $_SESSION['ID']. Hoe kan ik zorgen dat hij die niet vergelijkt?
Post even de code mee, die ik deels aangepast heb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
        echo "<form action='index.php?menu=services&action=postservices' method='POST'>
                <div class='services-grid'>"
;
        
        $MySql = 'SELECT * FROM UserServices WHERE User_ID = '.$_SESSION['ID'].'';
        $Myresult = mysqli_query($connect, $MySql);
        $uoptions = mysqli_fetch_all($Myresult, MYSQLI_ASSOC);
                $checkbox = ">";
                
               foreach($uoptions as $services) {

                    $IDA = $services['ID'];
                    $USID = $services['User_ID'];
                    $SEID = $services['Services_ID'];
                    
                    $sql = 'SELECT * FROM Services';
                    $result = mysqli_query($connect, $sql);
                    $Options = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
                    
                        foreach($Options as $option) {
                            
                            $ID = $option['ID'];
                            $Serv = $option['Services'];
                            $SID = $option['Serv_ID'];
                            
                            echo "<div class='services-item'><input type='checkbox' name='services[]' value='".$option['Services']."'".$checkbox, $option['Services']."</div>";
                                if($SID != $SEID) {
                                    $checkbox = " checked>";
                                }
else {
                                    $checkbox = ">";
                                }
                        }
                }


        echo"    </div>
                <div class='button'><input type='submit' name='submit' value='Preview'></div>
            </form>"
;

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2023 08:42:21
Anchor link
Waarom krijg ik een gevoel dat ik en de anderen genegeerd worden, Arno? Je lijkt enkel als een stier op een rode lap gefocusd op je code, maar empathie mist gewoon.

Eerlijk gezegd wordt dit gewoon vermoeiend. Zwaar vermoeiend!
Gewijzigd op 20/04/2023 09:17:38 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

20/04/2023 09:17:21
Anchor link
probveer eerst eens je query goed te krijgen.

Gewoon los van je php-script.
Die query kun je gewoon in een database-tool draaien. Bijvoorbeeld PhpMyadmin.

Ik was hierboven te slordig met de copy/paste, maar bottom line is dat deze info met 1 query opgehaald kan worden.
Zorg dat je dat eerst werkend hebt.

Je draait nu 2 query's, deels over dezelfde tabel, waarbij de 2e query vaak herhaald wordt. Naast dat dat extra werk voor php is, is dat ook onoverzichtelijk. (en zoals ook in een eerder topic al aangehaald en hierboven ook opgemerkt: je ON clause bevat normaal een vergelijking tussen 2 velden uit 2 tabellen. Niet 1 veld.

--
en voor je opmerking "het werkt voor 1 testcase, maar niet voor een andere"

los op: 2x2 = 4.
Mijn script klopt, want $antwoord = 2 + 2; geeft 4.
En het klopt ook voor 0.

Maar waarom werkt het niet voor 1 en 3??

Probeer niet blind te staren op dat het soms werkt. Dat kan een uitzondering zijn.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

20/04/2023 17:08:06
Anchor link
Okay,

Heb er een hele nacht over geslapen en goed nagedacht, dit werkt deels.
Nu wil ik alles van de database in een array wegzetten en deze vergelijken met wat de user geselecteerd heeft.
Deels werkt, maar ik zit met een klein probleem.

output :
Yes => 2

Warning: Undefined array key "Schep" in /data/sites/web/[cut]/www/Users/inc/services.php on line 24

Yes => 3

Warning: Undefined array key "Paraplu" in /data/sites/web/[cut]/www/Users/inc/services.php on line 24
de code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
    $Serving
= array("1"=>"Emmer", "2"=>"Schep", "3"=>"Paraplu", "4"=>"Bril");
        
    $Selection1 = $Serving['1'];
    $Selection2 = $Serving['2'];
    $Selection3 = $Serving['3'];
    $Selection4 = $Serving['4'];
/*    
    echo $Selection1." => ".$Selection2." => ".$Selection3." => ".$Selection4;
*/    
    // Database where users has their selected services //

        $MySql = 'SELECT * FROM UserServices WHERE User_ID = '.$_SESSION['ID'].'';
        $Myresult = mysqli_query($connect, $MySql);
        $uoptions = mysqli_fetch_all($Myresult, MYSQLI_ASSOC);
            
            foreach($uoptions as $data => $value) {
                $val = $value['Services_ID'];
                $Uselct = array($data);
                
                if($Uselct = $Serving) {
                    echo "Yes => ".$val."<br />";
                }

                if($val = $Serving[$val]) {
                    $gotcha = $Serving[$val]; // <= hier zit het probleem in, hoe los ik dat op?
                    echo $gotcha."<br />";
                }

/*                echo"<pre>";
                print_r($Uselct);
                echo"</pre>";
*/

            }
?>
Gewijzigd op 20/04/2023 17:11:07 door Arno van Zanten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2023 17:21:27
Anchor link
Leer het verschil tussen =, == en ===.

Verder word ik moe van de afhaalbalie-vragen die je zo kan googlen. Lees de tips eens!

Dit topic gaat dicht.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.