kan geen juiste data terug krijgen

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christiaan Pot

Christiaan Pot

12/09/2023 17:20:44
Anchor link
beste php'ers :D

normaal gezien zou via dit script de vervaldatum (exp_date) 3 maanden op voorhand
moeten worden weergegeven maar: ik krijg alle records in de het veld te zien (6)
het totaal aantal in de database dus en niet slechts 1 die wel voldoet aan de criteria ?

hier eerst het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
                <?php
$query_result
= mysqli_query($con, "SELECT
    DATE_FORMAT(DATE_ADD('exp_date', INTERVAL -3 MONTH), '%m-%Y') AS nieuwe_datum
FROM
    products"
);
$num_rows_query = mysqli_num_rows($query_result);
?>


<a href="borrowed.php">
    <span class="count_top"><i class="fa fa-exclamation-triangle" aria-hidden="true"></i> Vervaldatum alarm!!!</span>
</a>

<div class="count <?php echo ($num_rows_query > 0) ? 'red' : 'green'; ?>"><?php echo ($num_rows_query > 0) ? $num_rows_query : '0'; ?></div>

<span class="count_bottom "> product(en) vervallen over 3 maanden</span>
</div>


dit zijn de datums in het veld exp_date:

2023-12-11
2025-11-07
2025-09-15
2026-12-01
2026-09-30
2027-09-17

wie kan mij vertellen waar de fout zit?
het lijkt alsof hij gewoon de rijen telt zonder naar de voorwaarde te kijken
Gewijzigd op 12/09/2023 18:29:07 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 15:34:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2023 18:33:41
Anchor link
je zegt zelf al dat je een voorwaarde wilt stellen, dus dan moet je een WHERE gebruiken.

SELECT *
FROM jouw_tabel
WHERE exp_date <= DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 3 MONTH);
 
Michael Moore

Michael Moore

26/09/2023 07:04:41
Anchor link
** knip **
Gewijzigd op 26/09/2023 10:15:57 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

26/09/2023 09:21:33
Anchor link
AI gegenereerde SPAM ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/09/2023 10:17:09
Anchor link
En dus dicht. Op verzoek van de topicstarter kan ik dit topic weer openen.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.