kan geen verbinding maken met mysql database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicky

nicky

03/07/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Ik heb een php script om te het aantal hits te tellen. dit is het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
require "header.php";

$ip = $_SERVER['REMOTE ADDR'];

$Nee     = "Nee";
$Ja     = "Ja";

$datum = Date("Y"-"m"-"d");

   $ipsql = "SELECT * FROM bezoekers";
   $resip = mysql_query($ipsql);
  
   if (mysql_num_rows($resip) != 1)
   {

          //Het ip adres komt nog niet voor in de database en zal als uniek worden beschreven
         $querygewoon = "INSERT INTO bezoekers (ip_ip, ip_uniek, date) VALUES('".($ip)."','".($Nee)."','".($datum)."',);";
         $sqlgewoon = mysql_query($querygewoon)or die("Kan geen verbinding krijgen met de database!");
        
   }

   else
   {
          //Het ip adres komt al voor in de database en zal als niet uniek worden beschreven
         $querygewoon = "INSERT INTO bezoekers (ip_ip, ip_uniek, date) VALUES('".($ip)."','".($Ja)."','".($datum)."',);";
         $sqlgewoon = mysql_query($querygewoon)or die("Kan geen verbinding krijgen met de database!");
   }


?>


Ik krijg heel de tijd de melding: Kan geen verbinding krijgen met de database!

terwijl de gegevens over de database die zijn gedefineerd in de header.php wel kloppen omdat ik wel kan inloggen en dit via die zelfde header gaat. Dus denk ik dat fout in de query zit maar kom er niet uit.

Kan iemand helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 05:34:33
 
- SanThe -

- SanThe -

03/07/2008 17:59:00
Quote Anchor link
Je zal toch header.php moeten laten zien. Uiteraard zonder loginnaam en password enzovoort.
 
Nicky

nicky

03/07/2008 18:05:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$host
="localhost"; // Host name
$username="****"; // Mysql username
$password="****"; // Mysql password
$db_name="site"; // Database name  

// Connect to server and select database.

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect server ");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

session_start();
$_SESSION['gebruiker_ingelogt'];
if(isset($_SESSION['gebruiker_ingelogt']) && $_SESSION['gebruiker_ingelogt'] == 1){
    $ingelogd = 1;
}

if(!isset($_SESSION['gebruiker_ingelogt'])){
    $ingelogd = 0;
}



echo "
<html>
<head>
<link rel=\"stylesheet\" type=\"text/css\" href=\"style.css\" />
"
;

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

03/07/2008 18:15:00
Quote Anchor link
Ik heb het een beetje verbeterd. Maar op zich ligt het niet aan dit stukje.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$host
="localhost"; // Host name
$username="****"; // Mysql username
$password="****"; // Mysql password
$db_name="site"; // Database name  

// Connect to server and select database.

mysql_connect($host, $username, $password) or die("cannot connect server ");
mysql_select_db($db_name) or die("cannot select DB");

session_start();

if(isset($_SESSION['gebruiker_ingelogt']) && $_SESSION['gebruiker_ingelogt'] == 1)
{

    $ingelogd = 1;
}

else
{
    $ingelogd = 0;
}



echo '<html>
        <head>
          <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
        '
;
?>

Edit: Zie de kleurverschillen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
B a s
Beheerder

B a s

03/07/2008 18:16:00
Quote Anchor link
Ik zie nergens de melding: "Kan geen verbinding krijgen met de database!"..
 
Nicky

nicky

03/07/2008 18:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sqlgewoon = mysql_query($querygewoon)or die("Kan geen verbinding krijgen met de database!");

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sqlgewoon = mysql_query($querygewoon)or die("Kan geen verbinding krijgen met de database!");


ze staan er toch echt
 
- SanThe -

- SanThe -

03/07/2008 18:59:00
Quote Anchor link
Ho, je query mislukt waarschijnlijk, maar je hebt wel connectie.

Maak er eens dit van:

$sqlgewoon = mysql_query($querygewoon)or die(mysql_error());
 
Nicky

nicky

03/07/2008 19:03:00
Quote Anchor link
dan krijg ik dit:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 1

ben ik een haakje vergeten of...?
 
- SanThe -

- SanThe -

03/07/2008 19:10:00
Quote Anchor link
Dit:
$datum = Date("Y"-"m"-"d");
is een zeer foute notatie en zorgt dat $datum nul is.
Het moet zijn:
$datum = Date("Y-m-d");
Maar ook die gebruik je niet want mysql kan dat zelf.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$querygewoon
= "INSERT INTO bezoekers
                        (
                           ip_ip,
                           ip_uniek,
                           date
                        ) VALUES (
                           '"
. $ip . "',
                           '"
. $Nee . "',
                           NOW()
                        )"
;
?>
 
Nicky

nicky

03/07/2008 19:18:00
Quote Anchor link
het werkt bedankt. dat van die datums heb ik nooit gesnapt nu wel bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.