Karakters tellen in een string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martin Meijer

Martin Meijer

16/04/2007 19:27:00
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar een manier om alle karakters inclusief spaties geteld kunnen worden van een string.

Voorbeeld, ik haal uit de database een reactie op een topic. Van deze reactie wil ik precies weten uit hoeveel tekens deze bestaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
$string
= "Tel de karakters met spaties"; // Dit zijn 29 tekens incl. spaties
?>


Hoe kan je dit het beste doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 10:54:40
 
Baarr

Baarr

16/04/2007 19:31:00
Quote Anchor link
echo strlen($string);
 
Martin Meijer

Martin Meijer

16/04/2007 19:32:00
Quote Anchor link
Stom... had ik inderdaad ook wel kunnen weten. Toch erg bedankt!
 
Baarr

Baarr

16/04/2007 19:35:00
Quote Anchor link
Geen probleem, ik zal dit onthouden als mijn kortste antwoord ooit ;-)
 
Niek s

niek s

16/04/2007 19:50:00
Quote Anchor link
strlen() begint wel te tellen vanaf 0 he.. (mss handig om te weten)
 
Ponzi

Ponzi

16/04/2007 19:54:00
Quote Anchor link
Wat wil je daar mee zeggen? Het eerste teken wordt als nul geteld of hoe :-s ?
 
Niek s

niek s

16/04/2007 19:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo strlen('iks dee'); //6
?>
 
GaMer B

GaMer B

16/04/2007 20:01:00
Quote Anchor link
Nvm...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Ponzi

Ponzi

16/04/2007 20:04:00
Quote Anchor link
Ahzo, gek. Dan moet je er eentje bijtellen he. Wist ik trouwens niet. Dank.
 
GaMer B

GaMer B

16/04/2007 20:07:00
Quote Anchor link
Sorry hoor, maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo strlen('iks dee'); // geeft toch echt wel 7 aan hoor.
?>
 
Paul K

Paul K

16/04/2007 20:15:00
Quote Anchor link
Door spatie?
 
- SanThe -

- SanThe -

16/04/2007 20:31:00
Quote Anchor link
strlen() geeft gewoon het juiste antwoord en niet eentje minder.
In bovenstaand voorbeeldje van Niek geeft die 7 en geen 6.
 
Baarr

Baarr

16/04/2007 21:27:00
Quote Anchor link
Inderdaad SanThe.

Het is wel zo dat de i in "iks dee" het 0ste karakter is, want echo $string[0] zou een i geven, maar het gaat hier om LENGTE en niet om positie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.