kcfinder ism mysql ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dimitri Van Reeth

Dimitri Van Reeth

07/08/2012 00:16:13
Quote Anchor link
Hallo,

Is het mogelijk dat als er een bestand word geüpload, dat hij ook de gegevens in een mysql database opslaagt?

Bv. de naam, folder en beschrijving van de afbeelding?

Of is er een alternatief waarbij dit wel werkt? Maar het moet ook het liefst samenwerken met ckeditor.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:07:17
 
Chris PHP

Chris PHP

07/08/2012 07:21:28
Quote Anchor link
Dit is mogelijk,

Je kunt het pad opslaan in een variabel, de naam kun je uit $_FILES['temp']['name'] halen en de beschrijving neem ik aan dat deze zelf wordt ingevult in een formulier? In dat geval kun je die uit $_POST halen.

Met deze 3 kun je dan een insert query draaien om ze in je database op te slaan.
 
Dimitri Van Reeth

Dimitri Van Reeth

08/08/2012 01:20:32
Quote Anchor link
Ja, maar KCfinder is een browse/upload manager zelf. Dus hij neemt alles voor zijn rekening (inclusief de naam, beschrijving en path).

Nu ben ik eens gaan zien in de bestanden van CKfinder of ik daar niets kan vinden waarbij ik de query kan steken nadat het bestand succesvol is geüpload.

Ik heb in 2 bestanden wel iets gevonden wat relevant kan zijn, maar ik zou echt niet weten waar ik de query ergens kan bijsteken....

browser.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php protected function moveUploadFile($file, $dir) {
        $message = $this->checkUploadedFile($file);

        if ($message !== true) {
            if (isset($file['tmp_name']))
                @
unlink($file['tmp_name']);
            return "{$file['name']}: $message";
        }


        $filename = $this->normalizeFilename($file['name']);
        $target = "$dir/" . file::getInexistantFilename($filename, $dir);

        if (!@move_uploaded_file($file['tmp_name'], $target) &&
            !@
rename($file['tmp_name'], $target) &&
            !@
copy($file['tmp_name'], $target)
        ) {
            @
unlink($file['tmp_name']);
            return "{$file['name']}: " . $this->label("Cannot move uploaded file to target folder.");
        }
elseif (function_exists('chmod'))
            chmod($target, $this->config['filePerms']);

        $this->makeThumb($target);
        return "/" . basename($target);
    }

?>


Uploader.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php
    public function upload() {
        $config = &$this->config;
        $file = &$this->file;
        $url = $message = "";

        if ($config['disabled'] || !$config['access']['files']['upload']) {
            if (isset($file['tmp_name'])) @unlink($file['tmp_name']);
            $message = $this->label("You don't have permissions to upload files.");

        }
elseif (true === ($message = $this->checkUploadedFile())) {
            $message = "";

            $dir = "{$this->typeDir}/";
            if (isset($this->get['dir']) &&
                (
false !== ($gdir = $this->checkInputDir($this->get['dir'])))
            ) {

                $udir = path::normalize("$dir$gdir");
                if (substr($udir, 0, strlen($dir)) !== $dir)
                    $message = $this->label("Unknown error.");
                else {
                    $l = strlen($dir);
                    $dir = "$udir/";
                    $udir = substr($udir, $l);
                }
            }


            if (!strlen($message)) {
                if (!is_dir(path::normalize($dir)))
                    @
mkdir(path::normalize($dir), $this->config['dirPerms'], true);

                $filename = $this->normalizeFilename($file['name']);
                $target = file::getInexistantFilename($dir . $filename);

                if (!@move_uploaded_file($file['tmp_name'], $target) &&
                    !@
rename($file['tmp_name'], $target) &&
                    !@
copy($file['tmp_name'], $target)
                )

                    $message = $this->label("Cannot move uploaded file to target folder.");
                else {
                    if (function_exists('chmod'))
                        @
chmod($target, $this->config['filePerms']);
                    $this->makeThumb($target);
                    $url = $this->typeURL;
                    if (isset($udir)) $url .= "/$udir";
                    $url .= "/" . basename($target);
                    if (preg_match('/^([a-z]+)\:\/\/([^\/^\:]+)(\:(\d+))?\/(.+)$/', $url, $patt)) {
                        list($unused, $protocol, $domain, $unused, $port, $path) = $patt;
                        $base = "$protocol://$domain" . (strlen($port) ? ":$port" : "") . "/";
                        $url = $base . path::urlPathEncode($path);
                    }
else
                        $url = path::urlPathEncode($url);
                }
            }
        }


        if (strlen($message) &&
            isset($this->file['tmp_name']) &&
            file_exists($this->file['tmp_name'])
        )
            @
unlink($this->file['tmp_name']);

        if (strlen($message) && method_exists($this, 'errorMsg'))
            $this->errorMsg($message);
        $this->callBack($url, $message);
    }

?>
Gewijzigd op 08/08/2012 01:21:09 door Dimitri Van Reeth
 
Dimitri Van Reeth

Dimitri Van Reeth

10/08/2012 02:36:07
Quote Anchor link
Niemand?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/08/2012 08:14:10
Quote Anchor link
Je het opslaan in de database na regel 52 kunnen toevoegen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.