Keuze laten staan na submit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Jac E

Jac E

27/02/2016 00:03:29
Quote Anchor link
Ik zie helaas geen keuzemogelijkheid. Bedoeling is kleur in de selectie en letter dan naar db na submit. Maar wil ook dat de keuze blijft staan na de submit. Waar gaat het mis en wat moet ik eventueel toevoegen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$array
= array('r' => 'rood','g' => 'groen','b' =>'blauw');
echo '<select name="waarde">';
foreach ($array as $letter => $kleur)
{

    echo '<option value="' . $letter . '"' . ($form->value('waarde') == $letter ? ' selected' : '') . '>' . $kleur . '</option>';
}

echo '</select>';
?>

Titel aangepast van 'array' naar 'Keuze laten staan na submit'.

Gelieve voortaan zelf duidelijke topictitels in vullen bij het maken van een topic.[/modedit]

Toevoeging op 27/02/2016 15:26:30:

Hier gaat het ergens mis denk ik:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
' . ($form->value('waarde') == $letter ? ' selected' : '') . '
Gewijzigd op 27/02/2016 15:29:18 door Jac E
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 05:23:35
 
Stefan Vermunt

Stefan Vermunt

29/02/2016 02:07:16
Quote Anchor link
Beste Jac

Ik zou het op deze manier aanpakken ;)

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$array_letters
= array('r', 'g', 'b');
$array_kleuren = array('rood', 'groen', 'blauw');
$tellen = 0;

echo '<form>';
echo '<select name="waarde">';
foreach ($array_letters as $letter)
{

    if ($_GET['waarde'] == $letter){
        $selected = "selected";
    }
else{
        $selected = "";
    }

    
    echo "<option value='$letter' $selected>$array_kleuren[$tellen]</option>";
    $tellen++;
}

echo '</select><br /><input type="submit" /></form>';
?>
Gewijzigd op 29/02/2016 02:08:01 door Stefan Vermunt
 
Jac E

Jac E

29/02/2016 08:55:01
Quote Anchor link
Bedankt Stefan voor je hulp.
 
Randy vsf

Randy vsf

29/02/2016 09:19:08
Quote Anchor link
Waarom een foreach loop, om dan een teller erbij te plaatsen? Dit kan ook met een for-loop.
 
Stefan Vermunt

Stefan Vermunt

29/02/2016 14:49:08
Quote Anchor link
Jac E op 29/02/2016 08:55:01:
Bedankt Stefan voor je hulp.


Geen probleem :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.