keuze Pulldown menu in mailformulier meezenden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ivo

Ivo

26/11/2008 21:31:00
Quote Anchor link
Ik gebruik het volgede script om een mail te sturen vanaf een reactieformulier met een een pulldown menu, echter de keuze in dat menu word tniet meegezonden, Blijkbaar doe ik iets verkeerd, maar wat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php
$Naam
= htmlspecialchars($_POST['Naam']);
$telefoon = htmlspecialchars($_POST['telefoon']);
$mailadres = htmlspecialchars($_POST['mailadres']);

//Controle of de velden zijn ingevuld
if (!$Naam) {
echo "U heeft geen naam ingevuld!";
exit; }

if (!$telefoon) {
echo "U heeft geen telefoonnummer ingevuld!";
exit; }


if (!$mailadres) {
echo "U heeft geen e-mailadres ingevuld!";
exit; }


// Content type header wordt ingesteld
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";

//Checkboxes worden gecontroleerd
if(isset($_POST['submit'])) {
    echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
        $keuze = '<div>'.$_POST['interesse'].'</div>';
}

else {
echo '<form name="" action="">';
echo '<select name="interesse">';
    echo '<option value="Clown met dikke trom">Clown met dikke trom</option>';
    echo '<option value="Clown met trompet">Clown met trompet</option>';
    echo '<option value="Clown met Saxofoon">Clown met Saxofoon</option>';
    echo '<option value="3 Kolommen">3 Kolommen</option>';
    echo '<option value="Dirigent met Orgel">Dirigent met Orgel</option>';
    echo '<option value="Beker en Fles">Beker en Fles</option>';
    echo '<option value="Vliegtuig">Vliegtuig</option>';
    echo '<option value="Kanon">Kanon</option>';
    echo '<option value="Kabouters">Kabouters</option>';  
    echo '<option value="Het Kasteel">Het Kasteel</option>';
    echo '<option value="Sphinx">Sphinx</option>';
    echo '<option value="De Trap">De Trap</option>';
    echo '<option value="3 Narren">3 Narren</option>';
    echo '<option value="Arreslee">arreslee</option>';
    echo '<option value="Trollen">Trolleb</option>';    
echo '</select>';

echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";

// submit button hier
echo '</form>';


//Tijd, datum, en IP-adres worden gecontroleerd
$tijd = time();
$datum = strftime("%d/%m/%y %H:%M", $tijd);
$ip = getenv("REMOTE_ADDR");


// Gedeelte dat de ontvanger krijgt te zien
$message = "<b><u>Nieuw bericht via het mailformulier op www.cvdewuif.nl:</u></b><br/>" . "<br/"
. "U heeft een nieuw bericht ontvangen van  " . $Naam . "<br/>"
. " Het bericht is vestuurd op: " . $datum . "<br/>"
. " Het e-mail adres van verzender is: " . $mailadres . "<br/>"
. " Telefoon: " . $telefoon . "<br/>"
. "<br/>"
. "Hieronder kunt u de ingevulde gegevens bekijken. <br/>"
. "<br/>"
. "============================================= <br/>"
. "De bezoeker wilt meer informatie over:<br/>"
. "<br/>" . $keuze . ""
. "============================================= <br/>"
. "De bezoeker heeft het volgende ingevuld:<br/>"
. "<br/>"
. "\"" . $opmerkingen . "\"<br/>"
. "<br/>"
. "============================================= <br/>";


// Gedeelte voor het verzenden van het bericht
$emailadres = "[email protected]";
$message = str_replace ("<br>","\n", $message);
$headers .= "From: Webmaster CV de Wuif<[email protected]>" . "\r\n";
if(mail($emailadres, "Nieuw bericht via mailformulier", $message, $headers)){
echo "Uw bericht is verzonden. U krijgt zo spoedig mogelijk reactie.";
}
else {
echo "Om technische redenen is er geen mail verstuurd. Stuur ons een mail naar [email protected]"; // aanpassen naar eigen mailadres
} }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:06:07
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/11/2008 21:34:00
Quote Anchor link
Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
    echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
        $keuze = '<div>'.$_POST['interesse'].'</div>';
}

?>

veranderen in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
    $keuze = '<div>'.$_POST['interesse'].'</div>';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Ivo

Ivo

26/11/2008 22:01:00
Quote Anchor link
mm ok,
krijg nu dit terug op de pagina;

".print_r(Array,true)."


maar nu komt er niet eens een mail binnen :S
 
Ivo

Ivo

30/11/2008 18:58:00
Quote Anchor link
Iemand nog tips wat ik verkeerd doe? :S
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

30/11/2008 19:03:00
Quote Anchor link
Ik vind het maar een raar script, die exit()'s zijn erg ongebruiksvriendelijk, rare volgorde, je maakt variabelen aan die je later pas gaat controleren, je headers zijn erg beperkt... en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het is eenvoudiger om gewoon even opnieuw te beginnen, kijk dan ook gelijk even naar een phpmailer-class of swiftmailer.
 
Gunther

Gunther

30/11/2008 19:54:00
Quote Anchor link
zet je form in een functie en de verwerking ervan in een andere functie. Nu staat alles door elkaar. In je body van de HTML zet je dan onderstaande code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
    verwerk_form();
}
else{
    toon_form();
}

?>

Het voordeel is dat je nu alles apart kan zetten en ook apart debuggen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gunther
 
Ivo

Ivo

30/11/2008 20:01:00
Quote Anchor link
tja voor de rest snap ik niet zo goed, wat jullie allemaal bedoelen.
Ik ben maar een NOOB en via via heb ik dit script bij elkaar verzameld, echter werkt t nog niet helemaal zoals ik wil

ik ben gewoon opzoek naar een goed mail form die ook de pulldown opties verwerkt en mee stuurt in de mail

@ Gunther, ik hoef dus alleen bovenstaande code in de html file zetten?
 
--

--

30/11/2008 20:07:00
Quote Anchor link
..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 
Ivo

Ivo

30/11/2008 21:22:00
Quote Anchor link
Evert, dat zou ik top vinden!!
Dit zijn de files die ik tot nu toe gebruik;

een php files; postphp
en een reactieformulier.html, met de volgende codes;

Reactieformulier.html;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<body bgcolor="#00CC00" text="#000000">
<div align="center">
  <p><font face="Brush Script MT" size="5">Reactieformulier Praalwagens</font></p>
  <p><font size="3">Interesse in het huren van onze wagens
    ? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact
    met u op.</font></p>
  <form name="Praalwagens" method="post" action="post.php">
    <div align="left">  
      <TABLE>
        <TR>
          <TD width="43"> Naam </TD>
          <TD width="130">
            <input type="text" name="Naam">
          </TD>
        </TR>
        <TR>
          <TD width="43">E-mail</TD>
          <TD width="130">
            <input type="text" name="mailadres">
          </TD>
        </TR>
        <TR>
          <TD width="43">Telefoon </TD>
          <TD width="130">
            <input type="text" name="telefoon">
          </TD>
        </TR>
      </TABLE>
      <p>Ik heb interesse in de volgende wagen
        <select name="select" size="1">
          <option>Maak een keuze</option>
            <option value="Clown met dikke trom">Clown met dikke trom</option>
            <option value="Clown met trompet">Clown met trompet</option>
          <option value="Clown met Saxofoon">Clown met Saxofoon</option>
          <option value="3 Kolommen">3 Kolommen</option>
          <option value="Dirigent met Orgel">Dirigent met Orgel</option>
          <option value="Beker en Fles">Beker en Fles</option>
          <option value="Vliegtuig">Vliegtuig</option>
          <option value="Kanon">Kanon</option>
          <option value="Kabouters">Kabouters</option>
          <option value="Het Kasteel">Het Kasteel</option>
          <option value="Sphinx">Sphinx</option>
          <option value="De Trap">De Trap</option>
          <option value="3 Narren">3 Narren</option>
          <option value="Arreslee">Arreslee</option>
          <option value="Trollen">Trollen</option>
        </select>
      </p>
      <p>Verdere Opmerkingen of vragen</p>
      <p>
        <textarea name="opmerkingen" rows="10" cols="100" wrap="PHYSICAL"></textarea>
      </p>
      <p>
        <input type="submit" name="Submit" value="Verzenden" onClick="MM_validateForm('Naam','','R','Achternaam','','R','mailadres','','RisEmail');return document.MM_returnValue" >
        <input type="reset" name="Reset" value="Herstellen">
      </p>
    </div>
  </form>
  <p>Na het verzenden opent een ander scherm waaruit u kunt zien dat de reactie
    verstuurd is.&nbsp;</p>

  <p><font face="Brush Script MT" size="5"><a href="../index.htm" target="_parent">Home</a></font></p>
  </div>
</body>


en post.php met code;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?php
$Naam
= htmlspecialchars($_POST['Naam']);
$telefoon = htmlspecialchars($_POST['telefoon']);
$mailadres = htmlspecialchars($_POST['mailadres']);

//Controle of de velden zijn ingevuld
if (!$Naam) {
echo "U heeft geen naam ingevuld!";
exit; }

if (!$telefoon) {
echo "U heeft geen telefoonnummer ingevuld!";
exit; }


if (!$mailadres) {
echo "U heeft geen e-mailadres ingevuld!";
exit; }


// Content type header wordt ingesteld
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";

//Checkboxes worden gecontroleerd
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
echo "<pre>&quot;.print_r($_POST,true).&quot;</pre>";
$keuze = '<div>'.$_POST['interesse'].'</div>';
}


else {
echo '<form name="" action="">';
echo '<select name="interesse">';
    echo '<option value="Clown met dikke trom">Clown met dikke trom</option>';
    echo '<option value="Clown met trompet">Clown met trompet</option>';
    echo '<option value="Clown met Saxofoon">Clown met Saxofoon</option>';
    echo '<option value="3 Kolommen">3 Kolommen</option>';
    echo '<option value="Dirigent met Orgel">Dirigent met Orgel</option>';
    echo '<option value="Beker en Fles">Beker en Fles</option>';
    echo '<option value="Vliegtuig">Vliegtuig</option>';
    echo '<option value="Kanon">Kanon</option>';
    echo '<option value="Kabouters">Kabouters</option>';  
    echo '<option value="Het Kasteel">Het Kasteel</option>';
    echo '<option value="Sphinx">Sphinx</option>';
    echo '<option value="De Trap">De Trap</option>';
    echo '<option value="3 Narren">3 Narren</option>';
    echo '<option value="Arreslee">arreslee</option>';
    echo '<option value="Trollen">Trolleb</option>';    
echo '</select>';

echo "<pre>&quot;.print_r($_POST,true).&quot;</pre>";

// submit button hier
echo '</form>';


//Tijd, datum, en IP-adres worden gecontroleerd
$tijd = time();
$datum = strftime("%d/%m/%y %H:%M", $tijd);
$ip = getenv("REMOTE_ADDR");


// Gedeelte dat de ontvanger krijgt te zien
$message = "<b><u>Nieuw bericht via het mailformulier op www.cvdewuif.nl:</u></b><br/>" . "<br/"
. "U heeft een nieuw bericht ontvangen van  " . $Naam . "<br/>"
. " Het bericht is vestuurd op: " . $datum . "<br/>"
. " Het e-mail adres van verzender is: " . $mailadres . "<br/>"
. " Telefoon: " . $telefoon . "<br/>"
. "<br/>"
. "Hieronder kunt u de ingevulde gegevens bekijken. <br/>"
. "<br/>"
. "============================================= <br/>"
. "De bezoeker wilt meer informatie over:<br/>"
. "<br/>" . $keuze . ""
. "============================================= <br/>"
. "De bezoeker heeft het volgende ingevuld:<br/>"
. "<br/>"
. "\"" . $opmerkingen . "\"<br/>"
. "<br/>"
. "============================================= <br/>";


// Gedeelte voor het verzenden van het bericht
$emailadres = "[email protected]";
$message = str_replace ("<br>","\n", $message);
$headers .= "From: Webmaster CV de Wuif<[email protected]>" . "\r\n";
if(mail($emailadres, "Nieuw bericht via mailformulier", $message, $headers)){
echo "Uw bericht is verzonden. U krijgt zo spoedig mogelijk reactie.";
}
else {
echo "Om technische redenen is er geen mail verstuurd. Stuur ons een mail naar [email protected]"; // aanpassen naar eigen mailadres
} }

?>
 
--

--

30/11/2008 21:32:00
Quote Anchor link
..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.