Keuze uit 2 verplichte velden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Max Bredius

Max Bredius

16/03/2013 15:57:15
Quote Anchor link
Goed dag allemaal
Heb op de site 2 prijzen staan 'getallen prijs (Prijs1)' en een 'meerkeuze prijs (Prijs2)' nu wil ik er voor zorgen dat maar 1 van de 2 verplicht is, of of dus want nu is het nog allebei verplicht
dit is de code tot dus ver
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php>
  function CheckForm()
  {
  
   if (document.form.InpAchternaam.value == "")
    {
      alert("<?=$taal[48];?>\n<?=$taal[452]?>");
      document.form.InpAchternaam.focus();
    }

    else if (document.form.InpEmail.value == "")
    {
      alert("<?=$taal[48];?>\n<?=$taal[453];?>");
      document.form.InpEmail.focus();
    }

    else if (document.form.InpPlaats.value == "")
    {
      alert("<?=$taal[48];?>\n<?=$taal[455];?>");
      document.form.InpPlaats.focus();
    }
  
  
    else if (document.form.InpPostcode.value == "")
    {
      alert("<?=$taal[48];?>\n<?=$taal[454];?>");
      document.form.InpPostcode.focus();
    }

    else if (document.form.InpProvincie.value == "")
    {
      alert("<?=$taal[48];?>\n<?=$taal[456];?>");
      document.form.InpProvincie.focus();
    }

 else if (document.form.InpSoort.value == "")
   {
      alert("<?=$taal[48];?>\n<?=$taal[457]?>");
    document.form.InpSoort.focus();
   }
    else if (document.form.InpKleur.value == "")
   {
      alert("<?=$taal[48];?>\n<?=$taal[457]?>");
    document.form.InpKleur.focus();
   }
  

  else if (isNaN(document.form.InpPrijs1.value))
    {
    alert("Vul alleen getallen in bij Prijs");
   document.form.InpPrijs1.focus();
    }
 else if (document.form.InpPrijs1.value == "")
   {
      alert("Vul aub een prijs in.");
      document.form.InpPrijs1.focus();
    }

 else if (document.form.InpPrijs2.value == "")
   {
      alert("Vul aub een prijs in.");
      document.form.InpPrijs2.focus();
    }
   else if (document.form.InpTitel.value == "")
    {
      alert("<?=$taal[48];?>\n<?=$taal[458]?>");
      document.form.InpTitel.focus();
    }
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($categorie_id == "300") { ?>


heb al met de or gewerkt maar krijg het niet werkend ze zijn of allebei verplicht of allebei niet hopen lijk dat iemand mij kan helpen
mvg Max Breius
Gewijzigd op 16/03/2013 17:16:50 door Max Bredius
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 06:12:58
 
Koen Hollander

Koen Hollander

16/03/2013 16:50:38
Quote Anchor link
Zet je code even tussen GOEDE code tags. Zo is het niet te lezen
 
Max Bredius

Max Bredius

16/03/2013 17:04:42
Quote Anchor link
eh ze staan tussen de goede tags mist alleen nog 162 regels daarboven
wil ik ook eventueel plaatsen was alleen bang dat het overzicht weg valt


wil alleen graag weten wat ik met de else if doet bij Prijs2
Bij regel nummer 59
Gewijzigd op 16/03/2013 17:35:13 door Max Bredius
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

16/03/2013 20:15:37
Quote Anchor link
Uhm als die 2e prijs een random getal kan zijn kan je kijken naar javascript dan maak je een radio button en zorg je dat hij die ook verzend door middel van post of een get
 
Koen Hollander

Koen Hollander

17/03/2013 09:38:19
Quote Anchor link
Ik snap niet dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php> op regel 1  gewoon werkt

[size=xsmall][i]Toevoeging op 17/03/2013 09:39:55:[/i][/size]

offtopic: Waarom doet phphulp dat nu als code behandelen?^
 
Max Bredius

Max Bredius

17/03/2013 12:20:20
Quote Anchor link
R-J K op 16/03/2013 20:15:37:
Uhm als die 2e prijs een random getal kan zijn kan je kijken naar javascript dan maak je een radio button en zorg je dat hij die ook verzend door middel van post of een get


Prijs2 zijn letters geen cijfers bijvoorbeeld: t.e.a.b / bieden ect. (eigenlijk een meerkeuze vraag) en bij prijs 1 kan je zelf getallen in voeren om de prijs aan te geven.
Nu moet het zodanig geregeld worden dat ze allebij als 1 gelezen word of of dus
mvg Max Bredius



dus eigenlijk is de vraag of ik er een (or of een switch) statemented van moet maken zodat die de 2 else if samen leest als 1



Toevoeging op 17/03/2013 18:25:17:

Kom er nog steeds niet uit is er niemand die me snapt wat ik bedoel of een oplossing heeft.
Ik leg het even opnieuw en simpel uit

Er is een stuk code wat een controle uitvoert of de velden zijn ingevuld zo nee dan krijg je een foutmelding zo ja gaat die naar het volgend veld en de volgende tot die ze allemaal heeft gehad.

Het aantal verplichte velden zijn afhankelijk van de categorie die je kiest nu zijn er alleen 2 velden die gelezen moet worden als 1 namelijk Prijs1 en Prijs2

Prijs1 = zelf een getal invoeren 0 tot 9999999
Prijs2 = een meerkeuze vraag zoals t.e.a.b, bieden, ruilen, gratis

Ze worden achter elkaar gelezen door een else if statement en dat gaat goed

maar moet er nu nog een lus in zien te krijgen die niet blijft hangen zodat er 1 leeg gelaten wordt van de 2 Prijs-velden.
Maar wel zodat 'titel' en (afhankelijk van de categorie) bijv. 'bouwjaar' blijft controleren
wacht met hoop op een goede uitleg
mvg max
Gewijzigd op 17/03/2013 15:42:02 door Max Bredius
 
Max Bredius

Max Bredius

24/03/2013 17:53:01
Quote Anchor link
bizar overal waar je leest over PHP is bijna het zelfde het lijkt wel of ze het gekopieerd hebben van elkaar met net 1 regel anders.
Dus ben nog geen stap verder Please help snap er niks van
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.