keuzelijst met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Defraye

Bart Defraye

17/03/2006 14:27:00
Quote Anchor link
Ik heb dit als code voor het moment

<code>
<table width="578" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td height="11" colspan="2"><img src="images/head.jpg" width="578" height="18" /></td>
</tr>
<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<? include_once ("config.php");
   $mysql_connection = mysql_connect ($dbhost, $dbuser, $dbpasswd) or die ("Connection failed");
   mysql_select_db ($dbname) or die ("Selecting database failed");

   $query = "SELECT * FROM pics order by datum desc
   "
;
   $res   = mysql_query($query);
   while($data = @mysql_fetch_array($res))
   {

  echo"<table width='578' border='0' cellspacing='0' cellpadding='3'>";
  echo"<tr><td>";
echo"<table width='100%' border='0' cellspacing='' cellpadding='0'>";
        echo"<tr><td class='mainmenu' colspan='2'><a href='".$data["link"]."' target='blank'>".$data["event"]."</a></td><tr>";
        echo"<tr><td width='100' valign='top' class='mainmenu'>datum:</td><td class='mainmenu'>".$data["datum"].            "</td></tr>";
        echo"<tr><td class='mainmenu'>Locatie:</td><td class='mainmenu'>".$data["spot"].", ".$data["plaats"]."</td></tr>";

    echo"<tr><td colspan='2'>";
    
  
  
  echo"<table border='0' cellspacing='0'>";
    echo"<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    echo"<td width='33%' align='left'><img src='".$data["thumb1"]."' width='100'></td>";
    echo"<td width='33%' align='center'><img src='".$data["thumb2"]."' width='100'></td>";
     echo"<td width='33%' align='right'><img src='".$data["thumb3"]."' width='100'></td></tr>";
    echo"</table>";
    
  echo"</td></tr>";
  echo"<tr><td colspan='2' valign='bottom'><center><hr color='#666666' width='99%' size='1'></center></td></tr>";
  echo"</table>";
  echo"</table>";}
?>
</td>
</tr>
</table>
</code>

Graag zou ik daar een keuzemenu hebben die standaard op de huidige maand staat en enkel de maanden weergeeft die in die maand gebeuren
in de tabel zit er een veld maand waar de juiste maand iedere keer inzit maar tlukt me niet

help plz
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 19:14:20
 
- -

- -

17/03/2006 14:51:00
Quote Anchor link
ik zou iets met while doen en dan in die while iets van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$i = $i++ //maand 1 erbij
if ($i == date("n"))
{
echo "<OPTION VALUE='" . $i . "' SELECTED>" . $i . "</OPTION>";
}
else
{
echo "<OPTION VALUE='" . $i . "'>" . $i . "</OPTION>";
}


en dan voor de while nog:

echo "<SELECT NAME='datum'>";

en dan erna:

echo "</SELECT>";

edit: Ik had date("j") ipv date("n") :P
Gewijzigd op 17/03/2006 14:57:00 door - -
 
Bart Defraye

Bart Defraye

17/03/2006 15:04:00
Quote Anchor link
Parse error: parse error, unexpected T_IF in /opt/www/defrayeb/web/cock-front.fubart.be/new/pictures.php on line 21

if ($i == date("n"))

hier heeft ie nog die fout
 
Bart Defraye

Bart Defraye

17/03/2006 15:18:00
Quote Anchor link
als ik bvb deze code pak

<FORM NAME="maandkeuze">
<SELECT NAME="toonmaand">
<OPTION>kies maand

<OPTION VALUE="januari">januari
<OPTION VALUE="februari">februari
</SELECT>

</FORM>
<table width="578" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td height="11" colspan="2"><img src="images/head.jpg" width="578" height="18" /></td>
</tr>
<tr>
<td>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<? include_once ("config.php");
   $mysql_connection = mysql_connect ($dbhost, $dbuser, $dbpasswd) or die ("Connection failed");
   mysql_select_db ($dbname) or die ("Selecting database failed");
   $query = "SELECT * FROM pics [b]where maand='maandkeuze'[/b] order by datum desc
   "
;
   $res   = mysql_query($query);
   while($data = @mysql_fetch_array($res))

dat vette is fout dat weet ik maar hoe zet ik dat dan wel juist?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.