key als variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2013 23:52:24
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik probeer de key van een object (dynamisch) te tonen.

$key = 'server';
var_dump($object->$key);

Ik krijg nu als foutmelding dat de key $server niet bestaat.
Dat begrijp ik, want het moet de key server zijn en niet $server.
Iemand een idee hoe ik dat oplos?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 18:39:31
 
Wouter J

Wouter J

02/02/2013 23:54:18
Quote Anchor link
Deze werkt hier gewoon (in een PHP5.2.17 dus het hoort ook in jou PHP5.4 te werken):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$a
= new StdClass;
$a->foo = 'bar';
$b = 'foo';

echo $a->$b;
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/02/2013 00:00:19
Quote Anchor link
Thanks voor de bevestiging Wouter. Dankzij jouw voorbeeld besefte ik me dat de fout ergens anders moest liggen en ik heb het kunnen oplossen.
 
Wouter J

Wouter J

03/02/2013 00:02:10
Quote Anchor link
mooi :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/02/2013 00:04:27
Quote Anchor link
zeker!

thanks again... ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/02/2013 13:14:09
Quote Anchor link
Waarom werkt dit wel...

$test = $this->$type;
$value->$type = $test[$key];

en dit niet:

$value->$type = $this->$type[$key];

Heeft iemand een idee hoe ik die laatste optie werkend kan krijgen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/02/2013 13:22:23
Quote Anchor link
heb je dit al geprobeert:

$value->$type = ($this->$type)[$key];
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/02/2013 13:26:14
Quote Anchor link
Dat levert helaas een syntax-fout op :(

Toevoeging op 04/02/2013 13:47:22:

Iemand?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/02/2013 13:48:01
Quote Anchor link
Jammer want dan zou ik het ook niet weten
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/02/2013 13:49:50
Quote Anchor link
Is er iemand die weet waarom dit niet werkt, en hoe ik het wel werkend kan krijgen?

$value->$type = $this->$type[$key];



Offtopic:

@Frank: toch bedankt :)
 
Rick van Riel

Rick van Riel

04/02/2013 14:09:14
Quote Anchor link
Ozzie probeer dit eens:
$value->$type = $this->{$type}[$key];
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/02/2013 14:11:55
Quote Anchor link
Thanks, die doet het wel! Ik had al zoiets geprobeerd, maar blijkbaar niet helemaal op de juiste manier.
Gracias!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.