kiezen voor wie bestemd in kalender

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven

steven

05/05/2004 19:57:00
Quote Anchor link
kan me soms iemand helpen, bij mijn kalender?
ik heb een kalender die werkt, maar nu zou ik nog tot slot ervoor willen zorgen dat je via checkboxen in het formulier kan zorgen dat je kan kiezen voor wie het bericht allemaal beschikbaar mag zijn (ik maak in mn tbl_gebruikers een onderscheid per level; 1=..., 2=..., 3=...).

hieronder zie je mn dumbschema van mn tabel_kalender

# Tabel structuur voor tabel `tbl_kalender`
#

CREATE TABLE `tbl_kalender` (
`kalender_id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`datum` date NOT NULL default '0000-00-00',
`beginuur` text NOT NULL,
`einduur` text NOT NULL,
`activiteit` longtext NOT NULL,
`bestemd_leerkracht` char(1) NOT NULL default '0',
`bestemd_leerling` char(1) NOT NULL default '0',
`bestemd_administrator` char(1) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`kalender_id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=118 ;

#
# Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `tbl_kalender`
#

mijn code voor mijn kalender_insert

<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.0 //EN">
<html>
<head>
<title>Invulformulier</title>
<link href="../opmaak.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>

<body>
<span class="tekst"><strong>G</strong>eef hier uw nieuwe kalenderpunten in.<p>
</span>
<table cellpadding="5" cellspacing="10" class="tekst">

<form action="index.php?p=kalender_insert_do" METHOD="post">

<tr>
<td>* datum: </td>
<td><input name="txt_datum" type="text" class="tekstveld" maxlength="32">
(yyyy-mm-dd) </td>
</tr>


<tr>
<td>* beginuur: </td>
<td><input name="txt_beginuur" type="text" class="tekstveld" maxlength="32">
(uu:uu)</td>
</tr>


<tr>
<td>* einduur: </td>
<td><input name="txt_einduur" type="text" class="tekstveld" maxlength="32">
(uu:uu)</td>
</tr>


<tr>
<td>* activiteit: </td>
<td><textarea name="txt_activiteit" cols="45" rows="7" class="tekstveld"></textarea></td>
</tr>

<tr>
<td>* bestemd voor: </td>
<td><table width="100%" border="1" cellspacing="0" cellpadding="5">
<tr>
<td><div align="center" class="tekst">Leerkracht</div></td>
<td><div align="center" class="tekst">Leerling</div></td>
<td><div align="center" class="tekst">Administrator</div></td>
</tr>
<tr>
<td><div align="center">
<input name="leerkracht" type="checkbox" class="tekstveld" value="checkbox">
</div></td>
<td><div align="center">
<input name="leerling" type="checkbox" class="tekstveld" value="checkbox">
</div></td>
<td><div align="center">
<input name="administrator" type="checkbox" class="tekstveld" value="checkbox">
</div></td>
</tr>
</table></td>
</tr>

<tr>
<td></td>
<td><input type="submit" class="cssbutton_login" value="vul in" >
<input type="reset" class="cssbutton_login" value="leeg"></td>
</tr>

</form>
</table>

</body>
</html>


en voor klaneder_insert_do:

<link href="../opmaak.css" rel="stylesheet" type="text/css">

<p class="tekst"></p>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
    
      //connectie leggen met db
    include ('includes/auth.php');
    
    $txt_datum = addslashes(strip_tags($_POST['txt_datum']));
    $txt_beginuur = addslashes(strip_tags($_POST['txt_beginuur']));
    $txt_einduur = addslashes(strip_tags($_POST['txt_einduur']));
    $txt_activiteit = strip_tags($_POST['txt_activiteit']);

    if($txt_beginuur > $txt_einduur)
    {

    echo "<span class ='error'>Fout: Er is een fout opgetreden, je einduur kan niet lager zijn dan je beginuur.<p></span>";
    include ('kalender_insert.php');
    }

    elseif ($txt_datum != "" && $txt_beginuur != "" && $txt_einduur != "" && $txt_activiteit != "")
    {

    //query data toevoegen
    $toevoegen = "INSERT INTO tbl_kalender (datum,beginuur,einduur,activiteit) VALUES('$txt_datum','$txt_beginuur','$txt_einduur','$txt_activiteit')";
    $resultaat = mysql_query($toevoegen) or DIE ("Fout".mysql_error());
    include  ('kalender.php');
    }

    
    else
    //foutmelding geven dat niet alle velden zijn ingevuld met link om terug te gaan
    {
    echo "<p class='tekst'>Niet alles ingevuld;
    Klik <a href=\"index.php?p=kalender_insert\">hier</a> om alle velden in te vullen</p>"
;
    }


?>



Het is dus in mn bestand kalender_insert_do dat er nog iets moet worden aangepast maar ik weet niet wat... iemand een idee?? alvast bedankt greetz.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:43:15
 
De VeeWee

de VeeWee

05/05/2004 21:29:00
Quote Anchor link
<input name="leerkracht" type="checkbox" class="tekstveld" value="checkbox">
</div></td>
<td><div align="center">
<input name="leerling" type="checkbox" class="tekstveld" value="checkbox">
</div></td>
<td><div align="center">
<input name="administrator" type="checkbox" class="tekstveld" value="checkbox">



dit zou ik al niet nemen

ik zou dit pakken:
name="checkbox" value=leerkracht/admin/leerling

dan zou ik in de tabel 1 kolom pakken in plaats van drie en die bijvoorbeeld 'voorwie' noemen




dan kan je simpel in de insert into code dit zetten:


$toevoegen = "INSERT INTO tbl_kalender (datum,beginuur,einduur,activiteit, voorwie)
VALUES('$txt_datum','$txt_beginuur','$txt_einduur','$txt_activiteit', '$_POST['checkbox'])";
Gewijzigd op 05/05/2004 21:29:00 door de VeeWee
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.