kijk of value meerdere woorden bevat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick B

Patrick B

10/01/2015 22:58:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$type
= 'Extraordinary Container';
$find = array('Base Grade Container', 'Extraordinary Collectible', 'Base Grade Campaign');
if (in_array($type, $find), true) {
  echo 'Gevonden!';
}
else {
  echo 'Niks gevonden!';
}

?>


Wat doe ik fout en kan het makkelijker?

Alvast bedankt, fijn weekend!
Gewijzigd op 10/01/2015 23:38:39 door Patrick B
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:08:42
 
Wouter J

Wouter J

10/01/2015 23:52:35
Quote Anchor link
Eerste ding dat me opvalt: if (in_array($type, $find), true)
Even met kleur gebruik de haakjes aangeven: if (in_array($type, $find), true)
Hier staat dus: if (..., true) Dat is niet geldig, die true heeft daar geen nut en de comma is als het goed is verboden.

Dan naar wat je doet. in_array:
Quote:
Returns TRUE if needle is found in the array, FALSE otherwise.


Dit betekend dus dat als de string voorkomt in de array (dus 1 van de array items is gelijk aan de string), hij TRUE returned en anders FALSE. In jouw geval staat de string niet in de array:
'Extraordinary Container' !== 'Base Grade Container'
'Extraordinary Container' !== 'Extraordinary Collectible'
'Extraordinary Container' !== 'Base Grade Campaign'
 
Patrick B

Patrick B

11/01/2015 16:13:47
Quote Anchor link
Bedankt voor de uitleg! Werkt prima nu!
Gewijzigd op 11/01/2015 16:46:06 door Patrick B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.