Kijk welk cijfer het meeste voorkomt.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3

Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 17:50:59
Quote Anchor link
waar moet ik dat dan zoeken
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:44:00
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/11/2010 17:57:12
Quote Anchor link
wat heb je tot nu toe geleerd dan?

stap 1
dat was/is de waarden in array zetten
stap 2
dat was/is het tellen van het aantal
stap 3
dat was/is het bepalen van de hoogste value
stap 4
dat was/is het opzoeken van de key-index die hoort bij de uitkomst van stap 3

dus:

stap 2:
a = array_count(x)

stap 3:
b = max(a)

stap 4:
c = array_search(b,a)

dus als je dat nest krijg je:
array_search(max(array_count(a)),array_count(a))
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 17:58:57
Quote Anchor link
is het array_count of array_count_values?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/11/2010 18:03:04
Quote Anchor link
je bent dus toch nog zo scherp om dat te constateren:

stap 2:
a = array_count_values(x)

stap 3:
b = max(a)

stap 4:
c = array_search(b,a)

dus als je dat nest krijg je:
array_search(max(array_count_values(a)),array_count_values(a))
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 18:05:02
Quote Anchor link
Prima, en kan ik nu ook het 2de meest voorkomende resultaat ophalen?
dan moet ik iets aanpassen in stap3
Gewijzigd op 13/11/2010 18:08:36 door Jasper DS
 
Pim -

Pim -

13/11/2010 18:09:37
Quote Anchor link
Ken je php functies

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$string
= '1345123';

$array = count_chars( (int) $string);

foreach($array as $num => $quant)
    echo $num . ' komt ' . $quant . ' keer voor';
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/11/2010 18:10:31
Quote Anchor link
dan wordt plan van aanpak anders, maar het kan ook met
array_search(max(array_count_values(a)),array_count_values(a))

maar dan zal je uit het resultaat van a = array_count_values(x) de uitkomst van stap 4 moeten verwijderen.

http://www.php.net/unset

anderplan van aanpak
http://www.php.net/foreach met de uitkomst van stap 2 met zowel key als value benoemd

Toevoeging op 13/11/2010 18:15:52:

Pim, dat sluit niet aan op het geen er gewenst wordt

je krijg een x aantal posts binnen en die kan je niet zomaar aan elkaar plakken om dan te bepalen hoevaak een waarde van z'n post voorkomt
 
Gerben pHp

Gerben pHp

14/11/2010 21:19:08
Quote Anchor link
Wat is het toch moeilijk...
Ik ga Noppes even plagen, door geen één functie van hem te gebruiken :)

Los uit het handje geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

$cijfers
= array(1, 2, 3, 4, 4, 5, 2, 3, 4, 1, 6);

$count = count($cijfers);

$i = 0;
while($i < $count) {
    $tempval = $cijfers[$i];

    if(isset($val[$tempval])) {
        $val[$tempval]++;
    }
else {
        $val[$tempval] = 1;
    }


    $i++;
}


foreach($val as $value => $value2) {

    if(!isset($biggest)) {
        $biggest['val'] = $value;
        $biggest['val2'] = $value2;
    }
else {
        if($value2 > $biggest['val2']) {
            $biggest['val'] = $value;
            $biggest['val2'] = $value2;
        }
    }

}


// geeft "4 komt het vaakst voor!"
echo $biggest['val'] . ' komt het vaakst voor (met ' . $biggest['val2'] . ' keer hetzelfde getal)!';

?>


Opmerking:
Als er een gedeelde eerste plaats is (bijvoorbeeld "$cijfers = array(4, 4, 5, 5, 1)"), is het: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!
Gewijzigd op 14/11/2010 21:21:34 door Gerben pHp
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/11/2010 21:29:01
Quote Anchor link
Het maakt mij niets uit, maar zo ben je wel erg omslachtig bezig.

Die while kan al weg, want dat kan je al met array_count_values
De foreach is wat voor te zeggen, maar hetgeen erbinnen staat is ook onzinnig, want het resultaat van array_count_values is al alsdanig gesorteerd dat je weet dat je bij de eerste loop weet welke key waarde hoevaak voorkomt - de value -

Wat jij doet is dus het wiel opnieuw uitvinden!
Gewijzigd op 14/11/2010 21:30:08 door Noppes Homeland
 
Gerben pHp

Gerben pHp

14/11/2010 21:37:08
Quote Anchor link
Kijk, daar hou ik van, het wiel opnieuw uitvinden :D

Weetje, ik hou zelf niet van al die array functies, dus ik schrijf nog liever een code eromheen dan dat ik ze gebruik :o

En hé, het werkt wel :D
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.