kijken of dir bestaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mvos

mvos

20/02/2008 16:46:00
Quote Anchor link
wie weet hoe ik kan kijken of een directory bestaat of niet?
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 10:41:22
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

20/02/2008 16:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$map
= 'mapje';

if(file_exists($map)){
  echo 'De map '.$map.' bestaat;
}else{
  echo '
De map '.$map.' bestaat niet';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelle Posthuma
 
Mvos

mvos

20/02/2008 17:01:00
Quote Anchor link
dom dom dom van me!! ik had weer eens niet goed gelezen ik dacht dat dat alleen voor bestanden was, maar bedankt voor je reactie:)

Edit:

ik snap er echt niks meer van als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$dir = $_POST['directorry1'];
if(file_exists($dir)){
$_POST['dir'] = 'true';
}
else
{
mkdir ("../jGallery/albums/$dir", 0777);
}

dan probeert hij toch telkens een nieuwe dir aan te maken terwijl de dir al lang bestaat, hoe kan dit?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mvos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.