Kijken of er mappen bestaan, zoja, die namen weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

08/03/2004 16:48:00
Quote Anchor link
Zoals je aan het ondewerp zien kunt ben ik op zoek naar een scrippie/funtie om te kijken of er mappen bestaan in mijn gedefineerde pad.

Bijvoorbeeld:

in:
/var/www/voorbeeld/

staan 3 mappen, bijvoorbeeld, A B en C

Ik wil deze mapnamen A B en C gebruiken om ze weer te geven op me site (als categoriëen)..

En dit persé niet met een database.. ik weet dat het raar klinkt, maar kan het ook niet helpen ;)

Kan iemand me hierover meer duidelijkheid geven?? moet het misschien met: dirname() of pathinfo().. heb al wat geprobeerd, maar werd niet echt wat..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? Gr && Thnx Herbie ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:19:33
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

08/03/2004 19:37:00
 
Rick

Rick

08/03/2004 19:39:00
Quote Anchor link
is_dir om te kijken of het een directory is
readdir om de inhoud van de directory te lezen
kijk gewoon op php.net/readdir dan zie je wel wat scriptjes staan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.