Klein probleem met .htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pong Zor

Pong Zor

28/03/2011 16:44:47
Quote Anchor link
Ik ben bezig met de .htaccess (beetje experimenteren)
en ik wil de volgende URL graag een seo url hebben:

http://domein.nl/firefox_4_de_grote_winnaar/process/

Deze pagina doet eigenlijk het volgende:
http://domein.nl/blog_item.php?seo_url=firefox_4_de_grote_winnaar&action=process

Zo wil ik graag een contact form versturen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^blog/([^/]+) /blog_item.php?seo_url=$1 [NC]


Zorgt ervoor dat:
http://domein.nl/firefox_4_de_grote_winnaar

werk, maar hoe doe ik nu die action erbij zetten? ik had het zo geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^blog/([^/]+)/process /blog_item.php?seo_url=$1&action=$2 [NC]


maar dat werkte niet...

Wat doe ik fout en hoe moet het wel?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:10:01
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

28/03/2011 17:38:43
Quote Anchor link
Je moet de langere URLs bovenaan zetten. Als ie nu blog/blabal/ vind stopt hij, terwijl jij er wellicht "process" achter hebt staan.
 
Pong Zor

Pong Zor

28/03/2011 19:37:06
Quote Anchor link
Gerben,

Bedankt dat heb ik nu gedaan:
http://www.domein.nl/blog/firefox_4_de_grote_winnaar&action=process

Dat werkt, maar

http://www.domein.nl/blog/firefox_4_de_grote_winnaar/process

Kom ik op de http://www.domein.nl/blog/firefox_4_de_grote_winnaar uit

.htaccess
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
RewriteRule ^portfolio$ portfolio.php
RewriteRule ^kennis$ kennis.php
RewriteRule ^contact$ contact.php
RewriteRule ^blog/([^/]+)/process /blog_item.php?seo_url=$1&action=$2 [NC]
RewriteRule ^blog/([^/]+) /blog_item.php?seo_url=$1 [NC]
RewriteRule ^blog$ blog.php
RewriteRule ^blog/naam$ 404.php
RewriteRule ^404$ 404.php


Wat gaat er nu nog fout?
 
Erwin Bot

Erwin Bot

28/03/2011 19:43:29
Quote Anchor link
Je htaccess code:

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]

Dan in PHP:

$page_request = explode("/",$_SERVER['REQUEST_URI']);
foreach($page_request as $k=>$v){
$page_request[$k] = strip_tags( $v );
}

$page_request bevat dan in een array elke waarde die tussen elke /.../ staat.

Aanvulling: Je hebt dus in basis maar 1 bestand - de index - waar je naar verwijst. DIe laat je bepalen hoe het script verder afgehandeld wordt.
Gewijzigd op 28/03/2011 19:45:18 door Erwin Bot
 
Pong Zor

Pong Zor

28/03/2011 19:52:03
Quote Anchor link
Beste Erwin,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]


Dat is mn .htaccess maar vervolgens worden de links zoals /blog /contact /portfolio helemaal niet opgepakt, maar naar de index.php verwezen.

Edit: ik heb niet alleen een index.php maar ook blog.php contact.php etc. etc.

Toevoeging op 28/03/2011 20:06:41:

Erwin ik denk dat jouw .htaccess code wat te hoog gegrepen is, ik heb nu geen zin om alles vanuit de index te laten generen.

Eigenlijk wil ik gewoon dat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^blog/([^/]+)/process/$ /blog_item.php?seo_url=$1&action=$2 [NC]


naar /blog/titel/process gaat en dan de action=process opvangt, maar dat gebeurd niet terwijl als ik print_r($_GET); doe wel de seo_url wordt uigelezen.

Hoe kan dat
Gewijzigd op 28/03/2011 19:53:21 door Pong Zor
 
Erwin Bot

Erwin Bot

28/03/2011 20:23:27
Quote Anchor link
Heb je htaccess beetje aangepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^blog/([^/]+)/([^/]+)/?$ /blog_item.php?seo_url=$1&action=$2 [NC]

Je hebt 2 variabelen nodig om $1 en $2 te vullen. Werkt dat beter?
Gewijzigd op 28/03/2011 20:27:31 door Erwin Bot
 
Pong Zor

Pong Zor

28/03/2011 21:04:14
Quote Anchor link
Erwin,

Bedankt. ik heb zelf ook nog een uurtje lopen klieren en ik kwam op hetzelfde uit :P toch bedankt in ieder geval
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.