klein probleempje, mogelijk met || Operator

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

11/02/2009 16:58:00
Quote Anchor link
hallo,

Ik ben met een code bezig die moet kijken of er een veld niet is ingevuld.
het is me al aardig gelukt alleen geeft hij een parse error in het volgende stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(empty($_POST['naam'] || $_POST['email'] || $_POST['onderwerp'] || $_POST['bericht'])){
return $error;
}



?>


Misschien heeft hier iemand een idee, alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 14:55:11
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/02/2009 16:59:00
Quote Anchor link
Je sluit je empty() niet af?

Vergelijk:
empty() en isset().
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

11/02/2009 17:00:00
Quote Anchor link
Controleren of er op de knop is gedrukt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')[/code]

En dan eventueel met empty controleren (allemaal apart door empty heen halen!
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

11/02/2009 17:00:00
Quote Anchor link
ik heb aan het einde toch nog een ) staan?

Maar ik kan ze niet allemaal tegelijk door empty laten controleren?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs van den Berg
 
- Ricardo -

- Ricardo -

11/02/2009 17:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(empty($_POST['naam']) || empty($_POST['email']) || empty($_POST['onderwerp']) || empty($_POST['bericht'])){
return $error;
}



?>
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

11/02/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Dat zocht ik dank je wel. Het ging me niet om te controleren of er op de knop was gedrukt, dat had ik eerder al met isset gedaan, maar of alle velden wel waren ingevuld zijn.

nu vraag ik me nog af, of er een manier is om een e-mail adres te controleren?
 

11/02/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Thijs van den Berg schreef op 11.02.2009 17:00:
Maar ik kan ze niet allemaal tegelijk door empty laten controleren?

Nee, dan zou er op php.net zoiets staan:
[, mixed $expression [, $... ]]
 
- Ricardo -

- Ricardo -

11/02/2009 18:10:00
Quote Anchor link
email kun je controleren met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

if(!ereg("^[_a-zA-Z0-9-]+(\.[_a-zA-Z0-9-]+)*@([a-zA-Z0-9-]+\.)+([a-zA-Z]{2,4})$",$email))
{

// Error geven van email bijv:
echo "U heeft geen geldig email adres opgegeven";
}


?>


Je moet het veld $email wel door de goede variabele vervangen.

Dit stukje checkt de email op alles wat nodig is voor een geldig emailadres, zoals apenstaart, domeinnaam, (land)extensie en alles wat er nodig is

Ricardo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.