Klein Probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan

Stefan

14/08/2009 22:52:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een Forgot Password script, met verificatie, dit word een random string van 8 letters, en dan ge md5'd. Dat word in een database gezet:
UserID, verf, Email

Nu moet ik het zo zien te maken dat als ze de link visiten, de password word geupdate in een andere table, genaamd Login, column naam = Password.

Dit is mijn code, en hij verstuurt geen email. Verder krijg ik geen errors.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
If(isset($_POST['doneverf']))
{

$select = mssql_query("SELECT UserID, verf, email FROM ".$_CONFIG['VerTable']." WHERE verf = '".$_GET['verfcode']."'");

if(mssql_num_rows($select) != 0)
{

$EmailFrom = $_CONFIG['MailFrom'];
$Subject = "Password Request - Trinity Gunz";

$pass = RandomPass();

$EmailTo = mssql_result($select, 0, 'email');
$user = mssql_result($select, 0, 'UserID');
mssql_query("UPDATE ".$_CONFIG['LoginTable']." SET Password = '".md5($pass)."' WHERE UserID = '".$user."'");

mssql_query("
DELETE
FROM "
.$_CONFIG['VerTable']."
WHERE UserID = '"
.$user."'
"
);

// prepare email body text
$Body = "";
$Body .= "You requested a new password for Trinity Gunz,";
$Body .= "\n";
$Body .= "\n";
$Body .= "Your new password is:";
$Body .= "\n";
$Body .= "$pass";
$Body .= "\n";
$Body .= "\n";
$Body .= "\n";
$Body .= "- The Trinity Team";

// send email
$success = mail($EmailTo, $Subject, $Body, "From: <$EmailFrom>");



}
}

?>


Iemand die het misschien kan oplossen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 07:19:12
 
Leen M

Leen M

14/08/2009 23:01:00
Quote Anchor link
Zijn de smtp-instellingen op de server juist?

tip: gebruik een php mailer class zoals swiftmailer
 
Stefan

Stefan

14/08/2009 23:02:00
Quote Anchor link
Leen, ja. Deze smtp instellening zijn juist, de email script voor de link werkt perfect.

En ik gebruik liever een zelf gemaakte email systeem, dan een pre-coded class.
 

14/08/2009 23:08:00
Quote Anchor link
Kijken of een form gepost is doe je met $_SERVER['request_method'].
Data die van de gebruiker komt kán je niet vertrouwen (wat is de url van die site? Dan trek ik je db effe leeg zoals bij autoweek (world?) is gebeurt). Gebruik daarom mysql_real_escape_string.
Controleer of een query gelukt is.
Zoals eerder aangegeven is, gebruik swiftmailer.
 
Stefan

Stefan

14/08/2009 23:10:00
Quote Anchor link
Karl, dit is mssql, niet mysql.
 

14/08/2009 23:14:00
Quote Anchor link
Dan nog. Moet je ook zooi in escape'en en doen.
 
Stefan

Stefan

14/08/2009 23:25:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een eigen functie voor security.

En om 1 of andere reden werkt de 1ste select query niet, zegt dat er een invalid object naam is, wanneer deze duidelijk werkt bij een andere script.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/08/2009 23:34:00
Quote Anchor link
mod-edit::
Slechte topictitel
Een goede topictitel beschrijft het probleem zo duidelijk mogelijk in een paar woorden. Geen hoofdletters en uitroeptekens gebruiken.
Voorbeelden van slechte topictitels zijn:
  • Help
  • Probleem
  • Vraag
  • Error
  • Script werkt niet
  • Snap het niet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.