klein stukje van de tekts weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris dodenwaard

chris dodenwaard

27/08/2012 22:03:59
Quote Anchor link
goedenavond,

Ik wil een nieuws overzicht maken dat is ook aardig gelukt alleen nu wil ik nog dat je een klein stukje van de tekst zien bijv. eerste 150 tekens maar ik heb geen idee hoe ik dat ooit kan doen?

dit is mijn nieuwsoverzicht script:
(eerste deel mis hij maar daar stonden de ww enz. in )

Quote:
$sql = "SELECT
titel,tijd,foto,id,bericht
FROM
nieuws
ORDER BY
tijd DESC
LIMIT 0,4
";

if(($result = mysql_query($sql)) === false)
{
echo 'Er zit een fout in je query';
}
elseif(($num = mysql_num_rows($result)) < 1)
{
echo 'Je query vond geen rows';
}
else
{
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{
echo '<li>

<a href="../page/artikel.php?artikel='.$row['id'].'">
'.$row['titel'].'<br>'.$row['bericht'].'</a>



</li>
';
}
}

}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:15:38
 
Reshad F

Reshad F

27/08/2012 22:06:54
Quote Anchor link
kijk is naar substr.
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

27/08/2012 22:08:25
Quote Anchor link
dat kan met Chopstring?
Dit is een klant en klare script die ik via webmensen had gekregen (volgens mij)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function afkorten($tekst,$lengte,$afhandeling='') {
    $vertext = strrchr(substr($tekst,0,$lengte),$afhandeling);
    $mylen = strlen ($vertext);
    $mylen = $lengte-$mylen;
    $newtext = substr($tekst,0,$mylen).''.$afhandeling;
    return $newtext;
}

?>


even google werkte ook ;)
 

27/08/2012 22:09:45
Quote Anchor link
IF(LENGTH(text) < 150, LEFT(text, 150), RPAD(LEFT(text, 150), 150, "...")) AS text'

in je selectquery opnemen.
 
Aad B

Aad B

27/08/2012 22:10:30
Quote Anchor link
Reshad F op 27/08/2012 22:06:54:
kijk is naar substr.
Aanvulling: Met name naar MySQL substr en niet naar php substr want dan process je onnodig veel data.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$sql = "SELECT
titel,tijd,foto,id,SUBSTRING(bericht,1,150) AS bericht
FROM
nieuws
ORDER BY
tijd DESC
LIMIT 0,4
Gewijzigd op 27/08/2012 22:15:19 door Aad B
 
Wouter J

Wouter J

27/08/2012 22:20:54
Quote Anchor link
Nog een aanvullen, het is altijd goed om na een woord af te breken. Haal dus meer op uit de database (bijv. 170 characters) en gebruik zo'n soort functie om het bij een woord af te breken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
/**
 * Breek de string af op de plek van het eerste woord
 * dat het maximale aantal characters overscheid
 *
 * @param string $str    De string
 * @param int    $begin  De plaats waar je moet beginnen
 * @param int    $length Het aantal characters
 *
 * @return string
 */

function substrword($str, $begin, $length)
{

    if (($begin + $length) < strlen($str)) {    
            return substr($str, $begin, $length).current(explode(' ', substr($str, $length))).'...';
    }

    return $str;
}

?>
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

27/08/2012 22:21:51
Quote Anchor link
Aad B op 27/08/2012 22:10:30:
Reshad F op 27/08/2012 22:06:54:
kijk is naar substr.
Aanvulling: Met name naar MySQL substr en niet naar php substr want dan process je onnodig veel data.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$sql = "SELECT
titel,tijd,foto,id,SUBSTRING(bericht,1,150) AS bericht
FROM
nieuws
ORDER BY
tijd DESC
LIMIT 0,4




Bedankt voor jullie hulp het is gelukt !!!!

Toevoeging op 27/08/2012 22:26:08:

alleen nu word de eerste zin niet vet en de rest wel ook al heb ik nergens erin gezet dat de letters vet moeten zijn ???

Afbeelding
 
Aad B

Aad B

27/08/2012 22:42:37
Quote Anchor link
De query en het resultaat zorgen in ieder geval niet voor het vet afdrukken. Moet ergens in je html/css liggen tenzij er html in het bericht is opgenomen??
Gewijzigd op 27/08/2012 22:43:36 door Aad B
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

27/08/2012 22:46:18
Quote Anchor link
ja er is html in sommige berichten opgenomen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.