klein vraagj ovr netheid en beter..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Barttje R

Barttje R

20/05/2008 21:36:00
Quote Anchor link
Heej almaal,

kheb ff klein vraagj namelijk wat beter en netter is bij een nieuwe lijn (newline)..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo 'blablabla'."\n";

of gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "blablaba\n";


ik weet dat het opsich nie veel uitmaakt kwa snelheid van berekenen ma ben toch btj niewschierig :P

Tnx
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barttje R
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 10:44:49
 
GaMer B

GaMer B

20/05/2008 21:38:00
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
echo 'blablablablabla' . PHP_EOL;[/code]
 
Barttje R

Barttje R

20/05/2008 21:42:00
Quote Anchor link
maar heeft da ook nog invloed op het lade van een pagina ofso? en is het ook netjes :P
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/05/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Die invloed is te verwaarlozen. Het is net wat je zelf netter vindt. Ik werk meestal met PHP_EOL.
 
Jelmer -

Jelmer -

20/05/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Let wel dat PHP_EOL afhankelijk van je server z'n besturingssysteem "\r\n" of "\n" is. Niet dat dat echt een probleem is, het is alleen even het opletten waard wanneer je bijvoorbeeld met strlen later gaat spelen. En notepad *kuch* heeft het niet zo op iets anders dan "\r\n".

Je kan ook je eigen constante, bijvoorbeeld NL bedenken. Dan is hij constant onafhankelijk van het platform.
 
Barttje R

Barttje R

20/05/2008 21:47:00
Quote Anchor link
okeej, tnx!!
misch btj onzinnig topic, sorry daarvoor was eignlijk best nieuwschierig, en nou hebk nog wa nieuws gleerd ook!! =D
 
Hipska BE

Hipska BE

20/05/2008 21:59:00
Quote Anchor link
Ik doe altijd dit: (werkt handig en systeemonafhankelijk)
PHP_EOL gebruik je best enkel wanneer je met bestanden gaat werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
define('EOL', "\n");
define('TAB', "\t");

// zo heb je mooie opmaak in je html broncode
echo '<div>'.EOL;
echo TAB.'<p>tekst...</p>'.EOL;
echo '</div>'.EOL;

?>
 
Barttje R

Barttje R

20/05/2008 22:06:00
Quote Anchor link
das ook een goede!! tnx voor de tip Hipska =)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/05/2008 22:10:00
Quote Anchor link
Nog een tip. Dit werkt ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    echo '
        <div>
        <p>tekst...</p>
        </div>
        '
;
?>

Werkt overal en in je code is het ook overzichtelijk.
 
W W

W W

20/05/2008 22:10:00
Quote Anchor link
Waar had je last van toen je de titel typte?
 
Barttje R

Barttje R

20/05/2008 22:21:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 20.05.2008 22:10:
Nog een tip. Dit werkt ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    echo '
        <div>
        <p>tekst...</p>
        </div>
        '
;
?>

Werkt overal en in je code is het ook overzichtelijk.

die kende ik ook al ma tog bedankt ;)

Pepijn schreef op 20.05.2008 22:10:
Waar had je last van toen je de titel typte?

haha, hoeso?:P
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

20/05/2008 22:38:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 20.05.2008 22:10:
Nog een tip. Dit werkt ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    echo '
        <div>
        <p>tekst...</p>
        </div>
        '
;
?>

Werkt overal en in je code is het ook overzichtelijk.


Ik vind zo wel vaak het PHP script onoverzichtelijk worden...
 
Barttje R

Barttje R

20/05/2008 22:50:00
Quote Anchor link
mebus schreef op 20.05.2008 22:38:
...

Ik vind zo wel vaak het PHP script onoverzichtelijk worden...

da vind ik ook, daarom gebruik ik het nooit ;)

ik heb nog ff een klein stom vraagj.. moet j <LI> ook afsluiten? dus <LI>bla</LI>?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barttje R
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

20/05/2008 22:51:00
Quote Anchor link
Ja..
 
Barttje R

Barttje R

20/05/2008 22:53:00
Quote Anchor link
maar indien j ht niet doet, zou dit gevolgen kunne hebben?
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

20/05/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Lijkt mij van wel, als je dat niet doet gaat hij met de rest van de tekst verder alsof het deel van die listitem is.
Ik zou zeggen test het even op je script, je moet hem sowieso afsluiten, doe je dit niet, dan kan je script verkeerd uitpakken.
 
Jelmer -

Jelmer -

20/05/2008 23:46:00
Quote Anchor link
Ook nog twee leuke functies: sprintf & strtr. Kan je soms heel goed gebruiken om je strings & PHP gescheiden te houden. Een soort templates, maar dan heel kleinschalig. Ik gebruik het vaak voor SQL queries of foutmeldingen.
 
Crispijn -

Crispijn -

21/05/2008 00:35:00
Quote Anchor link
Wanneer je de li tag niet afsluit ga je indd door in je list item met tekst. Niet wenselijk lijkt mij. Daarnaast kan je ook nooit valide html genereren op die manier... altijd sluiten dus!
 
Kees V

Kees V

21/05/2008 00:49:00
Quote Anchor link
Zie: http://handleidinghtml.nl/html/elementen/li.html

Daar staat: LI > Beëindiging: niet verplicht

Maar vanwege de netheid sluit ik het toch maar altijd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kees V
 
Barttje R

Barttje R

21/05/2008 12:29:00
Quote Anchor link
Okeej, kweet genoeg, bedankt allemaal =)
 
KrissCross

KrissCross

21/05/2008 13:16:00
Quote Anchor link
Kees schreef op 21.05.2008 00:49:
Maar vanwege de netheid sluit ik het toch maar altijd.

Puur een gevoelskwestie aangezien een endtag optioneel is... een volgende <li> of </list> geeft echter aan dat de listitem gesloten moet worde door de user agent/browser.
Ik gebruikte de endtag voorheen ook altijd, nu niet meer.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door KrissCross
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.