Knop toevoegen bij resultaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

N K

N K

17/10/2012 21:09:44
Quote Anchor link
Ik heb aardig wat moeite met onderstaande en dan vooral de gedachtengang van hoe het allemaal aan elkaar hangt.

Ik heb een aantal resultaten uit een mysql database:

1. data uit rij 1 blabla
2. data uit rij 2 blabla
3. data uit rij 3 blabla
etc..

Nu wil ik een button aan elke rij toevoegen die, wanneer hierop geklikt wordt, de rij selecteerd (CSS) en wat data uit dezelfde rij in een div wegschrijft d.m.v. jquery en ajax. (Een soort shopping cart zeg maar)

iets van
1. button id = $row['event_id']
2. button id = $row['event_id']
3. button id = $row['event_id']

Hier staat denk ik wat ik wil:
http://www.w3schools.com/jquery/tryit.asp?filename=tryjquery_dom_html_set

Het lijkt me geen hogere wiskunde maar ik snap nog niet hoe ik de button id's in het javascript gedeelte kan implementeren aangezien het "dynamische" id's zijn. Heeft iemand een idee hoe dit te verwezenlijken of een link naar een goede tutorial die me op weg kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 18:10:58
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/10/2012 22:23:03
Quote Anchor link
Ik ben nog van het javascript tijdperk toen er nog geen jquery was maar

jouw buttons moeten als eerste gewoon een javascript/jquery aanroepen met één parameter, namelijk de primary key van de rij uit je tabel. laten we zeggen dat je dat id noemt.

de button wordt in rij één en twee dan zoiets als
<input type='button' onclick='giveinfo(1);' />
<input type='button' onclick='giveinfo(2);' />
(dit kun je met php maken)

in js krijg je dan een functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

function giveinfo(id) {
alert('Het id van de rij uit de tabel is: '+id);
}


?>



Toevoeging op 17/10/2012 22:26:52:

in deze functie kun je dan met ajax info halen uit de database
Ook kun je dan de style van een html tag aanpassen.
Als je daarover nog een vraag hebt laat het dan even weten.
Gewijzigd op 17/10/2012 22:28:35 door Frank Nietbelangrijk
 
N K

N K

18/10/2012 12:26:56
Quote Anchor link
Verhelderend! Dank!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.