Koop auto

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Romano

Romano

02/06/2006 19:25:00
Quote Anchor link
Hieronder staat een script van mij. Maar het werkt niet. Ik weet het niet meer. Het kan wel erg fout zijn want ik ben nog een echte newbie met php.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
Include "global.inc.php";

if($_POST['submit']){
mysql_query ("UPDATE leden SET auto = '".$_POST['auto']."', geld = 'geld - ".$_POST['geld'].",
WHERE id ='"
. $_COOKIE['userid'] . "'");}
else {
  echo "Er is ergens iets misgegaan";
}



echo "<form action='untitled.php' method='post'>
<TABLE>
<TR>
<TD><INPUT TYPE='radio' name='auto'></TD><TD>Golf</TD><TD><input type='text' name='geld' value='5000'></TD></TR><TR>
<TD><INPUT TYPE='radio' name='auto'></TD><TD>Smart</TD><TD><input type='text' name='geld' value='3000'></TD></TR><TR>
<TD><INPUT TYPE='radio' name='auto'></TD><TD>Corsa</TD><TD><input type='text' name='geld' value='7000'></TD></TR>
<TR><TD colspan='3'><input type='submit' name='submit' value='Koop auto'></TD></TR>
</TABLE>"
;
?>

Please als het hele script fout is zeg dan wat allemaal fout is.

Alvast bedankt
Mvg,
Romano
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:07:20
 
Jelle -

Jelle -

02/06/2006 19:26:00
Quote Anchor link
Laten we het omdraaien.

Ik ga jou vragen wat er fout is.
Welke fouten krijg je op het scherm, etc.

En dit is zo niet cool
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if($_POST['submit']){
mysql_query ("UPDATE leden SET auto = '".$_POST['auto']."', geld = 'geld - ".$_POST['geld'].",
WHERE id ='" . $_COOKIE['userid'] . "'");}
else {
  echo "Er is ergens iets misgegaan";
}

Verander maar in dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if(isset($_POST['submit'])){
mysql_query ("UPDATE leden SET auto = '".$_POST['auto']."', geld = geld - ".$_POST['geld']." WHERE id ='" . $_COOKIE['userid'] . "'");
}
else {
  echo "Voer het formulier in :-)";
}


Je controleerde niet of $_POST['submit'] bestond.
En een komma plaatsen voor 'WHERE' moet niet :-o
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelle -
 
Romano

Romano

02/06/2006 19:27:00
Quote Anchor link
Het wordt niet doorgevoerd in de database.
 
Frank -

Frank -

02/06/2006 19:29:00
Quote Anchor link
Je vergeet te controleren of de query wel is gelukt. En wanneer de query mislukt, is het wel zo handig om de foutmelding op het scherm te zetten.
 
Bart van der veen

bart van der veen

02/06/2006 19:36:00
Quote Anchor link
geld = geld - ".$_POST['geld']."

moet dat niet zijn geld=$geld - $_POST[geld] ?

(alle aanhallingtekens en quotes ff in het midden gelaten.. gaat om de variable $geld)
 
Romano

Romano

02/06/2006 19:39:00
Quote Anchor link
Oke thanx maar ik vraag me af of dit formulier wel die golf,smart,corsa naar de database verzendt, want dat zo op het scherm geprint.
 
Mark L

Mark L

02/06/2006 19:53:00
Quote Anchor link
1 vraagje over je spel.. als je steeds auto's moet kopen en je geld kan verdienen met racen...

heb ik dan gelijk als ik zeg dat er alleen maar geld in het spel komt als er een nieuw account is?
 
Jelle -

Jelle -

02/06/2006 19:55:00
Quote Anchor link
bart:
geld = geld - ".$_POST['geld']."

moet dat niet zijn geld=$geld - $_POST[geld] ?

(alle aanhallingtekens en quotes ff in het midden gelaten.. gaat om de variable $geld)

Als je:
geld = geld - ".$_POST['geld']."
doet, dan haal je van de bestaande waarde van 'geld (in de database)' de waarde van $_POST['geld'] eraf.

Ik denk dus dat hij dat bedoelde.
 
Romano

Romano

02/06/2006 20:00:00
Quote Anchor link
@markiej

Elk account begint met 10.000 euro.
daar moet je een auto kopen en hun moeten racen als je steeds meer races wint kun je betere auto's kopen en met betere auto's kun je makkelijker winnen.
 
Mark L

Mark L

02/06/2006 20:23:00
Quote Anchor link
ja.. maar er komt alleen geld in het spel bij (in totaal dus) als er een nieuw account is...

elk account begint met 10000.. dus als er 200 mensen je spel spelen... is er in totaal 2000000 geld in je spel...

moet je niet nog een manier verzinne om geld in het spel te laten komen?
 
Jelle -

Jelle -

02/06/2006 20:25:00
Quote Anchor link
Krijg je bij het winnen van een race niet + zoveel geld? en dan niet alleen van de 'inzet' maar ook van de 'bank -> computer' whatever
 
- SanThe -

- SanThe -

02/06/2006 20:42:00
Quote Anchor link
Het is nu ook zo dat je zelf de prijs kan bepalen. Is dat ook de bedoeling?
 
Romano

Romano

02/06/2006 20:47:00
Quote Anchor link
@SanThe
neej dat is niet de bedoeling
maar ik wist ff nix anders.
 
Romano

Romano

02/06/2006 21:02:00
Quote Anchor link
kan iemand me echt uit de brand helpen ik weet het echt niet meer.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/06/2006 21:35:00
Quote Anchor link
Ik ben de vraag kwijt. Heb je errorafhandeling zoals Frank heeft aangegeven? Krijg je foutmeldingen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.