Kop of munt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel Pil

Michiel Pil

25/03/2006 16:56:00
Quote Anchor link
Hallo iedereen,
Ik heb juist een script kop of munt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php
ob_start(); // starten van headers + sessies
session_start();
?>

 
<html>
<head>
<title>Kop / Munt</title>
</head>

<body>
<form method="post" action="/kopofmunt.php">
<input type="submit" name="kop" value="Kop" />
<input type="submit" name="munt" value="Munt" />
</form>

<?php
if(isset($_SESSION['goed']) && isset($_SESSION['fout']))  // Kijken of de sessies bestaan, anders worden ze overschreven.
{
  if($_SESSION['fout'] == 20)  // Als je 20 fouten hebt worden de gegevens gewist
  {
      $_SESSION['goed'] = 0;  // Leeghalen
      $_SESSION['fout'] = 0;
      echo 'Je hebt het maximale aantal fouten bereikt. Je gegevens zijn gewist!';
  }

  else
  {
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")  // Als er op een knop gedrukt is
    {
      $true_false = rand(1,2);  // Genereer 1 of 2
      
      if($true_false == 1 && isset($_POST['kop']))  // Als er 1 uitkwam, en je drukte op kop is het goed
      {
        echo 'Je hebt het goed! Het was kop!';
        $_SESSION['goed']++;  // Bijtellen van een punt
      }
      elseif($true_false == 2 && isset($_POST['munt']))  // Als het 2 was en je drukte op munt was het ook goed
      {  
        echo 'Je hebt het goed! Het was munt!';
        $_SESSION['goed']++; // Bijtellen punt
      }
      else
      {
        echo 'Je hebt het fout! Het moest zijn: ';  // Anders zijn er geen combinaties meer over, dus heb je het fout.
        if($true_false == 1)  // 1 = kop, dus als kop niet 1 is is het munt want het moet een 1 of een 2 zijn.
        {
          echo 'Kop!';
        }

        else
        {
          echo 'Munt!';
        }

        $_SESSION['fout']++;  // Fout bijtellen.
    
      }
    }
  }
}

else
{
  $_SESSION['goed'] = 0;  // Dit betrekt zich weer tot bovenaan --> Als die sessies niet bestaan worden ze hier gezet (dus eerste keer als je pagina opent)
  $_SESSION['fout'] = 0;
}


echo "<br><br>Aantal keren goed: ".$_SESSION['goed']."<br>";  // Echoen van de score
echo "Aantal keren fout: ".$_SESSION['fout']." ";
?>

</body>
</html>


Maar ik wil het aan tasten.
Als je het goed hebt krijg je een formulier om gegevens te verzenden. Je krijgt 1 kans per emailadres en je heb 1 kans op 100 om te winnen.
Als dit zou kunnen zou ik heel blij zijn.
Gewijzigd op 25/03/2006 20:14:00 door Michiel Pil
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:15:20
 
Kalle P

Kalle P

25/03/2006 17:10:00
Quote Anchor link
aan tasten met wat? Chloor? Vind je pc niet zo fijn denk ik.

Enja het kan? Fijn dat ik je zo makkelijk blij heb gemaakt!
Gewijzigd op 25/03/2006 17:11:00 door Kalle P
 
- SanThe -

- SanThe -

25/03/2006 17:12:00
Quote Anchor link
Lekker vaag!
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

25/03/2006 17:12:00
Quote Anchor link
je wil dus dat wanneer iemand het getal 48 raad hij een emailtje krijgt dat ie bij de 100 of meer winnaars hoort die dat getal hebben geraden?
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

25/03/2006 17:15:00
Quote Anchor link
srry kop doet hij bij de winnaars hoort lkkr makkelijk 50% kans!
 
Erik Rijk

Erik Rijk

25/03/2006 17:16:00
Quote Anchor link
@ Kalle

je hebt hem denk ik niet blij gemaakt want je hebt totaal geen antwoordt gegeven op zijn vraag.
hij heeft zijn vraag misschien niet zo duidelijk geformuleerd maar het is wel duidelijk.

@ Michiel

als de gebruiker het goed heeft kan je een header('Location: ....'); geven naar een formulier.
nog even een controle uitvoeren of de gebruiker het wel echt goed had en klaar ben je.
 
- -

- -

25/03/2006 17:16:00
Quote Anchor link
Je bedoelt dat de mensen een getal moeten raden tussen 0 en 100 en dat een van die getallen het goede getal is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$getal
= rand(1, 100);
if($_POST['getalinvoer'] == $getal)
{

Hier het formulier
}
else
{
echo 'Jammer, je hebt het getal niet geraden.';
}


?>
 
Kalle P

Kalle P

25/03/2006 17:53:00
Quote Anchor link
Erik:
@ Kalle

je hebt hem denk ik niet blij gemaakt want je hebt totaal geen antwoordt gegeven op zijn vraag.
hij heeft zijn vraag misschien niet zo duidelijk geformuleerd maar het is wel duidelijk.

Hij vroeg lett. 'Als dit zou kunnen zou ik heel blij zijn.' En ja ik zei dat het kon. En kan je mij vertellen waar jij een vraag in zijn stuk?
 
Michiel Pil

Michiel Pil

25/03/2006 19:46:00
Quote Anchor link
Herjan:
Je bedoelt dat de mensen een getal moeten raden tussen 0 en 100 en dat een van die getallen het goede getal is.


Dus dat word:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$getal
= rand(1, 100);
if($_POST['getalinvoer'] == $getal)
{

Hier het formulier
}
else
{
echo 'Jammer, je hebt het getal niet geraden.';
}

?>



<form method=post action=<? $PHP_SELF ?>>



Dus voor raad het getal is het dit.
Maar wat moet ik dan onder <form method=post...
Zetten hebben jullie een voorbeeldje
Groeten Michiel
Gewijzigd op 25/03/2006 20:16:00 door Michiel Pil
 
- -

- -

25/03/2006 20:54:00
Quote Anchor link
Nee, niet zo. Meer iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$getal
= rand(1, 100);
if($_POST['getalinvoer'] == $getal)
{

echo '<form method="post" action="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">';
}

else
{
echo 'Jammer, je hebt het getal niet geraden.';
}

?>


Als je wilt weten wat er na <FORM> moet, dan moet je ff op www.handleidinghtml.nl kijken onder het kopje 'Formulieren'. Daar wordt alles helder uitgelegd.

edit: Nee toch niet zo. Als je naar hetzelfde bestand verwijst in de FORM, dan moet je dus gaan checken of je aan het posten bent of niet als je op deze pagina komt. Aangezien je eerst een getal invult, en dat dat het goed is dan krijg je weer een form die naar deze pagina verwijst. Je kan beter naar een andere pagina verwijzen, dus dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
$getal
= rand(1, 100);
$getal2 = rand(1, 100);
$getal3 = rand(1, 100);
$getal4 = rand(1, 100);
if($_POST['getalinvoer'] == $getal || $_POST['getalinvoer'] == $getal2 || $_POST['getalinvoer'] == $getal3 || $_POST['getalinvoer'] == $getal4)
{

echo '<form method="post" action="send.php">
Vul hier je e-mailadres in:<BR>
<INPUT TYPE="text" NAME="mail" MAXLENGTH="70"><BR><BR>
<INPUT TYPE="submit" VALUE="Verzenden">
</FORM>
'
;
}

else
{
echo 'Jammer, je hebt het getal niet geraden.';
}

?>


Ik heb de kans nu ook 4 op 100 (dus 1 op 25) gemaakt. Dat wilde je toch?
Gewijzigd op 25/03/2006 21:15:00 door - -
 
Kalle P

Kalle P

25/03/2006 20:56:00
Quote Anchor link
Ik zou eht wel in een session zitten. Want anders kan men gewoon de pagina waar je naar wijst opvragen. Teminste als je dat doet.
 
Michiel Pil

Michiel Pil

26/03/2006 10:49:00
Quote Anchor link
Hallo iedereen,
Alles werkt perfect.
maar wat moet ik hier zetten: <form method="post" action="HIER ?">
Ik krijg het niet op geslagen. Bv: als ik zet getal.txt wat moet ik dan in getal.txt zetten ?
Om wat eerlijk te spelen hebben ze maar 1 kans op een dag dus dat moet iets zijn met een IP.

<form method="POST" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $PHP_SELF; ?>
">
<font face="Tahoma">Getal:<INPUT TYPE="text" NAME="getalinvoer" MAXLENGTH="70" size="20">&nbsp;
<p>
<INPUT TYPE="submit" VALUE="Verzenden"></p>

</font>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
$getal
= rand(1, 100);
if($_POST['getalinvoer'] == $getal)
{

echo '<form method="post" action="">
<BR>
<INPUT TYPE="text" NAME="mail" MAXLENGTH="70"><BR><BR>
<INPUT TYPE="submit" VALUE="Verzenden">
</FORM>
'
;
}

else
{
echo 'Jammer, je hebt het getal niet geraden.';
}

?>
 
DaeDaluz

DaeDaluz

26/03/2006 11:11:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.