Koppelen aan phpmyadmin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stan Peters

Stan Peters

16/01/2014 20:12:28
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een site waarop ik accounts wil hebben.
De accounts werken, maar ik zou graag alle Gebruikersnamen willen opvragen uit de database om het vervolgens te laten zien.

Ik heb tot nu toe dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<table border="1" cellpadding="3">
<tr>
        <strong>
        <th>Username:</th>
    </strong>
</tr>
            
<?php
$query
= "SELECT * FROM Accounts";
$resultaat = mysql_query($query);
while ($row = mysql_fetch_array($resultaat))
        {

?>

                <tr>
                <td><?php echo $row["Gebruikersnaam"]; ?></td>
                <td align="right"><?php echo $row["Emailadres"]; ?></td>
        </tr>
<?php    
    }
?>

</table>


Alvast bedankt voor de reacties!

Mvg,
Stan Peters
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:17:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/01/2014 20:16:40
Quote Anchor link
phpMyAdmin is niets meer dan een zeer uitgebreid script om je MySQL-databases mee te beheren (alhoewel ik het zelf belabberd vind werken). Je wilt dus geen koppeling met phpMyAdmin, maar met MySQL.

Wat je mist is een connectie met MySQL:
http://php.net/mysql_connect
http://php.net/mysql_select_db

Let overigens op dat je goede foutafhandeling gebruikt op je queries, en dat je het beste de overstap moet wagen naar de MySQLi-functies of PDO. De mysql_*() functies zullen namelijk voer enige tijd gaan vervallen in PHP.
Gewijzigd op 16/01/2014 20:17:09 door - Ariën -
 
Stan Peters

Stan Peters

16/01/2014 20:22:33
Quote Anchor link
- Aar - op 16/01/2014 20:16:40:
phpMyAdmin is niets meer dan een zeer uitgebreid script om je MySQL-databases mee te beheren (alhoewel ik het zelf belabberd vind werken). Je wilt dus geen koppeling met phpMyAdmin, maar met MySQL.

Wat je mist is een connectie met MySQL:
http://php.net/mysql_connect
http://php.net/mysql_select_db

Let overigens op dat je goede foutafhandeling gebruikt op je queries, en dat je het beste de overstap moet wagen naar de MySQLi-functies of PDO. De mysql_*() functies zullen namelijk voer enige tijd gaan vervallen in PHP.


De connectie met mijn database klopt.
Mijn account stelsel werkt immers.
Ook op deze pagina laat ik hem verbinden met mijn database
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/01/2014 20:24:07
Quote Anchor link
Wat werkt er niet aan, wat gebeurt er?
Heb je al foutafhandeling toegepast?
Bestaan de velden wel (gebruik bij voorkeur nooit een * in een query)
 
Stan Peters

Stan Peters

16/01/2014 20:25:02
Quote Anchor link
- Aar - op 16/01/2014 20:24:07:
Wat werkt er niet aan, wat gebeurt er?
Heb je al foutafhandeling toegepast?
Bestaan de velden wel (gebruik bij voorkeur nooit een * in een query)


Er komt op mijn site alleen een veld te staan met Username. Er wordt niks opgehaald.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/01/2014 20:37:05
Quote Anchor link
Daarom... foutafhandeling toevoegen. Ook denk ik dat de velden niet bestaan. Ze zijn ook hoofdletter gevoelig
 
Michael -

Michael -

17/01/2014 08:18:44
Quote Anchor link
Controleren dus of $resultaat TRUE of FALSE is. FALSE > Foutmelding geven, TRUE > verder gaan.
Ook kun je na de controle op $resultaat, controleren met
if(mysql_num_rows($resultaat) > 0)
of er daadwerkelijk meer dan 0 resultaten zijn gevonden.
Gebruik geen hoofdletters in je database/query.
Gebruik geen *, maar vraag gewoon de velden op die je nodig hebt. Sneller en overzichtelijker.
Gewijzigd op 17/01/2014 08:19:54 door Michael -
 
Ivo P

Ivo P

17/01/2014 09:55:58
Quote Anchor link
een select-query zorgt dat mysql_query of mysqli_query ofwel een resultset teruggeeft (al dan niet leeg) of een boolean: false.

TRUE komt alleen terug bij een query die geen select-query uitvoert.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$query
= "SELECT * FROM Accounts";
$resultaat = mysql_query($query);
if($resultaat === false)
{

  // er ging iets mis:
  echo 'ohjee, een fout<br>'. $sql . '<br>leverde de melding<br>'.mysql_error();
}

else
{
   if(mysql_num_rows($resultaat) > 0)
   {

      while( .... )
      {
      }
   }

   else
   {
     // query is gelukt, maar er waren geen resultaten.
   }
?>
Gewijzigd op 17/01/2014 09:57:19 door Ivo P
 
Christian k

christian k

17/01/2014 16:06:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$select
= "SELECT * FROM Accounts";
$sql    = mysql_query($select);

if($sql === false) {
     echo 'error: ' . mysql_error();
}
else {
     if(mysql_num_rows($sql) != 0) {
          while($row = mysqli_fetch_array($select)) {
               // hier moet je alles echo'en dat doe je door echo $row['hier doe je de naam van de row']
          }
     }
else {
          echo 'geen resultaten';
     }
}

?>
Gewijzigd op 17/01/2014 16:08:05 door christian k
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.