Koppeltabel gegeven bewerken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »
Kees -

Kees -

31/01/2012 12:35:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik had de volgende probleem. In mijn database gebruik ik een koppeltabel om meerdere gegevens aan een gebruiker toe tevoegen. Nu ziet mijn database er als volgt uit:

Tabel 1 auto
autoid
autonaam
enz

Tabel 2 autocon
autoid
gebruikersid

Tabel 3 gebruiker
gebruikerid
naam
enz

Als ik deze invoer gaat alles goed. Alleen als ik ze wil bewerken. Hoe kan ik dan zeggen dat die geen die al aan de gebruiker zijn gekoppeld geselecteerd zijn en die geen die nog niet aan de gebruiker zijn gekoppeld die ook laat zien, maar dan niet geselecteerd. Zodat je die ook kan toevoegen?

Groet,

Kees
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 03:41:18
 
B a s
Beheerder

B a s

31/01/2012 12:48:25
Quote Anchor link
De gebruiker moet gekoppeld worden aan autocon of aan auto? Dan kun je toch kijken of er in auto of autocon (weet niet wat de relaties zijn) een gebruikersid is met het gebruikersid van de gebruiker die je op dat moment uit de database selecteert?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

31/01/2012 12:49:30
Quote Anchor link
Je moet eens zien naar JOIN.

bv. http://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp

Het verschil tussen LEFT JOIN, RIGHT JOIN en INNER JOIN goed bekijken.
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 13:03:55
Quote Anchor link
Ik gebruik nu de volgende query om ze te selecteren:

"SELECT user.*, autocon.*, auto.* FROM user INNER JOIN autocon ON (user.userid = autocon.userid) INNER JOIN auto ON (autocon.autoid = auto.autoid) WHERE `user`.userid = $_GET[id]";
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 13:25:22
Quote Anchor link
Is het zo dat er meerdere gebruikers aan 1 auto gekoppeld kunnen zijn, want anders is die koppeltabel overbodig.
Als ik je goed begrijp wil je een overzicht van alle auto's met of zonder gekoppelde gebruiker, je krijgt dan zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
     a.autoid a_id,
    a.autonaam a_naam,
    g.gebruikerid g_id,
    g.naam g_naam
FROM auto a
LEFT JOIN
    (autocon k
    INNER JOIN
        gebruiker g ON k.gebruikerid = g.id
    )
    ON a.autoid = k.autoid  
Gewijzigd op 31/01/2012 15:07:48 door Ger van Steenderen
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 14:11:22
Quote Anchor link
Ja dit gedeelte werkt dan ook alleen hoe moet ik het vervolgen. Heb nu het volgende code om het uittelezen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
<tr valign="baseline">
      <
td nowrap="nowrap" align="right">Koppel aan:</td>
      <
td>

        [
code]<?php
        do {  
        ?>

                <input type="checkbox" name="autoid[<?php echo $row_uss['autoid']?>]" id="autoid" value="1"><?php echo $row_uss['autonaam']?></option>
                <?php
        } while ($row_uss = mysql_fetch_assoc($uss));
          $rows = mysql_num_rows($uss);
          if($rows > 0) {
              mysql_data_seek($uss, 0);
              $row_uss = mysql_fetch_assoc($uss);
          }

        ?>

      </td>
    </tr>
?>


Hiermee laat die dan ook precies zien welke auto's erbij de gebruiker horen. Alleen niet de geen die er wel zijn maar nog niet zijn toegewezen aan de gebruiker.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 14:41:18
Quote Anchor link
Zie mijn vorige post. Jij gebruikt een INNER JOIN en dan krijg je geen rijen terug waarvan de JOIN voorwaarden niet overeenkomen.
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 14:43:38
Quote Anchor link
Ik heb het stukje zoals jij het had geschreven overnomen en toegevoegd, maar krijg precies het zelfde resultaat terug als voorheen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

31/01/2012 14:50:04
Quote Anchor link
Is het zo dat er meerdere gebruikers aan 1 auto gekoppeld kunnen zijn?
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 14:59:10
Quote Anchor link
Ja dit is de bedoeling
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 15:10:36
Quote Anchor link
Kees - op 31/01/2012 14:43:38:
Ik heb het stukje zoals jij het had geschreven overnomen en toegevoegd, maar krijg precies het zelfde resultaat terug als voorheen.

Lijkt me sterk, stond een fout in de sql.
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 15:30:10
Quote Anchor link
Ik heb hem nu zo staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
"SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
LEFT JOIN (autocon
    INNER JOIN
        gebruiker ON autocon.gebruikerid = gebruiker.gebruikerid
    )
    ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE
    gebruiker.gebruikerid = $_GET[id]"
;
?>
Gewijzigd op 31/01/2012 15:30:30 door Kees -
 
Kris Peeters

Kris Peeters

31/01/2012 15:56:20
Quote Anchor link
Okay ...

Kijk eens wat er gebeurt bij beide sql's

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
RIGHT JOIN (autocon
      RIGHT JOIN gebruiker ON autocon.gebruikersid = gebruiker.gebruikerid
    ) ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE autocon.autoid IS NULL


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
LEFT JOIN (autocon
      RIGHT JOIN gebruiker ON autocon.gebruikersid = gebruiker.gebruikerid
    ) ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE autocon.autoid IS NULL


Bij de ene krijg je de auto's die niet gekoppeld zijn; bij de andere de gebruikers die niet gekoppeld zijn; dat juist met een keer een RIGHT JOIN, een andere keer met LEFT JOIN

Nu, dan heb je wel nog gegevens te veel; de sql kan ingekort worden.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 16:36:57
Quote Anchor link
Allereerst is het onverstandig om * te gebruiken in een select query, zeker bij joins op meerdere tabellen. Je hebt meestal niet alle velden nodig uit de tabellen, en als je dezelfde veldnamen in tabellen hebt kun je wachten op een sql fout.

@Kees: krijg je nu het verwachte resultaat?
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 16:48:41
Quote Anchor link
Kris Peeters op 31/01/2012 15:56:20:
Okay ...

Kijk eens wat er gebeurt bij beide sql's

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
RIGHT JOIN (autocon
      RIGHT JOIN gebruiker ON autocon.gebruikersid = gebruiker.gebruikerid
    ) ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE autocon.autoid IS NULL


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
LEFT JOIN (autocon
      RIGHT JOIN gebruiker ON autocon.gebruikersid = gebruiker.gebruikerid
    ) ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE autocon.autoid IS NULL


Bij de ene krijg je de auto's die niet gekoppeld zijn; bij de andere de gebruikers die niet gekoppeld zijn; dat juist met een keer een RIGHT JOIN, een andere keer met LEFT JOIN

Nu, dan heb je wel nog gegevens te veel; de sql kan ingekort worden.


Ik krijg bij beide het zelde resultaat terug. Ik zie alleen de auto's die ik al had toegewezen aan de gebruiker.

Toevoeging op 31/01/2012 16:49:41:

Ger van Steenderen op 31/01/2012 16:36:57:
Allereerst is het onverstandig om * te gebruiken in een select query, zeker bij joins op meerdere tabellen. Je hebt meestal niet alle velden nodig uit de tabellen, en als je dezelfde veldnamen in tabellen hebt kun je wachten op een sql fout.

@Kees: krijg je nu het verwachte resultaat?


Ik weet dat dit niet de best manier is. Ik heb dit alleen gedaan even snel gedaan om te kijken of het wilt werken.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 18:28:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
     a.autoid a_id,
    a.autonaam a_naam,
    g.gebruikerid g_id,
    g.naam g_naam
FROM auto a
LEFT JOIN
    (autocon k
    INNER JOIN
        gebruiker g ON k.gebruikerid = g.id
    )
    ON a.autoid = k.autoid

Deze zou moeten werken (als je alle tabellen en velden hetzelfde noemt als ze in de db staan)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.