Koppeltabel gegeven bewerken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Kees -

Kees -

31/01/2012 12:35:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik had de volgende probleem. In mijn database gebruik ik een koppeltabel om meerdere gegevens aan een gebruiker toe tevoegen. Nu ziet mijn database er als volgt uit:

Tabel 1 auto
autoid
autonaam
enz

Tabel 2 autocon
autoid
gebruikersid

Tabel 3 gebruiker
gebruikerid
naam
enz

Als ik deze invoer gaat alles goed. Alleen als ik ze wil bewerken. Hoe kan ik dan zeggen dat die geen die al aan de gebruiker zijn gekoppeld geselecteerd zijn en die geen die nog niet aan de gebruiker zijn gekoppeld die ook laat zien, maar dan niet geselecteerd. Zodat je die ook kan toevoegen?

Groet,

Kees
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:13:26
 
B a s
Beheerder

B a s

31/01/2012 12:48:25
Quote Anchor link
De gebruiker moet gekoppeld worden aan autocon of aan auto? Dan kun je toch kijken of er in auto of autocon (weet niet wat de relaties zijn) een gebruikersid is met het gebruikersid van de gebruiker die je op dat moment uit de database selecteert?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

31/01/2012 12:49:30
Quote Anchor link
Je moet eens zien naar JOIN.

bv. http://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp

Het verschil tussen LEFT JOIN, RIGHT JOIN en INNER JOIN goed bekijken.
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 13:03:55
Quote Anchor link
Ik gebruik nu de volgende query om ze te selecteren:

"SELECT user.*, autocon.*, auto.* FROM user INNER JOIN autocon ON (user.userid = autocon.userid) INNER JOIN auto ON (autocon.autoid = auto.autoid) WHERE `user`.userid = $_GET[id]";
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 13:25:22
Quote Anchor link
Is het zo dat er meerdere gebruikers aan 1 auto gekoppeld kunnen zijn, want anders is die koppeltabel overbodig.
Als ik je goed begrijp wil je een overzicht van alle auto's met of zonder gekoppelde gebruiker, je krijgt dan zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
     a.autoid a_id,
    a.autonaam a_naam,
    g.gebruikerid g_id,
    g.naam g_naam
FROM auto a
LEFT JOIN
    (autocon k
    INNER JOIN
        gebruiker g ON k.gebruikerid = g.id
    )
    ON a.autoid = k.autoid  
Gewijzigd op 31/01/2012 15:07:48 door Ger van Steenderen
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 14:11:22
Quote Anchor link
Ja dit gedeelte werkt dan ook alleen hoe moet ik het vervolgen. Heb nu het volgende code om het uittelezen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
<tr valign="baseline">
      <
td nowrap="nowrap" align="right">Koppel aan:</td>
      <
td>

        [
code]<?php
        do {  
        ?>

                <input type="checkbox" name="autoid[<?php echo $row_uss['autoid']?>]" id="autoid" value="1"><?php echo $row_uss['autonaam']?></option>
                <?php
        } while ($row_uss = mysql_fetch_assoc($uss));
          $rows = mysql_num_rows($uss);
          if($rows > 0) {
              mysql_data_seek($uss, 0);
              $row_uss = mysql_fetch_assoc($uss);
          }

        ?>

      </td>
    </tr>
?>


Hiermee laat die dan ook precies zien welke auto's erbij de gebruiker horen. Alleen niet de geen die er wel zijn maar nog niet zijn toegewezen aan de gebruiker.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 14:41:18
Quote Anchor link
Zie mijn vorige post. Jij gebruikt een INNER JOIN en dan krijg je geen rijen terug waarvan de JOIN voorwaarden niet overeenkomen.
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 14:43:38
Quote Anchor link
Ik heb het stukje zoals jij het had geschreven overnomen en toegevoegd, maar krijg precies het zelfde resultaat terug als voorheen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

31/01/2012 14:50:04
Quote Anchor link
Is het zo dat er meerdere gebruikers aan 1 auto gekoppeld kunnen zijn?
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 14:59:10
Quote Anchor link
Ja dit is de bedoeling
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 15:10:36
Quote Anchor link
Kees - op 31/01/2012 14:43:38:
Ik heb het stukje zoals jij het had geschreven overnomen en toegevoegd, maar krijg precies het zelfde resultaat terug als voorheen.

Lijkt me sterk, stond een fout in de sql.
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 15:30:10
Quote Anchor link
Ik heb hem nu zo staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
"SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
LEFT JOIN (autocon
    INNER JOIN
        gebruiker ON autocon.gebruikerid = gebruiker.gebruikerid
    )
    ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE
    gebruiker.gebruikerid = $_GET[id]"
;
?>
Gewijzigd op 31/01/2012 15:30:30 door Kees -
 
Kris Peeters

Kris Peeters

31/01/2012 15:56:20
Quote Anchor link
Okay ...

Kijk eens wat er gebeurt bij beide sql's

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
RIGHT JOIN (autocon
      RIGHT JOIN gebruiker ON autocon.gebruikersid = gebruiker.gebruikerid
    ) ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE autocon.autoid IS NULL


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
LEFT JOIN (autocon
      RIGHT JOIN gebruiker ON autocon.gebruikersid = gebruiker.gebruikerid
    ) ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE autocon.autoid IS NULL


Bij de ene krijg je de auto's die niet gekoppeld zijn; bij de andere de gebruikers die niet gekoppeld zijn; dat juist met een keer een RIGHT JOIN, een andere keer met LEFT JOIN

Nu, dan heb je wel nog gegevens te veel; de sql kan ingekort worden.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 16:36:57
Quote Anchor link
Allereerst is het onverstandig om * te gebruiken in een select query, zeker bij joins op meerdere tabellen. Je hebt meestal niet alle velden nodig uit de tabellen, en als je dezelfde veldnamen in tabellen hebt kun je wachten op een sql fout.

@Kees: krijg je nu het verwachte resultaat?
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 16:48:41
Quote Anchor link
Kris Peeters op 31/01/2012 15:56:20:
Okay ...

Kijk eens wat er gebeurt bij beide sql's

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
RIGHT JOIN (autocon
      RIGHT JOIN gebruiker ON autocon.gebruikersid = gebruiker.gebruikerid
    ) ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE autocon.autoid IS NULL


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
LEFT JOIN (autocon
      RIGHT JOIN gebruiker ON autocon.gebruikersid = gebruiker.gebruikerid
    ) ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE autocon.autoid IS NULL


Bij de ene krijg je de auto's die niet gekoppeld zijn; bij de andere de gebruikers die niet gekoppeld zijn; dat juist met een keer een RIGHT JOIN, een andere keer met LEFT JOIN

Nu, dan heb je wel nog gegevens te veel; de sql kan ingekort worden.


Ik krijg bij beide het zelde resultaat terug. Ik zie alleen de auto's die ik al had toegewezen aan de gebruiker.

Toevoeging op 31/01/2012 16:49:41:

Ger van Steenderen op 31/01/2012 16:36:57:
Allereerst is het onverstandig om * te gebruiken in een select query, zeker bij joins op meerdere tabellen. Je hebt meestal niet alle velden nodig uit de tabellen, en als je dezelfde veldnamen in tabellen hebt kun je wachten op een sql fout.

@Kees: krijg je nu het verwachte resultaat?


Ik weet dat dit niet de best manier is. Ik heb dit alleen gedaan even snel gedaan om te kijken of het wilt werken.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 18:28:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
     a.autoid a_id,
    a.autonaam a_naam,
    g.gebruikerid g_id,
    g.naam g_naam
FROM auto a
LEFT JOIN
    (autocon k
    INNER JOIN
        gebruiker g ON k.gebruikerid = g.id
    )
    ON a.autoid = k.autoid

Deze zou moeten werken (als je alle tabellen en velden hetzelfde noemt als ze in de db staan)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.