Korte Quiz, 1 vraag per pagina.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nils L

Nils L

12/12/2012 10:58:00
Quote Anchor link
Ik wil mijn bezoek op 1 pagina een 10-tal simpele Ja/nee vragen willen stellen. Om het er wat beter uit te laten zien zou ik graag willen dat de vragen 1 voor 1 gesteld worden en dus niet op 1 pagina onder elkaar staan. De uitslag van de vragen is gebaseerd op het aantal keer ja en nee.
Ik heb echter geen idee hoe ik dit zou moeten maken. Heeft iemand een voorbeeld van hoe dit zou kunnen?

Nu staan ze dus simpel onder elkaar en werkt het prima. Nu nog goed uitziend over verschillende pagina's
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:11:16
 
Siep de Veer

siep de Veer

12/12/2012 10:59:30
Quote Anchor link
waarvoor is het??
 
Nils L

Nils L

12/12/2012 11:03:25
Quote Anchor link
Ik wil vragen stellen die daarna laten zien hoe ver ze zijn met /toe zijn aan een bepaalde ontwikkeling.
Maar voor de techniek maakt dit niet uit toch.
 
Siep de Veer

siep de Veer

12/12/2012 11:03:39
Quote Anchor link
http://enquetemaken.nu/

hierop heb je heel makkelijk en snel een enquete dus waarom nog moeilijk doen


Toevoeging op 12/12/2012 11:05:06:

en als je dat niet wil dan zet maak je bijvoorbeeld 10 pagina's aan en dan bij de 'volgendeknop' een href naar de volgende vraag/volgende pagina.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/12/2012 11:14:12
Quote Anchor link
Ik denk dat dit als basis al een idee kan geven

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$vragen
= array(
  'wat is foo?',
  'wat is bar?',
  'Hello',
  'World'
);
$index = isset($_GET['p']) ? intval($_GET['p']) : 0;

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
  // doe hier iets met het antwoord van de (vorige) vraag.
  // Je hebt $_POST['vraag'] en $_POST['index'] ter beschikking

}
if($index < count($vragen)) {
  echo '
  <form action="?p='
. ($index + 1) . '">
    <input name="vraag"> '
. $vragen[$index] . '
    <input type="hidden" name="index" value="'
. $index . '">
    <input type="submit" value="GO!">
  </form>'
;
}

else {
  echo 'klaar!';
}

?>
Gewijzigd op 12/12/2012 11:14:44 door Kris Peeters
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 12:15:33
Quote Anchor link
Waarom niet gewoon een multi-page form maken?

Hier een klein voorbeeldje.

Edit: Dubbele post.
Gewijzigd op 12/12/2012 12:26:58 door Chris PHP
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/12/2012 13:35:18
Quote Anchor link
@Chris, die tutorial mag wel in een glazen vitrine worden bijgezet op de afdeling: 'Oude scripts' van het PHP-museum. ;-)
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 14:06:14
Quote Anchor link
- Aar - op 12/12/2012 13:35:18:
@Chris, die tutorial mag wel in een glazen vitrine worden bijgezet op de afdeling: 'Oude scripts' van het PHP-museum. ;-)


Het was de eerste link van Google :-D. Was meer een indicatie dat Google veel antwoorden heeft, wanneer je de correcte zoektermen gebruikt.

Mensen maken tegenwoordig naar mij mening te snel een topic aan voor dingen die makkelijk te vinden zijn via Google.
Gewijzigd op 12/12/2012 14:06:58 door Chris PHP
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

12/12/2012 15:30:40
Quote Anchor link
Ik vind het persoonlijk niet handig dat je voor elke vraag op een knop moet duwen om naar de volgende vraag te gaan. Maar misschien dat het in deze toepassing wel handig is.
Gewijzigd op 12/12/2012 15:31:04 door LEDfan nvt
 
Nils L

Nils L

12/12/2012 15:39:48
Quote Anchor link
Het is meer dat het er grafisch wat aantrekkelijker uitziet als we het opsplitsen. Nu was het een saai lijstje.
Alvast bedankt voor de antwoorden. Ik ga vanavond weer even sleutelen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.